Glasvezel Bergeijk

In Bergeijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Bergeijk beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, hierdoor ontstaat voor bedrijven de mogelijkheid om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Bergeijk

Bergeijk beschikt over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur. Vanaf de centrale aan de Dokter A. Hoynck van Papendrechtstraat-Dokter Duchateaustraat vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen. Naast de kernen zijn ook diverse buitengebieden van de gemeente Bergeijk voorzien van glasvezel. Hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal in Bergeijk eenvoudig worden voorzien van Zakelijk Glasvezel.

Bergeijk als pilot gebied

KPN gaat in een aantal gebieden stoppen met het leveren van koperverbindingen. Een van die gebieden is Bergeijk. Alle klanten die gebruik maken van een koperaansluiting zullen worden omgezet naar glasvezel via het FTTH netwerk. Het is de bedoeling dat in 2020 de operatie geheel is voltooid. Het gaat om een uitgebreide pilot.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Bergeijk

In Bergeijk zijn een tweetal bedrijventerreinen. Beide terreinen beschikken over de benodigde voorzieningen voor glasvezel, waardoor aansluitingen eenvoudig gerealiseerd kunnen worden.

Het Stoom

Op bedrijventerrein Het Stoom zijn diverse bedrijfspanden al aangesloten op het glasvezelnetwerk. Doordat deze bedrijfspanden al beschikken over een glasvezelaansluiting zijn er op vrijwel het gehele terrein glasvezelvoorzieningen aanwezig. Hierdoor kunnen ook andere bedrijven die op het terrein gevestigd zijn tegen gunstige voorwaarden beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting.

Waterlaat

Op bedrijventerrein Waterlaat ligt een glasvezelnetwerk. Dit netwerk is rond 2015/2016 gerealiseerd. Na diverse initiatieven hadden vijf lokale ondernemers zich bereid verklaard om de gehele investering voor het glasvezelnetwerk te financieren, wat ook de doorslaggevende factor was voor de aanleg van het netwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit glasvezelnetwerk aangesloten worden.

Glasvezelverbinding delen in Bergeijk

Indien u met meerdere deelnemers in een enkel pand zitten, dan is er de mogelijkheid om uw glasvezelaansluiting te delen om zo kosten te besparen. Alle partijen die meedoen aan deze constructie moeten gevestigd zijn in hetzelfde fysieke pand Een partij zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke verbinding (glasvezel access) en betaald hiervoor de kosten aanleg- en maandelijkse kosten Het is gebruikelijk (indien gewest) dat de hoofdcontractant gedeeltelijk de kosten van de glasvezel access doorrekent naar de andere deelnemers. Elke partij neemt vervolgens hun eigen diensten af bij direct bij IP Visie, zij worden ook individueel gefactureerd.