+31 76 - 5331331

Glasvezel Breda

In Breda zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Breda beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur waardoor vrijwel overal in de stad en directe omgeving tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting gerealiseerd kan worden.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Breda

Breda is van oudsher één van de belangrijkste knooppunten in het glasvezelnetwerk van KPN. De grote centrale aan de Oude Vest in Breda is opgenomen in de belangrijkste landelijke backbone en vormt het hart van de Bredase Cityring, die in een grote lus door de stad loopt. Naast de centrale in het centrum heeft Breda nog drie andere belangrijke centrales van waaruit heel Breda wordt voorzien van diensten over glasvezel. Het gaat om de centrales in IJpelaar aan de Croystraat, Doornbos aan de Klaverweide en Burgst aan de Paardeweide. Deze vier centrales zijn onderling met elkaar verbonden via meerdere dark fibers en vormen zo het hart van de Bredase infrastructuur. Ook bedrijven en bezoekers in de nieuw ontwikkelde Evenementenzone Breepark, vlak bij de A27, kunnen gebruikmaken van deze glasvezelringen.

Betrouwbaar glasvezelnetwerk

Breda telt ruim 100.000 arbeidsplaatsen, waaronder in de groeisector logistiek en in de opkomende industrieën als gaming en de creatieve industrie. De meeste arbeidsplaatsen zijn in de zorg en welzijn. De behoefte aan een betrouwbaar netwerk en een snelle internetverbinding is wat deze verschillende sectoren bindt. Het zakelijk glasvezelnetwerk biedt deze stabiliteit en betrouwbaarheid.

Zakelijk glasvezel voor Bredase hogescholen

Naast de Bredase bedrijven die van het uitgebreide glasvezelnetwerk in de stad gebruik kunnen maken, is dit netwerk een voorwaarde voor de vele studenten die Breda telt. Alleen al bij de Bredase vestiging van Avans Hogeschool studeren ruim 15.000 studenten. Bij de Nationaal Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) hebben ± 7.700 studenten toegang tot snel internet via zakelijk glasvezel.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Breda

Bijna alle bedrijventerreinen in Breda beschikken over goede voorzieningen op het gebied van glasvezel en snel internet. KPN en diverse andere partijen hebben in de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in glasvezelnetwerken. IP Visie levert haar diensten over al deze netwerken.

De Krogten

Bedrijventerrein De Krogten is het grootste bedrijventerrein van Breda met een oppervlakte van ruim 200 hectare. Op het oudste bedrijventerrein van Breda is een glasvezelnetwerk aanwezig. In vrijwel alle straten van De Krogten kunnen bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

Emer-Zuid

Op bedrijventerrein Emer-Zuid is er ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Alle bedrijven die een vestiging hebben op dit bedrijventerrein kunnen eenvoudig en tegen gunstige voorwaarden op dit glasvezelnetwerk aangesloten worden.

Hazeldonk

Bedrijventerrein Hazeldonk is een grensoverschrijdend bedrijventerrein dat voor een deel zowel in Nederland als in België ligt. Op de Hazeldonk is in 2008 een glasvezelnetwerk aangelegd na een intensieve samenwerking tussen KPN, de gemeente Breda en het Belgische Hoogstraten. Dit glasvezelnetwerk is hét eerste grensoverschrijdende glasvezelnetwerk tussen Nederland en België. Bedrijven die op de Hazeldonk gevestigd zijn kunnen eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit glasvezelnetwerk worden aangesloten om zo te kunnen profiteren van de voordelen die een zakelijke glasvezelverbinding te bieden heeft. Dit geldt ook voor bedrijven die aan de andere kant van de grens zijn gevestigd op Transportzone Meer in België.

Rithmeesterpark

Bedrijventerrein Rithmeesterpark in Breda is een toplocatie aan de A16 in een omgeving met voorzieningen zoals vergaderfaciliteiten en hotels. Het jongste bedrijventerrein van Breda heeft uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden met een snelle glasvezelverbinding.

Glasvezel op de overige bedrijvenlocaties in Breda

Naast de grotere bedrijventerreinen van Breda zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Breda. Bedrijven die op Achter-Emer, Digit Parc, Doornbos, Emer-Noord, Heilaar, Hintelaken, Hoogeind, Moleneind, Steenakker, van de Reijtstraat, Werkdonken, Achterste Rith, Asterd, Belcrum, Biesdonk, Blauwe Kei, Baarschot, Boeimeer, Brabantpark, Breepark, Chassé Park, Dinalog Campus, Doornbos-Linie, Emer, Fellenoord, Gageldonk, Geeren-Noord, Ginneken, Haagpoort, Haagse Beemden, Heksenwiel, Heusdenhout, Heuvelkwartier, IABC International Agro Business Centre, Kesteren, Kievitsloop, Kroeten, Overakker, Princenhage, Ruitersbos, Schorsmolen, Triple O Campus, Waterdonken, Muizenberg, Westerpark en Wisselaar gevestigd zijn kunnen ook een glasvezelaansluiting realiseren om zo te beschikken over snel internet.

Glasvezel Breda ontwikkellocaties

Via Breda is de belangrijkste ontwikkellocatie van de stad, met de herontwikkeling van het stationsgebied, de Drie Hoefijzers (Noordzijde) en het Havenkwartier. Vooral creatieve en jonge ondernemers vinden hun (tijdelijke) stek in het Havengebied, bekend vanwege het stadstrand. Bij de herontwikkeling van het stationsgebied is rekening gehouden met het verder uitbreiden van de glasvezel infrastructuur. Ondernemers in dit noordelijk gedeelte van de stad kunnen zich makkelijk laten aansluiten op het Bredase glasvezelnetwerk.

Glasvezel in historisch centrum

Het glasvezelnetwerk in Breda bewijst dat oud en nieuw prima samen kunnen gaan. Immers, ook bedrijven in het historisch centrum, met de Grote Kerk als eyecatcher, profiteren van de stabiliteit van glasvezel. Bij de aansluiting in het historisch centrum duurt het ontvangen van de gemeentelijke vergunningen mogelijk iets langer.