+31 76 - 5331331

Glasvezel Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Capelle aan den IJssel beschikt over een eigen glasvezel Cityring, waardoor vrijwel alle bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Capelle aan den IJssel die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel staat een belangrijk knooppunt als het gaat om glasvezel infrastructuur. Deze centrale staat aan de Abraham van Rijckevorselweg. Vanaf hier starten glasvezelkabels door de hele gemeente. Samen vormen alle glasvezelkabels de Cityring. De infrastructuur is behalve van belang voor Capelle aan den IJssel, gunstig voor vrijwel de gehele omgeving. Ondernemers kunnen hierdoor bijna overal profiteren van snelle internetverbindingen via glasvezel. De scholen voor voortgezet onderwijs, het IJsselcollege en het Comeniuscollege, zijn aangesloten op dit netwerk. Net als het ziekenhuis met een regiofunctie, het IJssellandziekenhuis.

Ondernemen in Capelle aan den IJssel

Door de gunstige ligging tussen Rotterdam en Gouda zien ondernemers Capelle aan den IJssel als een aantrekkelijke ondernemersgemeente. Capelle ligt vlak bij de A16 en A20. Bovendien is Capelle aan den IJssel ook per trein goed bereikbaar, door het NS station Capelle-Schollevaar. De aanwezigheid van een goede glasvezelinfrastructuur, faciliteert ondernemers bij hun bedrijvigheid. De bekendste verkeersader door Capelle, de Hoofdweg, wordt gerevitaliseerd. Dit geldt ook voor de aangrenzende bedrijventerreinen op de Hoofdweg.

Isala theater

Capelle aan den IJssel heeft sinds 1999 een eigen theater, het Isalatheater. Op de site van dit theater met twee zalen valt te lezen, dat de naam Isala verwijst naar de benaming van de Romeinen voor de Hollandse IJssel. In het theater zijn naast regionale voorstellingen, landelijke publiekstrekkers zoals de theatershow van Ali B. Bedrijven en instellingen uit de omgeving boeken het theater voor evenementen, zakenlunches en congressen. Doordat het Isala theater toegang heeft tot de zakelijke glasvezel infrastructuur zijn de internetvoorzieningen in deze theateromgeving stabiel en betrouwbaar.

Groenste gemeente van Nederland

Eind 2015 is Capelle aan den IJssel uitgeroepen tot de groenste gemeente van Nederland. Stichting Entente Florale kende deze erkenning aan Capelle toe, omdat de gemeente bewust investeert in behoud en uitbreiding van groen én blauw, het water dus. Mooi voorbeeld is het Schollebos, een groot stadspark aan de rand van Capelle-Schollevaar. Honden mogen hier overigens bijna overal loslopen. De Capelse wijk Schollevaar is qua aantal inwoners de grootste wijk van de gemeente. Andere wijken zijn: Schenkel, Middelwatering, Capelle West, Oostgaarde, ´s-Graveland en Fascinatio. Door de aanwezigheid van de glasvezelring is het in al deze wijken als bedrijf mogelijk om een zakelijke aansluiting op glasvezel te laten realiseren.

Aansluitkosten glasvezel in Capelle aan den IJssel

De eenmalige aansluitkosten zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de gewenste bandbreedte voor internet en de contractduur. Via de glasvezel postcodecheck ziet u snel wat de kosten zijn van glasvezel voor uw bedrijf in Capelle aan den IJssel.

Postcodes: 2900 - 2909