Glasvezel Groningen

In Groningen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Groningen beschikt over een uitstekende infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting kunnen realiseren.

Glasvezel infrastructuur in Groningen

Naast de centrale aan de Reitemakersrijge in de binnenstad kent Groningen nog enkele centrales die een belangrijke rol spelen in het netwerk. De centrale aan de Halmstraat bedient de wijk Hoogkerk in het westelijk deel van de stad, terwijl de centrale aan het Toplicht de wijken Drielanden en Lewenborg in het oosten van de stad bedient. De centrale aan de Magnoliastraat speelt een belangrijke rol voor Selwerd en Oranjewijk, terwijl de centrale aan het Hoendiep datzelfde doet voor de wijken Kostverlaten en Vierverlaten. De centrale aan de Van Leeuwenhoekstraat is bedoeld voor Groningen-Zuid.

Glasvezel in internationale kennisstad

De gemeente Groningen is, met bijna 200.000 inwoners, de grootste stad van noordelijk Nederland. Groningen, van origine Hanzestad, groeide uit tot een belangrijk regionaal centrum. In het G-kwadraat 2015 – 2019, de economische agenda voor de stad, staat beschreven hoe Groningen verder wil groeien als internationale kennisstad. Het aantrekken van meer werkgelegenheid is het achterliggende doel van deze ambitie. De aanwezigheid van glasvezel faciliteert die ambitie, als randvoorwaarde voor innovatie en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de kennisinstellingen, zoals Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Aanleg glasvezel in Groningen

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Groningen

In Groningen vindt men veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. De nadruk ligt sinds een aantal jaren vooral op de zakelijke dienstverlening; de op één na grootste sector in de stad. Daarnaast beschikt Groningen over een groot aantal bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen in Groningen zijn er mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk. Zakelijke glasvezelverbindingen zijn uiterst betrouwbaar en stabiel met een zeer hoge up-time. Bedrijven die al de overstap gemaakt hebben naar een zakelijke glasvezelverbinding beamen dat zij zelden tot nooit last hebben van storingen en-/of onderbrekingen.

Westpoort

Op bedrijventerrein Westpoort zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Het terrein is met een oppervlakte van ruim 2.800 hectare het grootste bedrijventerrein van Groningen. Het terrein heeft een eigen aansluiting op de autosnelweg A7 en is hierdoor zeer goed bereikbaar.

Eemshaven

De Eemshaven beschikt als een van de enige bedrijventerreinen van Nederland over een redundant glasvezelnetwerk. De Eemshaven beschikte al enkele jaren over een eigen glasvezelnetwerk, maar in 2018 is er een extra glasvezelverbinding opgeleverd van 37 kilometer lang die van het centrum van Groningen naar de Eemshaven loopt. Doordat deze tweede glasvezelverbinding over een andere route is aangelegd beschikken bedrijven over een optimale continuïteit van hun internetverbinding. Het redundante glasvezelnetwerk zorgt er daarnaast ook voor dat de Eemshaven een aantrekkelijke locatie is voor grote datacentra, zulke partijen eisen namelijk een glasvezelnetwerk dat voldoet aan de hoogste normen qua brandbreedte en betrouwbaarheid. Het redundante glasvezelnetwerk op de Eemshaven kan deze voorzieningen allemaal bieden. Het redundante glasvezelnetwerk helpt daarnaast ook de ambities van de Eemshaven om zich te ontwikkelen tot een grootschalige data hub voor IT-bedrijven die zich bezighouden met hernieuwbare energie verder te verwezenlijken. Het redundante glasvezelnetwerk van de Eemshaven zorgt voor allerlei glasvezelvoorzieningen op het gehele terrein, waardoor bedrijven eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden een glasvezelaansluiting kunnen realiseren.

Eemskanaal

Op het bedrijventerrein Eemskanaal is er ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen eenvoudig op dit netwerk aangesloten worden. Doordat er maar over enkele meters een aansluiting hoeft te worden gegraven en aangelegd, kunnen bedrijven tegen gunstige voorwaarden beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting.

Glasvezel op de overige bedrijvenlocaties in Groningen

Naast de grootste bedrijven- en industrieterreinen van Groningen zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties genoeg mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Zakelijk Glasvezel kan ook gerealiseerd worden voor bedrijven die op de Vogels, Driebond, Eemspoort, Euvelgunne, Hoendiep, Kranenburg, Noorderhoogebrug, Oosterhogebrug, Peizerweg, Ulgersmaborg, Vierverlaten, Winschoterdiep, Zernike Science Park, Europapark, Corpus den Hoorn, Damsterdiep, Eems Bedrijvencentrum, Eendrachtskade, Friesestraatweg, Groothandelscentrum Groningen, Gyotplein, Hereweg, Hoogkerk Oost, Hunzepark-Kardinge, Martini Trade Park, Milieuboulevard, Oosterhamrikzone, Rademarkt, Ulgersmaweg, Hunze Bedrijvencentrum en 't Witte Lam gevestigd zijn.

Mogelijkheden in diverse datacenters

IP Visie kan op verzoek alle vormen van connectiviteit leveren in diverse datacenters in Groningen. Het gaat dan met name om Datahotel Groningen aan de Zernikelaan 16 in Groningen en het NLDC Datacenter Groningen aan de Liverpoolweg 10. Naast standaard verbindingen naar andere datacenters of klantlocaties leveren wij hier ook connecties via Cloud Connect naar Microsoft Azure en AWS van Amazon.

Doe de glasvezel postcodecheck