Glasvezel Bussum

In Bussum zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Bussum beschikt over een eigen glasvezelring, waardoor bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Bussum die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

In de gemeente Gooise Meren ligt de forensenplaats Bussum. Bussum ligt in de regio het Gooi en telt zo'n 32.900 inwoners. Bussum maakt samen met Naarden en Muiden sinds 2016 deel uit van de gemeente Gooise Meren. In Bussum vond tevens dé allereerste Nederlandse televisie-uitzending plaats in oktober 1951. Bussum beschikt tevens over enkele sportclubs en tevens ook over een fietscrossbaan. Bussum is bereikbaar via de autosnelweg A1 en via de provinciale weg N236.

Bussum in de Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog was Bussum een relatief belangrijke plaats. Bussum had toentertijd 18.000 inwoners. Veel mensen die uit Duitsland waren gevlucht vanwege het Duitse regime zochten onderdak bij de inwoners van Bussum. Bussum nam met name in 1941 deel aan de Februaristaking waarbij al het openbaar vervoer buiten gebruik werd gesteld. In 1944 was Bussum waren er hevige bombardementen in Bussum die vanuit de Royal Air Force werden uitgevoerd met meer dan 48 gevechtsvliegtuigen. Er waren tijdens de oorlog ook enkele verzetsmensen actief in Bussum, waardoor er in Bussum het grootste illegale Nederlandse radionetwerk werd opgezet. Na de oorlog is Bussum benoemd tot een forensenplaats en heeft het dorp zelf weinig schade opgelopen door de oorlog.

IP Visie levert glasvezelverbindingen in Bussum op adressen waarvan de postcodes beginnen met 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405 en 1406