Glasvezel Chemelot terrein in Geleen

Op het Chemelot terrein in Geleen is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte, afstand tot de glasvezel infrastructuur en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie...

In Geleen ligt het Chemelot terrein. Chemelot heeft in het verleden verschillende namen gekend waaronder: Staatsmijn Maurits en Bedrijfsterrein DSM. Tegenwoordig zitten er op dit bedrijventerrein meer dan 100 grote, internationale industriebedrijven zoals Sabic en OCI. Het Chemelot terrein ligt strategisch tussen de autosnelwegen A76 en A2. Hierdoor is het bedrijventerrein uitstekend bereikbaar doordat er verschillende toegangspoorten vanaf de snelweg zijn. Het Chemelot terrein beschikt over een oppervlakte van meer dan 750 hectare!

Chemelot Campus

Naast een industrieterrein beschikt Chemelot ook over een eigen campus. Wetenschappers en studenten van verschillende universiteiten doen op deze campus in samenwerking met Sabic en DSM diverse onderzoeken. De Chemelot Campus groeit in hoog tempo waardoor er al meer dan 50 bedrijven zijn gevestigd, die samen met studenten nieuwe producten doen ontwikkelen.

Een groene uitstraling

Om het Chemelot terrein een groenere uitstraling te geven wordt er de komende jaren door bedrijven als DSM flink geïnvesteerd. Deze 'groene' uitstraling wordt mogelijk gemaakt door het aanleggen van verschillende fietspaden en wandelpaden, maar ook door sportvelden en parken. Zowel in 2015 als in 2016 worden er verschillende parken aangelegd op het Chemelot terrein.

De Haven van Stein maakt sinds 2007 deel uit van het Chemelot terrein