Glasvezel Emmen

In Emmen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezel netwerk aangesloten te worden. Emmen beschikt over een eigen glasvezelring, waardoor de meeste bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten. Vrijwel overal zijn er voor bedrijven mogelijkheden om tegen aantrekkelijke condities te beschikken over een razendsnelle internet aansluiting.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Emmen

Emmen heeft een uitstekende digitale infrastructuur die door drie centrales wordt gevormd: één aan de Boerschaplaan, één aan de Sterrenkamp en één aan de Veldstukken. Vanuit deze centrales lopen diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken en bedrijventerreinen. Hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal gebruikmaken van goede breedbandvoorzieningen.

Naast het centrum van Emmen wordt ook in de buitengebieden van de gemeente een glasvezelnetwerk gerealiseerd. In 2018 zijn er na een flinke eindsprint voldoende aanmeldingen behaald om het netwerk te laten realiseren. Door ook de buitengebieden van glasvezel te voorzien is Emmen als gemeente de landelijke koploper als het aankomt op glasvezelaansluitingen. Als het glasvezelnetwerk in de buitengebieden is gerealiseerd zal ongeveer 54% van alle huishoudens in de gemeente Emmen de beschikking hebben over een glasvezelverbinding. Naar verwachting zal er in 2019 begonnen worden met de aanleg van het netwerk in de buitengebieden.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Emmen

Emmen beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op vrijwel alle bedrijventerreinen zijn er voor bedrijven mogelijkheden om een aansluiting op het glasvezelnetwerk te realiseren. Zakelijk Glasvezel is modulair- en schaalbaar van opbouw en kan hierdoor voor allerlei toepassingen binnen uw organisatie ingezet worden.

Bargermeer

Bedrijventerrein Bargermeer beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Bedrijventerrein Bargermeer is een compleet verglaasd bedrijventerrein en is hiermee een van de best uitgeruste bedrijventerreinen van Noord-Nederland. Alle bedrijven die op bedrijventerrein Bargermeer gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om op dit glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bedrijventerrein Bargermeer is het grootste bedrijventerrein van Emmen en heeft een oppervlakte van 600 hectare.

Bedrijvenpark A37

Het bedrijvenpark A37 beschikt sinds 2018 over een eigen glasvezelnetwerk. Dit glasvezelnetwerk is met ondersteuning van de gemeente Emmen gerealiseerd en is een zogenaamd "open" netwerk. De aanwezigheid van dit netwerk zorgt ervoor dat er op vrijwel het gehele bedrijvenpark glasvezelvoorzieningen aanwezig zijn, waardoor bedrijven eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Businesspark Eigenhaard

Op het Businesspark Eigenhaard is er ook een glasvezelnetwerk aanwezig. In alle straten van het terrein zijn er voor bedrijven volop mogelijkheden om op dit netwerk aangesloten te worden. Het businesspark is opgesplitst in twee delen waarbij het noordelijk deel bestemd is voor zakelijke dienstverleningen en Leisure en het zuidelijk gedeelte bestemd is voor (grootschalige) detailhandel.

Overige bedrijvenlocaties in Emmen

Naast de grotere bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijvenlocaties ook meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Emmen aangesloten te worden. Bedrijven die op Barger-Oosterveld, Businesspark Meerdijk, Waarderveld en Westenesch gevestigd zijn kunnen ook beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting wanneer hiervoor behoefte is.

Voordelen Zakelijk Glasvezel in Emmen

Glasvezel voor bedrijven heeft veel voordelen. Naast het feit dat de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn beschikt u met een bandbreedte van 1 Gbit/s over een nagenoeg oneindig groeipad voor uw organisatie en kunt u uw pakket zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Alle voordelen op een rij:

  • Alle diensten over één verbinding: Met glasvezel kunt u tot maximaal 1Gbit/s aan diensten afnemen op de glasvezel access.
  • Verbinding delen: Door één glasvezelaansluiting te delen, kunnen de eenmalige en maandelijkse kosten gedeeld worden. Ieder bedrijf heeft op deze manier voor een laag tarief een eigen gescheiden internetaansluiting.
  • Upload gelijk aan download: Uploadsnelheid wordt steeds belangrijker door het toenemende aantal clouddiensten waarvan gebruik wordt

Extra zekerheid voor uw verbinding

Wanneer Internet van het grootste belang is voor organisaties, dan kunt u kiezen voor redundantie. Door het kiezen van redundantie in uw verbinding heeft u zekerheid over de uptime. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een redundantie. Zo kan je met een dubbele verbinding (elk van een andere provider) op een geografisch gescheiden netwerk al redundantie bereiken. Wenst u advies voor het kiezen van een geschikte oplossing voor uw situatie? Dan kunt u terecht bij een van onze adviseurs. Onze adviseurs weten u alles te vertellen over de verschillende varianten redundantie en of deze aansluiten op uw situatie en waarom.