Glasvezel Dordrecht

Overal in Dordrecht kunnen bedrijven worden aangesloten op het glasvezel netwerk. Dordrecht beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de centrale aan de Vlietstraat in het centrum. Dit zorgt er voor dat ondernemers vrijwel overal tegen gunstige voorwaarden een snelle internet verbinding kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op bedrijventerreinen

Dordrecht beschikt over diverse bedrijventerreinen. Dankzij het uitgebreide glasvezelnetwerk in Dordrecht zijn er op alle bedrijventerreinen uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om een glasvezelaansluiting te realiseren.

Dordtse Kil

Bedrijventerrein Dordtse Kil bestaat uit de gedeelten Dordtse Kil I t/m III. Bedrijventerrein Dordtse Kil beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Hierdoor hebben alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een razendsnelle internetaansluiting te realiseren.

Merwedehaven

De 1e, 2e en 3e Merwedehaven is een van de belangrijkste havens binnen de gemeente. Het terrein beschikt over zowel natte als droge kavels, ideaal voor bedrijven die gebruik willen maken van een aanlegkade. Daarnaast zijn er ook goede mogelijkheden om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Wilhelminahaven

Op bedrijventerrein Wilhelminahaven zijn er ook voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk.

Krabbepolder

Bedrijventerrein Krabbepolder was in 2015 het startpunt voor het glasvezelproject 4glas van Rijkswaterstaat. Met het project wilde Rijkswaterstaat alle radar- en verkeersposten voorzien van een razendsnel en betrouwbaar glasvezelnetwerk. Vanaf Krabbepolder is er een glasvezelkabel op 24 meter onder NAP doorgetrokken naar Duivelseiland. Naast deze mijlpaal beschikt bedrijventerrein Krabbepolder ook zelf over een fijnmazig zakelijk glasvezelnetwerk, waardoor alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn gemakkelijk een glasvezelaansluiting kunnen realiseren.

Overige bedrijfslocaties

Naast de grootste bedrijvenlocaties zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties in Dordrecht volop mogelijkheden voor bedrijven om te beschikken over glasvezel. Bedrijven die op Amstelwijck-West, De Staart, Handelskade, Julianahaven, Krabbegors, Louter Bloemen, Weeskinderendijk en Drechtsteden gevestigd zijn kunnen ook op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.