Glasvezel Haaksbergen

Voor bedrijven zijn er in Haaksbergen volop mogelijkheden om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Hiermee beschikken zij over een toekomstvaste breedbandconnectie waarover diverse diensten zoals snel internet geleverd kan worden. Vrijwel overal in Haaksbergen is het voor bedrijven mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden een snelle internet verbinding te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Haaksbergen

Haaksbergen beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur. Vanuit de centrale aan de Kortenaerstraat vertrekken glasvezelringen naar de omliggende wijken en bedrijventerreinen. Hierdoor ontstaan er voor vrijwel alle bedrijven in Haaksbergen uitstekende mogelijkheden om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een zakelijke glasvezelverbinding.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Haaksbergen

Haaksbergen beschikt over een drietal bedrijventerreinen. Op een aantal bedrijventerreinen is al een glasvezelnetwerk gerealiseerd, maar ook op de overige bedrijventerreinen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden. Zakelijke glasvezelverbindingen kunnen internetsnelheden van wel 1.000 Mbit/s behalen, waardoor Zakelijk Glasvezel vele malen sneller is dan bijvoorbeeld een ADSL, VDSL of kabelverbinding.

Het Varck

Op bedrijventerrein Het Varck is sinds 2016 een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit glasvezelnetwerk is aangelegd na een succesvol vraagbundelingstraject, waarbij meer dan 60% van de gevestigde bedrijven heeft gestemd voor de komst van een glasvezelnetwerk. Dankzij de komst van het glasvezelnetwerk hebben alle bedrijven die op Het Varck gevestigd zijn de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting te realiseren. Bedrijventerrein Het Varck is met een oppervlakte van ruim 110 hectare veruit het grootste bedrijventerrein van Haaksbergen.

Stepelo

Op bedrijventerrein Stepelo is al enkele jaren een glasvezelnetwerk aanwezig. De aanleg van dit netwerk is een initiatief geweest van de bedrijvenvereniging, waaraan de provincie Overijssel heeft bijgedragen in de vorm van een subsidie. Alle bedrijven die in de straten van bedrijventerrein Stepelo zijn gevestigd hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Brammelo

Op bedrijventerrein Brammelo is ook in 2016 een glasvezelnetwerk gerealiseerd na een succesvol vraagbundelingstraject. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen eenvoudig op dit netwerk worden aangesloten, om zo te kunnen profiteren van de voordelen die een zakelijke glasvezelverbinding te bieden heeft. Bedrijventerrein Brammelo is een van de kleinere bedrijventerreinen van Haaksbergen.

Overige bedrijvenlocaties in Haaksbergen

Naast de bovengenoemde bedrijventerreinen zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties in Haaksbergen voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijven die op Stepelerveld, De Greune en De Hoeve (Sint-Isidorushoeve) gevestigd zijn kunnen ook op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Haaksbergen aangesloten worden.

Deel uw glasvezelverbinding in Haaksbergen

Om kosten te besparen kan ervoor worden gekozen om een glasvezelverbinding te delen met een andere partij. Om een glasvezelverbinding te kunnen delen is het echter wel van belang dat alle deelnemende partijen zijn gevestigd in hetzelfde bedrijfspand. Een partij zal worden aangesteld als hoofdcontractant en verantwoordelijk voor de glasvezelverbinding zijn. Het is gebruikelijk dat de hoofdcontractant een deel van de eenmalige- en maandelijkse kosten doet doorrekenen naar de overige partijen. Iedere partij heeft vervolgens de mogelijkheid om zijn eigen gewenste diensten rechtstreeks af te nemen bij IP Visie, iedere partij wordt hiervoor ook individueel gefactureerd. Alle afgenomen diensten per partij zijn afgeschermd van de andere partijen om zo de privacy te kunnen blijven waarborgen.