+31 76 - 5331331

Glasvezel Ermelo

In Ermelo zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Ermelo beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor voor bedrijven vrijwel overal mogelijkheden ontstaan om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een razendsnelle internetverbinding.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Ermelo

Ermelo beschikt over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur met als startpunt de centrale aan de Burg. Langmanstraat. Vanaf dit punt vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen. Daarnaast is ook Reggefiber zeer actief in Ermelo en zijn er al diverse wijken aangesloten op het glasvezelnetwerk en zijn er voor een aantal wijken volop voorbereidingen.

Ermelo loopt flink voor op het landelijk gemiddelde van glasvezel in Nederland. Ongeveer 73% van de huishoudens is aangesloten op een glasvezelnetwerk. In 2017 zijn daarnaast voldoende aanmeldingen binnengekomen om ook de buitengebieden van de gemeente Ermelo te voorzien van een glasvezelnetwerk. Dankzij dit vraagbundelingstraject kunnen straks ook huishoudens, bedrijven en recreatieparken in de buitengebieden van Ermelo genieten van razendsnel internet via glasvezel en wordt ook de digitale bereikbaarheid van deze gebieden sterk verbeterd. De verwachting is dat in de loop van 2019 de eerste glasvezelaansluitingen gerealiseerd zullen gaan worden en dat in juni 2020 de aanleg van het glasvezelnetwerk is afgerond. Dankzij het zeer uitgebreide glasvezelnetwerk kunnen vrijwel alle bedrijven in Ermelo beschikken over uitstekende breedbandvoorzieningen.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Ermelo

Ermelo beschikt over slechts een tweetal bedrijventerreinen. Op beide bedrijventerreinen is echter wel een glasvezelnetwerk aanwezig, wat een belangrijk voordeel vormt voor bedrijven om zich hier te vestigen. Op deze bedrijventerreinen hebben bedrijven de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden ook aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Ermelo.

Kerkdennen

Op bedrijventerrein Kerkdennnen is al enkele jaren een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit netwerk is gerealiseerd na een succesvol vraagbundelingstraject van diverse partijen. Dankzij de aanwezigheid van het glasvezelnetwerk hebben alle bedrijven die op dit terrein gevestigd zijn de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruik te maken van snel internet via Zakelijk Glasvezel.

Veldzicht

Op bedrijventerrein Veldzicht is ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit netwerk is ook gerealiseerd na een succesvol vraagbundelingstraject. Bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Deel uw zakelijke glasvezelverbinding in Ermelo

Indien u met meerdere partijen bent gevestigd in hetzelfde bedrijfspand, dan zijn er mogelijkheden om een glasvezelverbinding te delen om zo kosten te besparen. Wanneer er een glasvezelverbinding wordt gedeeld, dan zal er een partij aangesteld moeten worden als hoofdcontractant. De hoofdcontractant is verantwoordelijk voor de glasvezelaansluiting. Het is gebruikelijk dat de hoofdcontractant een deel van de eenmalige- en maandelijkse kosten voor de glasvezel access doet doorrekenen naar de overige partijen. Iedere partij kan zijn eigen gewenste diensten rechtstreeks afnemen bij IP Visie, iedere partij zal hiervoor ook individueel worden gefactureerd. Alle afgenomen diensten per partij staan los van elkaar, andere partijen hebben dus geen toegang tot uw dienstenpakket.