Glasvezel Gooise Meren

In de gemeente Gooise Meren zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezel aansluiting in Gooise Meren zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, de gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Gooise Meren die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Bussum

Muiden

Naarden

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

In het zuidoosten van de provincie Noord-Holland ligt de gemeente Gooise Meren. De gemeente ligt in de regio Vechtstreek en Gooi. Deze gemeente is sinds januari 2016 ontstaan uit de voormalige gemeentes Bussum, Muiden en Naarden. De gemeente Gooise Meren telt maar liefst bijna 56.700 inwoners en is daarmee dé tweede grootste gemeente van het Gooi. De gemeente volgt grotendeels het zuidwestelijk kustgedeelte van het IJsselmeer en het Gooimeer van wat vroeger de Zuiderzee was. Hierdoor is Gooise Meren een gemeente die zeer waterrijk is.

Het gemeentehuis van Bussum is het gemeentehuis van de gemeente Gooise Meren en tevens is Bussum de hoofdplaats van de gemeente Gooise Meren. Het gehele grondgebied van de gemeente vervult belangrijke logistieke functies binnen de infrastructuur van de Randstad. De autosnelweg A1 doorkruist de gehele gemeente en biedt een aansluiting met de A5, waardoor er een directe verbinding met Almere beschikbaar is vanuit de gemeente (Knooppunt Muiderberg). Gooise Meren is tevens bereikbaar via de N524.

Zakelijk glasvezel in het buitengebied

In het buitengebied van de gemeente Gooise Meren is het vrijwel altijd mogelijk om een glasvezelverbinding te realiseren. Zakelijk glasvezel is in tegenstelling tot particulier glasvezel vrijwel overal beschikbaar in de gemeente Gooise Meren, dus ook in het buitengebied. Dit komt omdat ieder bedrijf op eigen verzoek een eigen zakelijke glasvezelverbinding kan laten aanleggen. Enkel kunnen de gemoeide kosten voor een glasvezel verbinding snel oplopen doordat er een grote afstand moet worden overbrugd vanaf uw bedrijfslocatie tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt. Wanneer de eenmalige aansluitkosten hoog uitvallen voor een glasvezelverbinding in het buitengebied, dan zijn er toch nog oplossingen om te kunnen genieten van een Zakelijk glasvezel in het buitengebied.

Postcodes binnen de gemeente Gooise Meren: 1398, 1399, 1400-1406, 1410-1414