Glasvezel Gouda

In Gouda hebben bedrijven voldoende mogelijkheden om zich te laten aansluiten op het glasvezel netwerk van KPN. Gouda beschikt namelijk over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Gouda die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Gouda, beste binnenstad

Gouda, het groene hart van Holland, staat natuurlijk bekend om haar heerlijke kazen. De middelgrote Zuid-Hollandse gemeente is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland (2015-2017) in de categorie middelgrote steden. Door haar centrale ligging in de Randstad en de directe verbinding met de A12, A20, de Hollandse IJssel, Gouwe en de Reeuwijkse Plassen is Gouda een zeer goed bereikbare stad. Station Gouda ligt bovendien op loopafstand van het centrum, met tal van leuke restaurants en gezellige terrassen. Veel horecagelegenheden zitten in de buurt van het indrukwekkende stadhuis uit de 15e eeuw, langs de grachten en in de steegjes. Een overzicht van alle horecagelegenheden staat op de site Welkom in Gouda, een marketinginstrument om de stad actief te promoten. Deze citymarketing is ook gunstig voor bedrijven in Gouda. De gemeente zet zich zo en op allerlei andere manieren actief in om Gouda voor ondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld met tal van zakelijke glasvezelmogelijkheden.

Glasvezel in handelsstad Gouda

Gouda telt ruim 3.000 vestigingen van bedrijven en instellingen. Zo´n 700 daarvan bevinden zich in het authentieke centrum. De sectoren met de meeste vestigingen zijn de zakelijke dienstverlening en de detailhandel, gevolgd door de gezondheids- en welzijnszorg. Tot de detailhandel behoren leuke cadeauwinkeltjes, boetiekjes en ateliers. De echte Goudse stroopwafel is op verschillende plaatsen in de stad te koop. Zowel doelgericht shoppen als gezellig slenteren door de straatjes van deze kaasstad is mogelijk. Net als het bezoeken van enkele historische gebouwen, zoals de Goudse Waag. In dit gebouw werd de Goudse kaas vroeger verhandeld. Gouda is altijd een echte handelsstad geweest. Wellicht mede vanuit deze historische handelsgeest, loopt Gouda tamelijk voorop als het gaat om voorzieningen voor ondernemers, zoals een glasvezelnetwerk.

Glasvezel mogelijkheden

Het gebruik van glasvezel bevordert immers het makkelijk zakendoen, vanwege de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. Met glasvezel kunt u tot maximaal 1Gbit/s aan diensten afnemen op de glasvezel access. Denk bijvoorbeeld aan Zakelijk Internet, Epacity, VoIP, Alarm over IP en Pinnen over IP. Bovendien is glasvezel met een uptime van 99,9% zeer betrouwbaar. Door de hoge uptime bent u verzekerd van nagenoeg continue (online) bereikbaarheid. Uploadsnelheid wordt steeds belangrijker door het toenemende aantal clouddiensten waarvan bedrijven en particulieren gebruikmaken. Glasvezelverbindingen zijn altijd symmetrisch, dit houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Glasvezel is geschikt voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf, mede doordat glasvezelaansluitingen modulair van opbouw en schaalbaar zijn. Van snelle internettoegang tot het koppelen van vestigingen of thuiswerkers. Ook zaken als video-conferencing, back-up op afstand en het gebruik van software- of telefoniediensten die draaien in een datacenter van een leverancier zijn hierdoor mogelijk.

Aansluitkosten glasvezel in Gouda

De eenmalige aansluitkosten zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de gewenste bandbreedte voor internet en de contractduur. Via de glasvezel postcodecheck ziet u snel wat de kosten zijn van glasvezel voor uw bedrijf in Gouda.