Glasvezel Breda

In Breda zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Breda beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur waardoor vrijwel overal in de stad en directe omgeving tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting gerealiseerd kan worden.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Breda

Breda is van oudsher één van de belangrijkste knooppunten in het glasvezelnetwerk in Brabant. De grote centrale aan de Oude Vest in Breda is opgenomen in de belangrijkste landelijke backbone en vormt het hart van de Bredase Cityring, die in een grote lus door de stad loopt. Naast de centrale in het centrum heeft Breda nog drie andere belangrijke centrales van waaruit heel Breda wordt voorzien van diensten over glasvezel. Het gaat om de centrales in IJpelaar, Doornbos en aan de Paardeweide. Deze centrales zijn onderling met elkaar verbonden via meerdere dark fibers en vormen zo het hart van de Bredase infrastructuur. Ook bedrijven op Breepark kunnen gebruikmaken van glasvezel.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Breda

Bijna alle bedrijventerreinen in Breda beschikken over goede voorzieningen op het gebied van glasvezel en snel internet. Er is in de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in glasvezelnetwerken. Het gaat onder meer om de bedrijventerreinen:

  • De Krogten
  • Emer-Zuid en Emer-Noord
  • Hazeldonk
  • Rithmeesterpark
  • Steenakker
  • Hoogeind - Minervum

Hazeldonk

Bedrijventerrein Hazeldonk is een grensoverschrijdend bedrijventerrein dat voor een deel zowel in Nederland als in België ligt. Op Hazeldonk is al in 2008 een glasvezelnetwerk aangelegd na een intensieve samenwerking tussen KPN, IP Visie, de gemeente Breda en het Belgische Hoogstraten.

Glasvezel op de overige bedrijvenlocaties in Breda

Naast de grotere bedrijventerreinen van Breda zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Breda. Bedrijven die op Achter-Emer, Digit Parc, Heilaar, Hintelaken, Moleneind, van de Reijtstraat, Werkdonken, Achterste Rith, Asterd, Belcrum, Biesdonk, Blauwe Kei, Baarschot, Boeimeer, Brabantpark, Chassé Park, Emer, Fellenoord, Gageldonk, Geeren-Noord, Ginneken, Haagpoort, Haagse Beemden, Heksenwiel, Heusdenhout, Heuvelkwartier, IABC International Agro Business Centre, Kesteren, Kievitsloop, Kroeten, Overakker, Princenhage, Ruitersbos, Schorsmolen, Triple O Campus, Waterdonken, Muizenberg, Westerpark en Wisselaar gevestigd zijn kunnen ook een glasvezelaansluiting realiseren om zo te beschikken over snel internet.

VoIP ready

Al onze glasvezel verbindingen zijn VoIP ready. Met onze vast-mobiele integratie zorgen we ervoor dat de mobiele medewerkers en de thuiswerkers goed bereikbaar en vindbaar zijn. Uw klant heeft direct contact met de juiste medewerker. We helpen u graag om de vaste en mobiele telefonie in te richten.