Glasvezel Eibergen

In Eibergen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Eibergen beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor vrijwel overal bedrijven tegen aantrekkelijke condities een snelle internet verbinding kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Eibergen

Eibergen beschikt over een eigen glasvezelinfrastructuur. Dit netwerk is in 2012 door Reggefiber gerealiseerd nadat het benodigde percentage om het glasvezelnetwerk te realiseren bereikt werd. Het middelpunt van dit netwerk vormt de centrale aan de Simmelinkstraat. Vanaf deze centrale vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen. Hierdoor zijn er voor bedrijven prima mogelijkheden om van goede breedbandvoorzieningen gebruik te maken.

Eibergen als pilot gebied

KPN gaat in een aantal gebieden stoppen met het leveren van koperverbindingen. Een van die gebieden is Eibergen. Alle klanten die hier gebruik maken van een koperaansluiting zullen worden omgezet naar glasvezel via het FTTH netwerk. Het is de bedoeling dat medio 2020 de operatie geheel is voltooid.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Eibergen

Eibergen heeft een aantal bedrijventerreinen. Na een aantal succesvolle vraagbundelingen beschikken sinds 2018 vrijwel alle bedrijventerreinen van Eibergen over een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

De Kiefte

Op bedrijventerrein De Kiefte ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen hierdoor niet alleen eenvoudig maar ook tegen gunstige voorwaarden worden aangesloten.

De Mors

Op bedrijventerrein De Mors ligt ook een glasvezelnetwerk. Op vrijwel het gehele terrein zijn glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven eenvoudig over een zakelijke glasvezelverbinding kunnen beschikken.

De Vrijersmaat

Op bedrijventerrein De Vrijersmaat kunnen bedrijven ook van Zakelijk Glasvezel worden voorzien om zo te beschikken over een razendsnelle internetverbinding.

Overige bedrijfslocaties in Eibergen

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er op andere bedrijfslocaties in Eibergen ook prima mogelijkheden om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Op De Jukkenbarg kunnen bedrijven ook gewoon van een zakelijke glasvezelverbinding gebruik maken.


Eibergen maakt onderdeel uit van de gemeente Berkelland