Glasvezel Gorinchem

In Gorinchem zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Gorinchem beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur wat er voor zorgt dat u vrijwel overal gebruik kunt maken van glasvezel in combinatie met snelle internet verbindingen tegen een aantrekkelijk tarief.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Gorinchem

Gorinchem beschikt over centrales aan de Kennelweg en aan de Zusterstraat. Vanuit beide centrales lopen glasvezelringen naar de omliggende wijken, kernen en bedrijvenlocaties. Dit zorgt ervoor dat vrijwel overal in Gorinchem ondernemers kunnen beschikken over snelle internet verbindingen.

Glasvezel op bedrijventerreinen Gorinchem

Gorinchem beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. In Gorinchem zijn er ook enkele nieuwe bedrijventerreinen aangelegd. Bij de aanleg van deze nieuwe bedrijfsterreinen zijn er glasvezelringen direct in de grond aangebracht. De huidige en nieuw te vestigen bedrijven kunnen zodoende direct profiteren van de glasvezelmogelijkheden. Het gaat om de volgende bedrijventerreinen:

  • Oost II
  • Schelluinen-West

Oost

Bedrijventerrein Gorinchem-Oost bestaat uit de gedeelten Oost I en Oost II. Bedrijventerrein Oost is het grootste bedrijventerrein van Gorinchem. Bij de realisatie van Oost II is er een glasvezelnetwerk aangelegd. Op Oost II zitten veel bekende bedrijven en in de evenementenhal worden regelmatig vakbeurzen georganiseerd. Digitale en sociale media nemen rond beurzen een steeds grotere plaats in. De aanwezigheid van een glasvezelnetwerk faciliteert zowel standhouders als bezoekers van deze beurzen. Ondanks dat er op Oost I nog geen glasvezelnetwerk aanwezig is, biedt het glasvezelnetwerk van Oost II ook aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven op Oost I om aangesloten te kunnen worden.

Avelingen

Op bedrijventerrein Avelingen zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijventerrein Avelingen bestaat uit de gedeelten Avelingen-West en Avelingen-Oost. Op Avelingen-West is er een glasvezelnetwerk aanwezig, waar veel bedrijven die op dit gedeelte van het terrein gevestigd zijn dankbaar van gebruik maken. De realisatie van dit netwerk is ontstaan vanuit de behoefte van Damen Shipyards, hét grootste bedrijf dat op dit terrein is gevestigd. Avelingen-Oost beschikt nog niet over een eigen glasvezelnetwerk, maar ook op dit gedeelte van bedrijventerrein zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten te worden.

Papland

Op bedrijventerrein Papland zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden om zo gebruik te kunnen maken van razendsnel internet via glasvezel.

Groote Haar

Bedrijventerrein Groote Haar is een nieuw groot bedrijventerrein aan de noordzijde van Gorinchem. Gorinchem Noord moet door deze uitbreiding beter bereikbaar worden. Het spreekt voor zich dat bij deze ontwikkeling ook rekening is gehouden met de aanleg van glasvezelinfrastructuur.

Glasvezel tarieven in Gorinchem

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe aantrekkelijker de kosten.