Glasvezel Den Helder

In Den Helder zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Den Helder beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities kunnen worden aangesloten op dit netwerk.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Den Helder

Den Helder beschikt over drie centrales: één aan de Boerhaavestraat, één aan de Landmetersweg en één aan de Landbouwstraat. Van hier vertrekken diverse glasvezel kabels als backbone naar de wijken en bedrijventerreinen. Er is in de periode tussen 2010 en 2017 fors geïnvesteerd in de aanleg van glasvezel voor bedrijven. De belangrijkste industrieterreinen zijn allemaal voorzien van een eigen glasvezelnetwerk waardoor ondernemers vrijwel overal kunnen profiteren van de voordelen van een glasvezel aansluiting met snel internet. Op deze manier kan Den Helder haar rol als logistieke offshorehub verder uitbouwen.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Den Helder

Den Helder beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Het gaat om:

  • Dirksz Admiraal
  • Kooypunt
  • Westoever

Overige bedrijfslocaties in Den Helder

Naast de grote bedrijventerreinen kennen ook diverse andere locaties in Den Helder uitstekende mogelijkheden voor glasvezel verbindingen. Zo zijn er ook goede voorzieningen op Oostoever, De Schooten, Heldair Business Port, De Dogger, Het Nieuwe Diep, Paleiskade, de omgeving van de marinehaven en het gebied rondom de Haven van Den Helder (Port of Den Helder).

Naast de reeds genoemde typische bedrijfslocaties zijn er ook mogelijkheden in de diverse wijken, het buitengebied en de binnenstad. Zo kunnen bedrijven die gevestigd zijn in Oostsloot, Willemsoord, Sluisdijk en de Visbuurt een glasvezelaansluiting bestellen als zij daar behoefte aan hebben.