Glasvezel Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Capelle aan den IJssel beschikt over een eigen glasvezel Cityring, waardoor vrijwel alle bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen beschikken over snelle internet verbindingen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel staat een belangrijk knooppunt als het gaat om glasvezel infrastructuur. Deze centrale staat aan de Abraham van Rijckevorselweg. Vanaf hier starten glasvezelkabels door de hele gemeente. Samen vormen alle glasvezelkabels de Cityring. De infrastructuur is behalve van belang voor Capelle aan den IJssel, gunstig voor vrijwel de gehele omgeving. Ondernemers kunnen hierdoor bijna overal profiteren van snelle internetverbindingen via glasvezel. De scholen voor voortgezet onderwijs, het IJsselcollege en het Comeniuscollege, zijn aangesloten op dit netwerk. Net als het ziekenhuis met een regiofunctie, het IJssellandziekenhuis.

Ondernemen in Capelle aan den IJssel

Door de gunstige ligging zien ondernemers Capelle aan den IJssel als een aantrekkelijke ondernemersgemeente. De aanwezigheid van een goede glasvezelinfrastructuur, faciliteert ondernemers bij hun bedrijvigheid.

Groenste gemeente van Nederland

Eind 2015 is Capelle aan den IJssel uitgeroepen tot de groenste gemeente van Nederland. Stichting Entente Florale kende deze erkenning aan Capelle toe, omdat de gemeente bewust investeert in behoud en uitbreiding van groen én blauw, het water dus. Mooi voorbeeld is het Schollebos, een groot stadspark aan de rand van Capelle-Schollevaar. Honden mogen hier overigens bijna overal loslopen. De Capelse wijk Schollevaar is qua aantal inwoners de grootste wijk van de gemeente. Andere wijken zijn: Schenkel, Middelwatering, Capelle West, Oostgaarde, ´s-Graveland en Fascinatio. Door de aanwezigheid van de glasvezelring is het in al deze wijken als bedrijf mogelijk om een zakelijke aansluiting op glasvezel te laten realiseren.

Bedrijventerreinen in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel zijn verschillende bedrijventerreinen. Op al deze terreinen zijn er voor bedrijven mogelijkheden om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Zakelijke glasvezelverbindingen zijn met een snelheden tot wel 1.000Mbit/s vele malen sneller dan een ADSL,- VDSL of kabelverbinding.

Hoofdweg

Op bedrijventerrein Hoofdweg ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Rivium

Op bedrijventerrein Rivium ligt ook een glasvezelnetwerk. Er zijn op het gehele terrein glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor nieuwe aansluitingen eenvoudig en tegen gunstige voorwaarden gerealiseerd kunnen worden.

Glasvezel Rivium Capelle aan den IJssel Mazars op Rivium in Capelle aan den IJssel Slavenburg op Rivium in Capelle aan den IJssel

Fascinatio

Op bedrijventerrein Fascinatio is het ook voor bedrijven mogelijk om een zakelijke glasvezelaansluiting te realiseren om zo over een razendsnelle internetverbinding te beschikken.

Overige bedrijfslocaties in Capelle aan den IJssel

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Capelle aan den IJssel ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Alle bedrijven die gevestigd zijn op Capelle-West, De Mient, Rhijnspoor, Wormerhoek, Groenedijk, IJsseldijk en Nijverheidsstraat kunnen ook beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting.