Glasvezel Gilze-Rijen

In de gemeente Gilze-Rijen zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De tarieven van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Gilze-Rijen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Gilze

Rijen

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

In Noord-Brabant ligt de gemeente Gilze-Rijen. De gemeente ligt in het zuidwesten van Tilburg en telt zo'n 26.100 inwoners. De dorpen Gilze en Rijen liggen op enkele kilometers afstand van elkaar met daartussen de autosnelweg A58 en de vliegbasis Gilze-Rijen. In Rijen staat een treinstation genaamd: Station Gilze-Rijen. Tevens is met een busverbinding ook Breda, Tilburg en Oosterhout goed te bereiken met het openbaar vervoer. De gemeente is onder andere te bereiken via de autosnelwegen A58 en A27, de provinciale wegen N282 (belangrijke doorgangsweg), N631 en de N260.

Vliegbasis Gilze-Rijen

In Gilze-Rijen ligt de Vliegbasis Gilze-Rijen. De vliegbasis is eigendom van de Koninklijke Luchtmacht en ligt pal tussen de dorpen Gilze en Rijen. Het vliegveld was oorspronkelijk bedoeld voor de burgerlijke luchtvaart, maar is sinds de Eerste Wereldoorlog veranderd in een militair vliegveld. In de Tweede Wereldoorlog was het vliegveld dé grootste vliegbasis van heel Europa. Momenteel wordt de vliegbasis vooral gebruikt door het DHC (Defensie Helikopter Commando). Vanaf de vliegbasis worden er regelmatig trainingsvluchten en training gevechtsvluchten gevlogen. Dankzij de bezuinigingen van de overheid krijgt de natuur meer kans om zich te ontwikkelen op het terrein. Hierbij staat er wel een voortdurende vogelwacht om te voorkomen dat vliegtuigen worden geraakt door vogels of andere zoogdieren. De vliegbasis Gilze-Rijen is een belangrijke werkgever zowel in de gemeente als in de gehele regio.