Glasvezel Benschop

In Benschop zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Benschop beschikt nog niet over een eigen glasvezel ring, maar bedrijven kunnen op individuele basis gewoon worden aangesloten. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Het dorp Benschop is gelegen in de gemeente Lopik. Benschop ligt in het zuiden van de provincie Utrecht en telt zo'n 3.350 inwoners. Besnchop is met name bereikbaar via de provinciale weg N204.

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten er in het dorp Benschop zo'n 100 onderduikers. Tijdens het verdere verloop van de oorlog steeg het aantal onderduikers met ongeveer het dubbele in Benschop. Vlak na Dolle Dinsdag gingen groepen verzetsstrijders met de onderduikers op de foto, omdat het in de laatste dagen van de oorlog was. Doordat de Duitsers stand hielden in het dorp bleef het dorp langer bezet dan oorspronkelijk was verwacht. Toen de oorlog in 1945 bijna voorbij was, deden de Duitsers een inval in het dorp, waarbij verschillende vuurgevechten uitbraken tussen verzetsstrijders en de Duitsers. Uiteindelijk zijn er 7 verzetsstrijders later geéxucuteerd door de Duitsers.

Postcode 3405