Glasvezel Ermelo

In Ermelo zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Ermelo beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor voor bedrijven vrijwel overal mogelijkheden ontstaan om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een razendsnelle internetverbinding.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerreinen in Ermelo

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Ermelo, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Kerkdennen
  • Veldzicht

Glasvezel in Ermelo

Ermelo beschikt over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur met als startpunt de centrale aan de Burg. Langmanstraat. Vanaf dit punt vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen. Daarnaast is ook Reggefiber zeer actief in Ermelo en zijn er al diverse wijken aangesloten op het glasvezelnetwerk en zijn er voor een aantal wijken volop voorbereidingen.

Ermelo loopt flink voor op het landelijk gemiddelde van glasvezel in Nederland. Ongeveer 73% van de huishoudens is aangesloten op een glasvezelnetwerk. In 2017 zijn daarnaast voldoende aanmeldingen binnengekomen om ook de buitengebieden van de gemeente Ermelo te voorzien van een glasvezelnetwerk. Dankzij dit vraagbundelingstraject kunnen straks ook huishoudens, bedrijven en recreatieparken in de buitengebieden van Ermelo genieten van razendsnel internet via glasvezel en wordt ook de digitale bereikbaarheid van deze gebieden sterk verbeterd. De verwachting is dat in de loop van 2019 de eerste glasvezelaansluitingen gerealiseerd zullen gaan worden en dat in juni 2020 de aanleg van het glasvezelnetwerk is afgerond. Dankzij het zeer uitgebreide glasvezelnetwerk kunnen vrijwel alle bedrijven in Ermelo beschikken over uitstekende breedbandvoorzieningen.