+31 76 - 5331331

Glasvezel Eindhoven

In Eindhoven hebben bedrijven voldoende mogelijkheden om te worden aangesloten op een glasvezel netwerk. Eindhoven beschikt namelijk over een uitgebreide glasvezel infrastructuur. Zowel KPN als diverse lokale initiatieven hebben er voor gezorgd dat vrijwel overal uitstekende mogelijkheden zijn om snelle internet verbindingen te realiseren via Zakelijk Glasvezel.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Eindhoven

KPN beschikt in Eindhoven over een groot aantal wijkcentrales. Het netwerk is opgebouwd vanuit de KPN centrale aan de Boschdijk. Vanuit dit centrale punt lopen diverse glasvezelringen door de hele stad, naar de bedrijvenlocaties en Eindhoven Airport. Dit zorgt dat ondernemers vrijwel overal in Eindhoven kunnen beschikken over goede breedband verbindingen zoals ADSL, VDSL en glasvezel.

Zakelijk Glasvezel bedrijventerreinen Eindhoven

Eindhoven heeft een groot aantal bedrijventerreinen. In totaal gaat het om meer dan 750 hectaren. De grootte van deze bedrijfslocaties varieert. Dit maakt voor de aansluiting op de glasvezel infrastructuur niet uit. Naast de grotere bedrijventerreinen, zijn er in Eindhoven ongeveer dertig kleinere bedrijfslocaties. Ook hier is een zakelijke glasvezelaansluiting mogelijk. Op een aantal bedrijventerreinen is in de afgelopen jaren door Glasvezel Eindhoven een netwerk aangelegd, waarop bedrijven ook kunnen aansluiten op de digitale snelweg.

Brainport Regio Eindhoven

Eindhoven is het centrum van Brainport Regio Eindhoven. Regio Eindhoven / Zuidoost Brabant neemt in Nederland een toppositie in op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Het gaat vooral om innovatie in technologie als ICT, life-tech, mechatronica, automotive, design, foodprocessing en creatieve industrie (bron: site gemeente Eindhoven). De aanwezigheid van een snelle en stabiele glasvezel infrastructuur faciliteert Brainport Regio Eindhoven, waar technische talenten worden opgeleid aan de Technische Universiteit Eindhoven. De universiteitscampus ligt op loopafstand van het NS station.

Designstad Eindhoven

Daarnaast maakt Eindhoven faam als designstad. De bekendste industrieel ontwerper uit Eindhoven is Piet Hein Eek. De Design Academy Eindhoven biedt een vierjarig opleidingstraject voor HBO-studenten (industriële) vormgeving. Een snel en stabiel Wifi-netwerk is in deze setting noodzakelijk. Zakelijk glasvezel biedt de gewenste randvoorwaarden.

Eindhoven Airport

Via Luchthaven Eindhoven Airport is een snelle verbinding mogelijk tussen Eindhoven, Europese steden en de rest van de wereld. In het eerste half jaar van 2015 groeide het aantal passagiers met 13% ten opzichte van 2014 (bron: website eindhoven-airport). Eindhoven Airport is een van de grootste werkgevers in Brainport Regio Eindhoven. Reizigers vinden het prettig om vanaf Eindhoven Airport te vertrekken en er weer te landen, mede vanwege de parkeervoorzieningen op loopafstand. Het glasvezelnetwerk is doorgetrokken naar de luchthaven, zodat zowel particuliere als zakelijke reizigers een stabiel netwerk tot hun beschikking hebben.

Wie Eindhoven zegt, zegt ook PSV. Het Philips Stadion wordt gezien als een van de mooiste voetbalstadions van Nederland. Als het stadion is gevuld met 35.000 toeschouwers en al deze toeschouwers gelijktijdig gebruik zouden willen maken van het netwerk op hun smartphone, zorgt de capaciteit van het glasvezel netwerk dat dit in de meeste gevallen mogelijk is, terwijl er ook nog voldoende netwerkcapaciteit beschikbaar blijft voor calamiteiten.

Aansluitkosten glasvezel in Eindhoven

De eenmalige aansluitkosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezel infrastructuur. De maandelijkse abonnementskosten hangen af van de gewenste snelheid voor internet, keuze voor de router, aantal externe IP adressen en contractduur. Via de glasvezel Postcodecheck ziet u snel wat de kosten zijn van glasvezel voor uw bedrijf. IP Visie levert glasvezel in heel Nederland en dus ook aan bedrijven in alle delen van Eindhoven, ook op Eindhoven Airport.

Diverse ondernemersverenigingen verenigd in Glasvezel Eindhoven hebben er voor gekozen om in eigen beheer glasvezel aan te leggen. Op deze manier hebben de ondernemers naast volledig zeggenschap ook het voordeel van aantrekkelijke tarieven.

VDSL in Eindhoven

In het centrum en in de wijken Strijp en Gestel legt KPN glasvezel aan van de wijkcentrale naar alle straatkasten. Het laatste deel van de verbinding wordt vernieuwd door gebruik te maken van nieuwe technieken zoals pair-bonding, vectoring en bonded-vectoring. Dit zorgt voor aanzienlijk hogere snelheden voor de internet verbindingen in dit gebied. De communicatie van de werkzaamheden wordt verzorgt door KPN NetwerkNL

Overige locaties in Eindhoven

Acht, Woensel, De Bergen, Fellenoord, De Witte Dame, Tongelre, Stratum, Kortonjo, Engelsbergen