Glasvezel Drachten

In Drachten zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om op een glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Drachten beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet verbinding kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerreinen in Drachten

Drachten heeft een aantal industrieterreinen, die allemaal goede voorzieningen hebben op het gebied van breedband internet. Vrijwel overal liggen voorzieningen om aansluitingen te kunnen maken.

Bedrijvenpark A7

Bedrijvenpark Azeven ligt pal aan de A7 en is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Smallingerland en Opsterland. Het bedrijvenpark bestaat uit A7-Noord en A7-Zuid. Beide gedeelten beschikken over goede voorzieningen op het gebied van glasvezel en internet.

Insteekhaven

De insteekhaven is onderdeel van Industrieterrein De Haven, één van de grootste industrieterreinen in Noord Nederland. KPN heeft enige jaren geleden hier een netwerk aangelegd. Dat zorgt er voor dat ondernemers, die gevestigd zijn op De Haven kunnen beschikken over snelle internet-aansluitingen.

Overige bedrijventerreinen

Naast de eerder genoemde bedrijventerreinen zijn er ook mogelijkheden voor bedrijven en instellingen, die gevestigd zijn op bedrijventerrein Nijtap, aan de noordkant van Drachten en het Kantorenpark Drachten.

Vestiging(en) koppelen met glasvezel

Door eventuele nevenvestigingen te koppelen met Zakelijk Glasvezel creëert u een centrale infrastructuur wat vele voordelen biedt. Het is mogelijk op meerdere manieren om vestigingen te koppelen met Zakelijk Glasvezel. Er kan gekozen worden voor een IP-VPN voor een optimale Quality of Service. Daarnaast is het ook mogelijk om andere panden te koppelen met behulp van een Ethernet VPN of een IPSEC-tunnel op te zetten met eigen firewalls over het internet. Naast het koppelen van eigen vestigingen is het ook mogelijk om een directe koppeling te realiseren naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Op deze wijze wordt het werken in de Cloud veel aangenamer, doordat een directe koppeling wordt gemaakt via een VLAN naar uw eigen kast of serverapparatuur in het datacenter.