+31 76 - 5331331

Glasvezel Breda

In Breda zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Breda beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur waardoor vrijwel overal in de stad en directe omgeving tegen aantrekkelijke condities een aansluiting gerealiseerd kan worden.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Breda

Breda is van oudsher één van de belangrijkste knooppunten in het glasvezelnetwerk van KPN. De grote centrale aan de Oude Vest in Breda is opgenomen in de belangrijkste landelijke backbone en vormt het hart van de Bredase Cityring, die in een grote lus door de stad loopt. Naast de centrale in het centrum heeft Breda nog drie andere belangrijke centrales van waaruit heel Breda wordt voorzien van diensten over glasvezel. Het gaat om de centrales in IJpelaar aan de Croystraat, Doornbos aan de Klaverweide en Burgst aan de Paardeweide. Deze vier centrales zijn onderling met elkaar verbonden via meerdere dark fibers en vormen zo het hart van de Bredase infrastructuur. Ook bedrijven en bezoekers in de nieuw ontwikkelde Evenementenzone Breepark, vlak bij de A27, kunnen gebruikmaken van deze glasvezelringen.

Betrouwbaar glasvezelnetwerk

Breda telt ruim 100.000 arbeidsplaatsen, waaronder in de groeisector logistiek en in de opkomende industrieën als gaming en de creatieve industrie. De meeste arbeidsplaatsen zijn in de zorg en welzijn. De behoefte aan een betrouwbaar netwerk en een snelle internetverbinding is wat deze verschillende sectoren bindt. Het zakelijk glasvezelnetwerk biedt deze stabiliteit en betrouwbaarheid.

Zakelijk glasvezel voor Bredase hogescholen en universiteit

Naast de Bredase bedrijven die van het uitgebreide glasvezelnetwerk in de stad gebruik kunnen maken, is dit netwerk een voorwaarde voor de vele studenten die Breda telt. Alleen al bij de Bredase vestiging van Avans Hogeschool studeren ruim 15.000 studenten. Bij de Nationaal Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) hebben ± 7.700 studenten toegang tot snel internet via zakelijk glasvezel. Een deel van de NHTV-studenten komt uit het buitenland.

Glasvezel Breda ontwikkellocaties

Via Breda is de belangrijkste ontwikkellocatie van de stad, met de herontwikkeling van het stationsgebied, de Drie Hoefijzers (Noordzijde) en het Havenkwartier. Vooral creatieve en jonge ondernemers vinden hun (tijdelijke) stek in het Havengebied, bekend vanwege het stadstrand Belcrum Beach (Bron: Via Breda). Bij de herontwikkeling van het stationsgebied is rekening gehouden met het verder uitbreiden van de glasvezel infrastructuur. Ondernemers in dit noordelijk gedeelte van de stad kunnen zich makkelijk laten aansluiten op het Bredase glasvezelnetwerk.

Glasvezel in historisch centrum

Het glasvezelnetwerk in Breda bewijst dat oud en nieuw prima samen kunnen gaan. Immers, ook bedrijven in het historisch centrum, met de Grote Kerk als eyecatcher, profiteren van de stabiliteit van glasvezel. Bij de aansluiting in het historisch centrum duurt het ontvangen van de gemeentelijke vergunningen mogelijk iets langer.

Kosten van een glasvezelaansluiting in Breda

IP Visie kan tegen aantrekkelijke condities glasvezel leveren in vrijwel geheel Breda. De tarieven van een zakelijke glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw pand, de afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste snelheid voor internet, eventueel aanvullende diensten en contractduur.

Overige bedrijvenlocaties in Breda:

Achterste Rith, Asterd, Belcrum, Biesdonk, Blauwe Kei, Baarschot, Boeimeer, Brabantpark, Chassé Park, Dinalog Campus, Doornbos-Linie, Emer, Fellenoord, Gageldonk, Geeren-Noord, Ginneken, Haagpoort, Haagse Beemden, Heksenwiel, Heusdenhout, Heuvelkwartier, IABC International Agro Business Centre, Kesteren, Kievitsloop, Kroeten, Overakker, Princenhage, Ruitersbos, Schorsmolen, Triple O Campus, Waterdonken, Muizenberg, Westerpark, Wisselaar