Glasvezel Enschede

In Enschede zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Enschede beschikt over een eigen glasvezelring, waardoor de meeste bedrijven tegen gunstige tarieven kunnen beschikken over een glasvezel aansluiting.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Enschede

Enschede beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Vanaf de centrale aan de Zuiderhagen in het centrum vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken en bedrijventerreinen. Hierdoor zijn er voor bedrijven allerlei mogelijkheden om te beschikken over snel internet en cloud koppelingen.

Glasvezel in buitengebied van gemeente Enschede

Naast de kernen van de gemeente Enschede zijn er in de zomer van 2017 ook voldoende aanmeldingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het gehele buitengebied van Zuidoost Twente, waaronder het buitengebied van de gemeente Enschede. Begin 2019 is vrijwel het gehele buitengebied van de gemeente Enschede voorzien van een glasvezelnetwerk, dit is bereikt door diverse centrales op strategische locaties in de dorpen van het buitengebied te plaatsen van waaruit diverse glasvezelringen vertrekken.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Enschede

Op vrijwel alle bedrijventerreinen in Enschede is een glasvezelnetwerk aanwezig waarop bedrijven kunnen aangesloten. Zakelijk Glasvezel is niet alleen razendsnel, maar is ook uiterst betrouwbaar en stabiel met een hoge up-time waardoor bedrijven zelden tot nooit last hebben van storingen en-/of onderbrekingen.

Havengebied

In het Havengebied van Enschede ligt sinds enkele jaren een glasvezelnetwerk. Dit netwerk is onderdeel van een upgrade van het Havengebied, waarbij bedrijven in staat gesteld moesten worden om gebruik te kunnen maken van de nieuwste Cloud-diensten die alleen met behulp van een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk geleverd kunnen worden. Vrijwel overal in het Havengebied zijn er voorzieningen voor glasvezel aanwezig, bedrijven kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden eenvoudig een aansluiting realiseren.

Marssteden

Op bedrijventerrein Marssteden is ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit netwerk is enkele jaren geleden aangelegd. Bedrijven die in de straten van de Marssteden gevestigd zijn kunnen eenvoudig op dit netwerk worden aangesloten.

Euregio bedrijvenpark

Het Euregiopark bedrijvenpark beschikt ook over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op dit terrein gevestigd zijn kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk worden aangesloten.

Overige locaties in Enschede

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er ook op diverse andere locaties voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk. Bedrijven op het Business & Science Park, De Reulver, Josink Es, Kennispark Twente, Kneedweg, Rigtersbleek, Sleutelkamp en Zuiderval kunnen ook tegen gunstige voorwaarden een aansluiting realiseren op het glasvezelnetwerk van Enschede.

Datacenter Equinix

IP Visie kan op uw verzoek meerdere vormen van connectiviteit leveren in het datacenter van Equinix, gevestigd aan de Auke Vleerstraat 1, 7521 PE Enschede.