+31 76 - 5331331

Glasvezel Groningen

In Groningen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Groningen beschikt over een uitstekende infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting kunnen realiseren.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Groningen

Naast de centrale aan de Reitemakersrijge in de binnenstad kent Groningen nog enkele centrales die een belangrijke rol spelen in het netwerk. De centrale aan de Halmstraat bedient de wijk Hoogkerk in het westelijk deel van de stad, terwijl de centrale aan het Toplicht de wijken Drielanden en Lewenborg in het oosten van de stad bedient. De centrale aan de Magnoliastraat speelt een belangrijke rol voor Selwerd en Oranjewijk, terwijl de centrale aan het Hoendiep datzelfde doet voor de wijken Kostverlaten en Vierverlaten. De centrale aan de Van Leeuwenhoekstraat is bedoeld voor Groningen-Zuid.

Glasvezel in internationale kennisstad

De gemeente Groningen is, met bijna 200.000 inwoners, de grootste stad van noordelijk Nederland. Groningen, van origine Hanzestad, groeide uit tot een belangrijk regionaal centrum. In het G-kwadraat 2015 – 2019, de economische agenda voor de stad, staat beschreven hoe Groningen verder wil groeien als internationale kennisstad. Het aantrekken van meer werkgelegenheid is het achterliggende doel van deze ambitie. De aanwezigheid van glasvezel faciliteert die ambitie, als randvoorwaarde voor innovatie en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de kennisinstellingen, zoals Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Groningen is, behalve een stad met veel handel en industrie, een studentenstad pur sang.

Glasvezel op Groningse bedrijvenparken

In Groningen vindt men veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. De nadruk ligt sinds een aantal jaren vooral op de zakelijke dienstverlening; de op één na grootste sector in de stad.

Aantrekkelijk Groningen

Gezichtsbepalend en misschien wel het bekendst in Groningen is nog altijd de Martinitoren. Zelfs voor wie op grote hoogte over de skyline van Groningen uitkijkt, kan profiteren van de glasvezelfaciliteiten in het oude centrum! De glasvezelinfrastructuur faciliteert het openbare wifi-netwerk.

Glasvezel tarieven in Groningen

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Zakelijk glasvezel aanvragen in Groningen

De levertijd van een glasvezelverbinding is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering bedraagt drie tot vier maanden.

Aanleg glasvezel in Groningen

 

Overige locaties

Corpus den Hoorn, Damsterdiep, Eems Bedrijvencentrum, Eendrachtskade, Europapark, Friesestraatweg, Groothandelscentrum Groningen, Gyotplein, Hereweg, Hoogkerk Oost, Hunzepark-Kardinge, Martini Trade Park, Milieuboulevard, Oosterhamrikzone, Rademarkt, Ulgersmaweg, Hunze Bedrijvencentrum, 't Witte Lam