+31 76 - 5331331

Glasvezel Eemshaven in Groningen

Op het bedrijventerrein Eemshaven in Groningen ligt een glasvezel netwerk. IP Visie levert zakelijk glasvezel aan alle bedrijven op dit terrein. Al deze bedrijven kunnen tegen standaardtarieven beschikken over een glasvezelverbinding. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de gewenste snelheid voor internet, keuze voor de router, aantal externe IP-adressen en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Diensten over Zakelijk Glasvezel

Over een glasvezelverbinding wordt standaard de dienst Zakelijk Internet geleverd. Naast deze standaarddienst heeft u een vrije keuze in het afnemen van aanvullende diensten. U kunt hierbij denken aan diensten als VoIP bellen, Ethernet VPN, Zakelijk Pinnen, Alarm over IP, SIP Trunk en nog vele andere diensten. De capaciteit van de glasvezel access bepaald hoeveel diensten er over de glasvezelverbinding geleverd kunnen worden. U kunt diensten stapelen of aanpassen totdat de maximale capaciteit van de glasvezelverbinding is bereikt.

Zakelijk Glasvezel delen op Eemshaven

Het is mogelijk om een glasvezelverbinding te delen om zo te besparen op de kosten. Het is hiervoor echter wel vereist dat alle deelnemende partijen zijn gevestigd in hetzelfde bedrijfspand. Een van de partijen dient aangesteld te worden als hoofdcontractant en zal verantwoordelijk zijn voor de glasvezelverbinding. Gebruikelijk rekent de hoofdcontractant een deel van de eenmalige- en maandelijkse kosten door naar de overige partijen. Alle diensten die per partij worden afgenomen staan los van elkaar en zijn ook afgeschermd voor de overige partijen.

Google Datacenter

Naast verschillende overslag en elektriciteitsbedrijven staat er op bedrijventerrein Eemshaven een bijzonder gebouw... namelijk een gigantisch datacenter van Google. Google heeft het datacenter in 2008 laten bouwen en is één van de grootste datacenters van Europa. Het datacenter biedt plaats aan maar liefst 100.000 servers van Google. Tevens maakt het datacenter gebruik van duurzame energie die wordt gewonnen van het windmolenpark en de verschillende energiecentrales. Voor datacentra is de Eemshaven een zeer interessante bouwlocatie omdat er in de Eemshaven een trans-Atlantische glasvezelkabel binnenkomt. Het datacenter biedt een werkgelegenheid voor 100 inwoners.

Trans-Atlantische glasvezelkabel

Nog een bijzonderheid van de Eemshaven is dat er een trans-Atlantische glasvezelkabel binnenkomt vanuit de Verenigde Staten. Deze glasvezel is een internationaal knooppunt, waaruit al het internetverkeer gaat en komt dat naar de VS gaat. Hierdoor hebben bedrijven die aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk op de Eemshaven direct toegang tot een internationaal glasvezelnetwerk!