Glasvezel Brunssum

In Brunssum zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Brunssum beschikt over een eigen glasvezelring, waardoor bedrijven gunstig kunnen aansluiten. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Brunssum die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over Brunssum

In de provincie Limburg ligt de gemeente/stad Brunssum. Brunssum ligt in het zuidoosten van de provincie, maakt deel uit de van de regio Parkstad Limburg en telt ruim 28.450 inwoners. Brunssum beschikt over diverse bezienswaardigheden waaronder een openluchttheater. Brunssum heeft in het verleden ook eigen staatsmijnen gehad waarin voornamelijk werd gegraven naar steenkool en bruinkool. Tevens staat in Brunssum de internationale NAVO JFC HQ Brunssum, waarin intercontinentale militairen werken, wonen en leven. Brunssum is bereikbaar via de N276, N274 en de N299.

Glasvezel in Brunssum

In 2013 is de gemeente van Brunssum een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het glasvezelaanlegbedrijf Reggefiber. In 2014 begonnen de werkzaamheden om een glasvezelverbinding in Brunssum te realiseren, waarbij steeds verschillende woonwijken werden aangesloten op het glasvezelnetwerk. In 2015 zijn deze werkzaamheden afgerond, waardoor vrijwel heel Brunssum over een eigen glasvezelverbinding beschikt.

De Parade

In Brunssum wordt het vierjaarlijkse festival "Worldfestival Parade Brunssum" gehouden. Dit festival staat lokaal ook wel bekend als 'De Parade' en duurt maar liefst één week, waarbij allerlei nationaliteiten bij elkaar komen. Elk Worldfestival Parade heeft een eigen thema waarbij diverse folkloregroepen uit Europa, Afrika, Zuid-Amerika en zelfs Azië workshops, verbroederingsfeesten en spectaculaire dansoptredens uitvoeren. Hierbij is het hoogtepunt dé Parade waarbij al deze folkloregroepen door diverse locaties in Brunssum trekken. In 2016 was het thema 'Dreaming&Dancing' en trok vele bezoekers. Dankzij het glasvezelnetwerk van KPN hadden bezoekers een snelle internetverbinding zowel in het centrum van Brunssum als in diverse hotels.

Postcode Brunssum: 6440-6446