Glasvezel Geleen

In Geleen zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Geleen beschikt over een eigen glasvezelring, waardoor bedrijven gunstig kunnen aansluiten op het netwerk. De kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Geleen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Geleen ligt in de gemeente Sittard-Geleen. Geleen is gelegen aan het riviertje Geleenbeek en telt zo'n 42.200 inwoners. Geleen heeft in het verleden explosieve bevolkingsontwikkelingen gekend mede door de diverse staatsmijnen. Een groot deel van de bloeiend economie in Geleen is te danken aan de voormalige Staatsmijn Maurits, wat tegenwoordig bekend staat als het Chemelot terrein. Geleen beschikt over 2 treinstations waarmee de grotere steden in Limburg zoals Maastricht of Heerlen gemakkelijk bereikbaar door zijn geworden. Geleen is samen met Sittard een belangrijke stad voor de infrastructuur van Limburg en Nederland, mede doordat zowel Duitsland als België bereikbaar zijn vanuit Geleen.

Centrum van de industrie

Toen in de jaren '60 de staatsmijnen werden gesloten, was de Staatsmijn Maurits een van de eerste steenkoolmijnen die moest sluiten. Geleen en Maurits waren met elkaar verbonden, wat nog steeds zo was toen de naam werd veranderd naar DSM. Nadat DSM fabrieken ging verkopen, die werden overgenomen door andere internationale industriebedrijven die zich op het zelfde terrein gingen vestigen, is het Chemelot terrein ontstaan. Op dit gigantische bedrijventerrein zijn allerlei grote, internationale industriebedrijven zoals Sabic, DSM en OCI gevestigd. Hierdoor is Geleen ook wel bekend geworden als het "Centrum voor de Industrie".