+31 76 - 5331331

Glasvezel Eindhoven

In Eindhoven hebben bedrijven voldoende mogelijkheden om te worden aangesloten op het glasvezel netwerk. Eindhoven beschikt namelijk over een uitgebreide glasvezel infrastructuur. Zowel KPN als diverse lokale initiatieven hebben er voor gezorgd dat vrijwel overal snelle internet verbindingen te realiseren zijn.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen in Eindhoven

Eindhoven heeft een groot aantal bedrijventerreinen. In totaal gaat het om meer dan 750 hectaren. Naast de grotere bedrijventerreinen, zijn er in Eindhoven ongeveer dertig kleinere bedrijfslocaties. Ook hier is een zakelijke glasvezelaansluiting mogelijk. Op een aantal bedrijventerreinen is in de afgelopen jaren door Glasvezel Eindhoven een netwerk aangelegd, waarop bedrijven ook kunnen aansluiten op de digitale snelweg. het gaat onder meer om de volgende locaties:

  • High Tech Campus
  • Strijp S
  • de Hurk
  • Flight Forum
  • GDC Acht

Ook op veel andere kleinere bedrijventerreinen kunnen aansluitingen op het glasvezelnetwerk gerealiseerd worden, waaronder Achtse Barrier, bedrijvenpark Esp, de Kade, de Tempel, Herzenbroeken, Kapelbeemd, Park Forum, Rapenland en Woenselse Heide.

Aanleg glasvezel in Eindhoven

Brainport Regio Eindhoven

Eindhoven is het centrum van Brainport Regio Eindhoven. Deze Regio neemt in Nederland een toppositie in op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Het gaat vooral om innovatie in technologie als ICT, life-tech, mechatronica, automotive, design, foodprocessing en creatieve industrie. De aanwezigheid van een snelle en stabiele glasvezel infrastructuur faciliteert Brainport Regio Eindhoven.

Eindhoven Airport

In de omgeving van de luchthaven Eindhoven Airport is overal een snelle internet verbinding mogelijk. Het glasvezelnetwerk is doorgetrokken naar de luchthaven, zodat zowel particuliere als zakelijke klanten een stabiel netwerk tot hun beschikking hebben.

Aansluitkosten glasvezel in Eindhoven

De eenmalige aansluitkosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezel infrastructuur. De maandelijkse abonnementskosten hangen af van de gewenste snelheid voor internet, keuze voor de router, aantal externe IP adressen en contractduur. Via de glasvezel Postcodecheck ziet u snel wat de kosten zijn van glasvezel voor uw bedrijf. IP Visie levert glasvezel in heel Nederland en dus ook aan bedrijven in alle delen van Eindhoven, ook op Eindhoven Airport.

VDSL in Eindhoven

In het centrum en in diverse wijken, zoals Strijp, Gestel, Woensel, Stratum, Engelsbergen en Acht wordt glasvezel aangelegd van de wijkcentrale naar alle straatkasten. Het laatste deel van de verbinding wordt vernieuwd door gebruik te maken van nieuwe technieken zoals pair-bonding, vectoring en bonded-vectoring. Dit zorgt voor aanzienlijk hogere snelheden voor de internet verbindingen in dit gebied.