Glasvezel Dokkum

In Dokkum zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Vanaf de centrale aan de Molenbuurt in het centrum vertrekken diverse glasvezelkabels als backbone naar de woonwijken, bedrijventerreinen en kernen buiten Dokkum.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op bedrijventerreinen in Dokkum

Dokkum beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen hebben bedrijven de mogelijkheid om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk.

  • Betterwird
  • Hogedijken
  • Zuiderschans
  • De Veiling

Mogelijkheden in de rest van Dokkum

Naast de bovengenoemde bedrijvenlocaties zijn er ook mogelijkheden voor Zakelijk Glasvezel in diverse wijken van Dokkum. Zo is er de mogelijkheid voor bedrijven in de wijken Antjezeepolder, Fonteinslanden en Kooilanden om een glasvezelaansluiting aanvragen wanneer hiervoor behoefte is.

Bellen over uw zakelijke glasvezelverbinding

Met Zakelijk Glasvezel is er de mogelijkheid om op een veilige en betrouwbare manier te telefoneren. Data- en telefonie worden dan gescheiden van elkaar getransporteerd over dezelfde verbinding. Wanneer u telefoneert via uw glasvezelverbinding, dan wordt hiervoor gebruik gemaakt van de techniek Voice over IP (VoIP). Bij IP Visie zijn er een tweetal VoIP diensten waaruit u een selectie kunt maken. Zo is er de mogelijkheid om uw huidige telefooncentrale met behulp van een SIP Trunk op locatie aan te sluiten op het IP-netwerk. Wanneer u niet beschikt over een eigen telefooncentrale, dan is er ook de mogelijkheid om de functionaliteiten van een geavanceerde telefooncentrale te huren op maandbasis met Hosted Telefonie of te bellen met Microsoft Teams.

Dokkum maakt onderdeel uit van de gemeente Noardeast-Fryslân.