Glasvezel Enschede

In Enschede zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Enschede beschikt over een eigen glasvezelring, waardoor de meeste bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten op Zakelijk Glasvezel.

Doe de Glasvezel postcodecheck

In de provincie Overijssel ligt de stad/gemeente Enschede. Met maar liefst bijna 158.000 inwoners is Enschede niet alleen dé grootste stad van Overijssel, maar ook de 13e gemeente van Nederland. Samen met de steden Borne, Hengelo en het Duitse Westfalen maakt Enschede deel uit van een agglomeratie. Enschede wordt omringd door diverse beken en kanalen, waarvan de belangrijkste het Twentekanaal is. Enschede bezit een hoge diversiteit aan bezienswaardigheden zoals musea, wat elk jaar vele toeristen aantrekt. Enschede is naast een stad ook een studentenstad, waardoor er vele mogelijkheden voor het uitgaansleven zijn. Enschede is via vrijwel alle mogelijkheden bereikbaar. Het treinstation van Enschede is een dubbelzijdig station, van waaruit diverse treinen vertrekken naar de luchthaven Schiphol en andere steden in de Randstad, als enkele steden in Duitsland. Met de auto is Enschede gemakkelijk bereikbaar via de autosnelweg A35 als via vele provinciale wegen van zowel Nederland als Duitsland. Enschede is dankzij diverse luchthaventjes in Duitsland en Nederland ook uitstekend bereikbaar met het vliegtuig.

Regio Twente

Enschede maakt deel uit van de Regio Twente. Regio Twente bestaat uit 14 gemeentes in Twente en heeft een gezamenlijk inwonersaantal van ongeveer 620.000 inwoners. Regio Twente houdt zich met name bezig met de onderwerpen: wonen, werken, veiligheid, gezondheid, toerisme en glasvezel. Zo is het de bedoeling dat de gemeentes die onderdeel van de Regio Twente zijn worden aangesloten op glasvezel, evenals diverse buitengebieden.

Meer informatie over glasvezel in Enschede

Enschede beschikt over 5 KPN centrales: één aan de Diamantstraat, één aan de Zuiderhagen, één aan de Palatijn, één aan de Gronausestraat en één aan De Reulver. De kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, keuze voor de router, contractduur en afstand tot de glasvezelinfrastructuur.

Bedrijvenlocaties: Hardick-Seckel, Schuttersveld, Spinnerij Oosterveld, Bedrijvencentrum Twente, Binnensingelgebied, Boddenkamp, Brinkstraat-Zuid, Enschede Zuid, De Plooy, Enschede Airport Twente, Groote Plooy (Grolsch), Laares, Noord Esmarkerrondweg, Op de Brouwerij, Roombekerveld, Stationsomgeving, Tubantia, Twekkelerveld, Usseler Es, Westerval-Parkweg

Voordelen glasvezel

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van capaciteit en diensten. Een glasvezelverbinding is vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezelverbindingen zorgt dat er voor dat glasvezel uitermate geschikt binnen uw bedrijf.

  • Modulair en schaalbaar
  • Toekomstvast
  • Uiterst betrouwbaar
  • Up-time SLA van 99,9 %

Kosten van glasvezel in Enschede

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezel infrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven