Glasvezel Eindhoven

In Eindhoven hebben bedrijven voldoende mogelijkheden om te worden aangesloten op het glasvezel netwerk. Eindhoven beschikt namelijk over een uitgebreide glasvezel infrastructuur. Zowel KPN als diverse lokale initiatieven hebben er voor gezorgd dat vrijwel overal snelle internet verbindingen te realiseren zijn.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen in Eindhoven

Eindhoven heeft een groot aantal bedrijventerreinen. In totaal gaat het om meer dan 750 hectaren. Naast de grotere bedrijventerreinen, zijn er in Eindhoven ongeveer dertig kleinere bedrijfslocaties. Ook hier is een zakelijke glasvezelaansluiting mogelijk. Op een aantal bedrijventerreinen is in de afgelopen jaren door Glasvezel Eindhoven een netwerk aangelegd, waarop bedrijven ook kunnen aansluiten op de digitale snelweg. het gaat onder meer om de volgende locaties: High Tech Campus, Strijp S, de Hurk, Flight Forum en GDC Acht.

Ook op veel andere kleinere bedrijventerreinen kunnen aansluitingen op het glasvezelnetwerk gerealiseerd worden, waaronder Achtse Barrier, bedrijvenpark Esp, de Kade, de Tempel, Herzenbroeken, Kapelbeemd, Park Forum, Rapenland en Woenselse Heide.

Aanleg glasvezel in Eindhoven

Brainport Regio Eindhoven

Eindhoven is het centrum van Brainport Regio Eindhoven. Deze Regio neemt in Nederland een toppositie in op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Het gaat vooral om innovatie in technologie als ICT, life-tech, mechatronica, automotive, design, foodprocessing en creatieve industrie. De aanwezigheid van een snelle en stabiele glasvezel infrastructuur faciliteert Brainport Regio Eindhoven. Daarnaast heeft KPN in juli 2015 een ultramodern Tier IV datacenter in gebruik genomen op de High Tech Campus van Eindhoven. Een Tier4 datacenter wordt beschouwd als het meest robuust en minder gevoelig voor storingen. Het beschikt over volledig redundante systemen voor koeling,energie en netwerk verbindingen. IP Visie beschikt zelf over de nodige kastruimte en levert alle vormen van connectiviteit in dit datacenter.

Eindhoven Airport

In de omgeving van de luchthaven Eindhoven Airport is overal een snelle internet verbinding mogelijk. Het glasvezelnetwerk is doorgetrokken naar de luchthaven, zodat zowel particuliere als zakelijke klanten een stabiel netwerk tot hun beschikking hebben.

VDSL in Eindhoven

In het centrum en in diverse wijken, zoals Strijp, Gestel, Woensel, Stratum, Fellenoord, Engelsbergen en Acht wordt glasvezel aangelegd van de wijkcentrale naar alle straatkasten. Het laatste deel van de verbinding wordt vernieuwd door gebruik te maken van nieuwe technieken zoals pair-bonding, vectoring en bonded-vectoring. Dit zorgt voor aanzienlijk hogere snelheden voor de internet verbindingen in dit gebied.

Datacenters in Eindhoven

IP Visie biedt diverse vormen van connectiviteit aan in datacenters in Eindhoven Dat kan zowel bij de EFX, gevestigd aan de Professor Doctor Dorgelolaan 40, het datacenter van NorthC op de High Tech Campus, Interconnect op Park Forum 1041.