Glasvezel Bleskensgraaf

In Bleskensgraaf zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Bleskensgraaf beschikt nog niet over een eigen glasvezel ring, maar bedrijven kunnen op individuele basis gewoon worden aangesloten. De kosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Bleskensgraaf die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

in de gemeente Molenwaard ligt Bleskensgraaf. Bleskensgraaf ligt in het centrum van de Alblasserwaard en telt zo'n 2.800 inwoners. Bleskensgraaf is gelegen aan enkele riviertjes waaronder de Graafstroom. Bleskensgraaf is bereikbaar via de weg Graafdijk-West.

Nieuwe dorpskern

In de Tweede Wereldoorlog is Bleskensgraaf als één van de eerste doelen gebombardeerd door de Duitsers. Het bombardement vond plaats nog voor het bombardement van Rotterdam. Hierbij werd dit gehele dorp verwoest en werden historische gebouwen met de grond gelijk gemaakt. Sinds 1955 is het gehele dorp herbouwd en beschikt Bleskensgraaf over een nieuwe dorpskern.