Glasvezel Nedcar in Born

Op het bedrijventerrein van Nedcar in Born is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, keuze voor de router en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie...

In Born ligt het bedrijventerrein van Nedcar. Het bedrijventerrein is direct gelegen aan de provinciale wegen N297 en de N276. Doordat deze provinciale wegen een aansluiting bieden met de autosnelweg A2 (Afslag 47 Born), is het terrein uitstekend bereikbaar. Naast VDL NedCar zijn er op dit bedrijventerrein nog enkele autobedrijven gevestigd. Het bedrijventerrein van Nedcar beschikt over een oppervlakte van circa 94 hectare.

VDL-NedCar

Op het bedrijventerrein van Nedcar is natuurlijk ook het autobedrijf VDL-NedCar gevestigd. VDL-NedCar is dé enigste autoproducent van Nederland. Het bedrijf is in 1967 opgericht, wat resulteerde in meer werkgelegenheid vanwege de mijnsluitingen in Limburg. Door de jaren heen heeft dit bedrijf meerdere partners gekend waaronder Volvo en Mitsubishi . VDL-NedCar is een zelfstandig bedrijf, die in opdracht van diverse automerken nieuwe seriemodellen produceert. Sinds 2014 produceert het bedrijf Mini's voor de autofabrikant BMW.

4,5 miljoen auto's

Sinds de oprichting van NedCar zijn er al diverse automerken, voor diverse autofabrikanten geproduceerd. In totaal zijn er in Born al meer dan vier miljoen auto's geproduceerd, die tevens internationaal worden verhandeld.

Een nieuw begin

Mitsubishi maakte in 2012 bekend dat er geen nieuwe auto's meer zouden worden geproduceerd door NedCar. Sinds 2013 heet het bedrijf officieel VDL-NedCar. Het bedrijf heeft meer dan anderhalf jaar stilgelegen, voordat het bedrijf uiteindelijk werd overgenomen en bekend werd dat er Mini's zouden worden geproduceerd. In totaal is NedCar meer dan een jaar bezig geweest om de gehele fabriek om te bouwen voor de nieuwe opdrachtgever BMW. Sindsdien draait het bedrijf beter dan ooit en worden er per jaar maar liefst meer dan 200.000 auto's geproduceerd. NedCar is echter altijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers, zodat zij niet alleen afhankelijk zijn van slechts een klant.