Glasvezel Den Bosch

In Den Bosch zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Den Bosch beschikt over een uitgebreide glasvezel-infrastructuur, waardoor voor bedrijven mogelijkheden ontstaan om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glavsezelinfrastructuur in Den Bosch

Het vestigingsklimaat voor bestaande en nieuwe bedrijven, zowel kantoren als detailhandel, op het gebied van glasvezel (Fiber to the Office en Fiber to the Business) is goed. Gek genoeg zijn er op het gebied van Fiber to the Home nog geen initiatieven gestart voor een toekomstvaste infrastructuur voor particulieren in Den Bosch, terwijl het huidige kopernetwerk en het CAI netwerk nogal wat beperkingen opleveren ten aanzien van bandbreedte en snelheid.

In 2006 is de coöperatieve vereniging Boschnet opgericht. Ondertussen is het principe van de destijds opgerichte virtuele markplaats achterhaald, omdat de meeste bedrijventerreinen verglaasd zijn en vrijwel overal in de binnenstad glasvezel geleverd kan worden tegen aantrekkelijke tarieven.

Datacenter in 's-Hertogenbosch

IP Visie kan diverse vormen van connectiviteit leveren in het carrier neutrale datacenter van Interconnect aan De Steenbok 1.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Den Bosch

Den Bosch beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op vrijwel alle bedrijventerreinen in Den Bosch ligt een glasvezelnetwerk, waardoor bedrijven eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Rietvelden

Op bedrijventerrein Rietvelden ligt al geruime tijd een glasvezelnetwerk. Direct bij de eerste inventarisatie gaven 35 bedrijven aan dat zij van deze moderne faciliteit gebruik wilden maken. Daarnaast werd er snel toestemming verleend door de gemeente en Rijkswaterstaat, waardoor in 2011 het glasvezelnetwerk in gebruik kon worden genomen. Alle bedrijven die op dit bedrijventerrein gevestigd zijn kunnen gemakkelijk en tegen aantrekkelijke voorwaarden op het netwerk worden aangesloten.

De Brand

Bedrijventerrein De Brand beschikt ook over een eigen glasvezelinfrastructuur. Op het gehele terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor aansluitingen eenvoudig gerealiseerd kunnen worden tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Het Ertveld

Bedrijventerrein Het Erdveld beschikt eveneens over een volledig dekkend glasvezelnetwerk. In alle straten van het terrein kunnen tegen gunstige voorwaarden glasvezelaansluitingen gerealiseerd worden.

Glasvezel op overige bedrijfslocaties in Den Bosch

De grootste bedrijventerreinen zijn lang niet alle bedrijfslocaties in Den Bosch waar Zakelijk Glasvezel geleverd kan worden. Bedrijven die op De Pettelaar, de Vutter, de Wolfsdonken, Empel, High Tech Park, Hintham, Maasakkers, Maaspoort, Orthenpoort, Tradepark de Herven en Veemarktkwartier zijn gevestigd kunnen ook gewoon op het glasvezelnetwerk worden aangesloten om zo over een razendsnelle breedbandverbinding te beschikken.