+31 76 - 5331331

Glasvezel Dokkum

In Dokkum zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Vanaf de centrale aan de Molenbuurt in het centrum vertrekken diverse glasvezelkabels als backbone naar de woonwijken, bedrijventerreinen en kernen buiten Dokkum. Hierdoor ontstaat er voor bedrijven de mogelijkheid om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel op bedrijventerreinen in Dokkum

Dokkum beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen hebben bedrijven de mogelijkheid om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Zakelijk Glasvezel is, mede dankzij een schaalbare en modulaire opbouw, geschikt voor allerlei toepassingen binnen uw organisatie.

Betterwird

Bedrijventerrein Betterwird beschikt al geruime tijd over een glasvezelnetwerk. In vrijwel alle straten van dit bedrijventerrein legen buizen en vezels, waardoor bedrijven, zodat op het vrijwel het gehele bedrijventerrein gemakkelijk glasvezelaansluitingen gerealiseerd kunnen worden. Met een oppervlakte van 58 hectare is Betterwird veruit de grootste bedrijvenlocatie in Dokkum.

Hogedijken

Het is ook op bedrijventerrein Hogedijken mogelijk om van Zakelijk Glasvezel gebruik te maken om zo over een razendsnelle internetverbinding te kunnen beschikken.

Overige bedrijvenlocaties in Dokkum

Naast de twee grootste bedrijvenlocaties in Dokkum kennen ook andere bedrijvenlocaties uitstekende mogelijkheden voor glasvezelverbindingen. Zo zijn er ook goede glasvezelvoorzieningen op Zuiderschans en op De Veiling.

Glasvezelmogelijkheden in de rest van Dokkum

Naast de bovengenoemde bedrijvenlocaties zijn er ook mogelijkheden voor Zakelijk Glasvezel in diverse wijken van Dokkum. Zo is er de mogelijkheid voor bedrijven in de wijken Antjezeepolder, Fonteinslanden en Kooilanden om een glasvezelaansluiting aanvragen wanneer hiervoor behoefte is.

Zakelijk Glasvezel in Dokkum aanvragen

Bij het aanvragen van Zakelijk Glasvezel komen er een aantal zaken om de hoek kijken. Zo zijn er een aantal gegevens van u vereist, waaronder enkele bedrijfs- en locatiegegevens. Er zal in de aanvraag ook opgegeven moeten worden welke aanvullende diensten er over de glasvezelverbinding geleverd moeten worden en uw voorkeur voor een managed of unmanaged glasvezelrouter. Wanneer u behoefte heeft aan extra (vaste) IP-adressen, dan kunt u dit ook opgeven in de aanvraag. Om Zakelijk Glasvezel aan te vragen kunt u contact opnemen met een van onze consultants.

Bellen over uw zakelijke glasvezelverbinding

Met Zakelijk Glasvezel is er de mogelijkheid om op een veilige en betrouwbare manier te telefoneren. Data- en telefonie worden dan gescheiden van elkaar getransporteerd over dezelfde verbinding. Wanneer u doet telefoneren via uw zakelijke glasvezelverbinding, dan wordt hiervoor gebruik gemaakt van de techniek Voice over IP (VoIP). Bij IP Visie zijn er een tweetal VoIP diensten waaruit u een selectie kunt maken. Zo is er de mogelijkheid om uw huidige telefooncentrale met behulp van een SIP Trunk op locatie aan te sluiten op het IP-netwerk. Wanneer u niet beschikt over een eigen telefooncentrale, dan is er ook de mogelijkheid om de functionaliteiten van een geavanceerde telefooncentrale te huren met Hosted Telefonie.


Dokkum maakt onderdeel uit van de gemeente Noardeast-Fryslân