Glasvezel Gorinchem

In Gorinchem zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Gorinchem beschikt over KPN centrales aan de Kennelweg en aan de Zusterstraat. Vanuit beide centrales lopen glasvezelringen naar de omliggende wijken, kernen en bedrijvenlocaties. Dit zorgt ervoor dat vrijwel overal in Gorinchem ondernemers kunnen beschikken over snelle internet verbindingen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Gorinchem die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel op nieuwe bedrijventerreinen Gorinchem

Bij de aanleg van de nieuwe bedrijfsterreinen in Gorinchem zijn glasvezelringen direct in de grond aangebracht. De huidige en nieuw te vestigen bedrijven kunnen zodoende direct profiteren van de glasvezelmogelijkheden. Het gaat om deze bedrijventerreinen:

  • Oost II
  • Schelluinen-West
  • Bedrijventerrein Groote Haar

Op Oost II zitten bekende bedrijven als Domino´s Pizza´s en Chiquita Nederland. In de evenementenhal op Oost II worden regelmatig vakbeurzen georganiseerd. Digitale en sociale media nemen rond beurzen een steeds grotere plaats in. De aanwezigheid van een glasvezelnetwerk faciliteert zowel standhouders als bezoekers van deze beurzen. 

Bedrijventerrein Groote Haar is een nieuw groot bedrijventerrein aan de noordzijde van Gorinchem, vlak bij de A27 en A15. De ontwikkeling van dit terrein hangt samen met de uitbreiding van de A27. Gorinchem Noord moet door deze uitbreiding beter bereikbaar worden. Het spreekt voor zich dat bij deze ontwikkeling ook rekening wordt gehouden met de aanleg van de glasvezelinfrastructuur. Vermoedelijk vinden de werkzaamheden plaats in 2019.

Op Schelluinen-West is een concentratie van transportondernemingen. Zij profiteren van gezamenlijke faciliteiten. Een wasstraat en de beveiliging zijn daar voorbeelden van. Een aansluiting op het glasvezel netwerk is ook hier mogelijk.

Gorinchem onderneemt en trekt toeristen

Naast dat Gorinchemse ondernemers elkaar kunnen treffen bij netwerkbijeenkomsten, beschikt Gorinchem over een digitaal platform: Gorinchem onderneemt. Zowel ondernemers als consumenten ontmoeten elkaar hier en vinden informatie over de bedrijvigheid in deze Zuid-Hollandse vestingstad, die bekend staat om de vestingwallen. Het uitzicht op enkele molens uit de zeventiende eeuw zorgen voor een Hollands plaatje. Met de rivieren Boven Merwede en de Linge binnen handbereik is het niet moeilijk voor te stellen dat Gorinchem vroeger het centrum was van scheepvaart, visserij en handel.

Glasvezel tarieven in Gorinchem

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe aantrekkelijker de kosten. U kunt de Glasvezel Postcodecheck uitvoeren om direct inzicht te krijgen in de mogelijkheden en actuele tarieven voor uw bedrijfspand in Gorinchem.