Glasvezel Born

In Born zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Born beschikt nog niet over een eigen glasvezel ring, maar bedrijven kunnen op individuele basis gewoon worden aangesloten. De kosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Born die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

In de gemeente Sittard-Geleen ligt het kerkdorp Born. Born is telt zo'n 6.100 inwoners en bekend doordat in Born de gróótste autofabriek van Nederland is gevestigd. Born is gelegen langs het Julianakanaal waardoor er diverse haventjes te vinden zijn. Born is bereikbaar via de autosnelweg A2 en via de provinciale weg N297.

Autofabrikant NedCar in Born

De autofabrikant VDL Nedcar heeft Born op de kaart gezet in Nederland. Al sinds 1960 worden er Born auto's geproduceerd. De autofabrikant heeft diverse namen gekend mede doordat verschillende merken grote hoeveelheden aandelen bezaten. Sinds 1992 staat het bedrijf op de kaart als NedCar. De werkgelegenheid is door NedCar in Born gigantisch gestegen en momenteel is het een van de belangrijkste werkgevers in Nederland. In Born zijn er maar liefst 4,5 miljoen auto's geproduceerd. Sinds 2014 worden er BMW Mini's geproduceerd bij NedCar.