Glasvezel Den Bosch

In Den Bosch zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Den Bosch beschikt van oudsher over een uitgebreide glasvezel-infrastructuur. De kosten van een aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Den Bosch die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Overige bedrijvenlocaties: Empel-Zuid, Graafsepoort, de Vliert, Bokhoven, Engelen, Maliskamp

Meer informatie over Den Bosch

's-Hertogenbosch is het administratief en bestuurlijk centrum van de provincie Noord-Brabant. Het industriële karakter van de stad is in de loop der jaren flink gewijzigd door vertrek of sluiting van bekende fabrieken als Michelin, De Gruyter en Verkade. Den Bosch richt zich tegenwoordig meer op de financiële en zakelijke dienstverlening. Dat blijkt uit het feit dat onder andere de hoofdkantoren van Van Lanschot, SNS Bank, Ricoh, S.A.P. en Essent zich in de stad bevinden. Bierbrouwer Heineken zorgt voor een groot deel van de werkgelegenheid in deze regio.

De Ring 's-Hertogenbosch behoort tot één van de drukste knooppunten van Nederland. Bij de aanleg en uitbreiding van de rondweg A2 zijn langs de snelweg grote hoeveelheden glasvezelkabels gelegd om de stad in de toekomst te kunnen laten profiteren van alle mogelijkheden van de digitale snelweg. Mede door de uitstekende voorzieningen op het gebied van glasvezel wordt verwacht dat de gemeente een flinke economische groei gaat doormaken.

Het vestigingsklimaat voor bestaande en nieuwe bedrijven, zowel kantoren als detailhandel, op het gebied van glasvezel (Fiber to the Office en Fiber to the Business) is goed. Gek genoeg zijn er op het gebied van Fiber to the Home nog geen initiatieven gestart voor een toekomstvaste infrastructuur voor particulieren in Den Bosch, terwijl het huidige kopernetwerk en het CAI netwerk nogal wat beperkingen opleveren ten aanzien van bandbreedte en snelheid.

In 2006 is de coöperatieve vereniging Boschnet opgericht in samenwerking met onder andere KPN en Ziggo. Ondertussen is het principe van de destijds opgerichte virtuele markplaats achterhaald, omdat de meeste bedrijventerreinen verglaasd zijn en vrijwel overal in de binnenstad glasvezel geleverd kan worden tegen aantrekkelijke tarieven.