Glasvezel Groningen

In Groningen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Groningen beschikt over een uitstekende infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Groningen

Naast de centrale aan de Reitemakersrijge in de binnenstad kent Groningen nog enkele centrales die een belangrijke rol spelen in het netwerk. De centrale aan de Halmstraat bedient de wijk Hoogkerk in het westelijk deel van de stad, terwijl de centrale aan het Toplicht de wijken Drielanden en Lewenborg in het oosten van de stad bedient.

De centrale aan de Magnoliastraat speelt een belangrijke rol voor Selwerd en Oranjewijk, terwijl de centrale aan het Hoendiep datzelfde doet voor de wijken Kostverlaten en Vierverlaten. De centrale aan de Van Leeuwenhoekstraat is bedoeld voor Groningen-Zuid.

glasvezel in Groningen

Bedrijventerreinen

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Groningen, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Westpoort
  • Eemshaven
  • Eemskanaal

Overige bedrijvenlocaties in Groningen

Naast de grootste bedrijven- en industrieterreinen van Groningen zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties genoeg mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Zakelijk Glasvezel kan ook gerealiseerd worden voor bedrijven die op de Vogels, Driebond, Eemspoort, Euvelgunne, Hoendiep, Kranenburg, Noorderhoogebrug, Oosterhogebrug, Peizerweg, Ulgersmaborg, Vierverlaten, Winschoterdiep, Zernike Science Park, Europapark, Corpus den Hoorn, Damsterdiep, Eems Bedrijvencentrum, Eendrachtskade, Friesestraatweg, Groothandelscentrum Groningen, Gyotplein, Hereweg, Hoogkerk Oost, Hunzepark-Kardinge, Martini Trade Park, Milieuboulevard, Oosterhamrikzone, Rademarkt, Ulgersmaweg, Hunze Bedrijvencentrum en 't Witte Lam gevestigd zijn.

Datacenters in Groningen

  • NorthC, Liverpoolweg 10, 9744 TW
  • Bytesnet Groningen, De Bunders 1, 9747 AX
  • QTS Groningen (GRO1), Zernikelaan 16, 9747 AA
  • Rekenhal, Nettelbosje 1, 9747 AJ

IP Visie kan op verzoek alle vormen van connectiviteit leveren in de diverse datacenters. Naast standaard verbindingen naar andere datacenters of klantlocaties leveren wij hier ook connecties via Cloud Connect naar Microsoft Azure en AWS van Amazon. Internet snelheden kunnen in uw rack geleverd worden vanaf 100 Mbps tot 10 Gbps.