Glasvezel Beek

In Beek (Limburg) zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Beek beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, hierdoor kunnen bedrijven bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Beek

Beek beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Vanaf de centrale aan de Olterdissenstraat vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken en bedrijventerreinen. In 2013 is het glasvezelnetwerk in Beek gerealiseerd, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van goede breedbandvoorzieningen.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Beek

In Beek zijn er een drietal bedrijventerreinen aanwezig. Deze bedrijventerreinen beschikken allemaal over een eigen glasvezelnetwerk waarop bedrijven aangesloten kunnen worden. Met een zakelijke glasvezelaansluiting beschikt u niet alleen over snel internet, maar ook over een toekomstvast groeipad op het gebied van capaciteit en diensten.

Technoport Europe

Op Technoport Europe is er een glasvezelnetwerk aanwezig. Het terrein is enkele jaren geleden voorzien van een eigen glasvezelnetwerk. Op dit glasvezelnetwerk kunnen alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn eenvoudig aangesloten worden. Technoport Europe ligt vrijwel direct aan de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Op dit bedrijventerrein staat ook het datacenter van Engie (voorheen Cofely). Het Engie Datacenter heeft een Tier 3 classsificatie en heeft voldoende mogelijkheden om koppelingen te kunnen maken op basis van glasvezel. Klanten die op hun eigen locatie gebruik maken van een glasvezel verbinding kunnen op basis van Ethernet VPN of MPLS een koppeling realiseren tot 10 Gbit/s met dit datacenter. Ethernet VPN is een dienst op laag 2 van het OSI model. Dit betekent dat er geen routers noodzakelijk zijn om een koppeling tot stand te brengen. De verbinding zal worden afgeleverd in de Meetme-room, waarna door middel van een inhouse-patch de verbinding gemaakt kan worden met uw racklocatie. Op elke poort van de switch kan een dienst naar keuze worden afgenomen. Het datacenter is gevestigd aan de Amerikalaan 35, 6199 AE.

Businesspark Aviation Valley

Op het Businesspark Aviation Valley ligt ook een glasvezelnetwerk. Op het businesspark is er centraal parkmanagement aanwezig, waarbij een glasvezelaansluiting standaard in het basispakket is inbegrepen. Hierdoor zijn er niet alleen overal op het terrein, maar ook in vrijwel ieder pand glasvezelvoorzieningen aanwezig waardoor er eenvoudig glasvezelaansluitingen gerealiseerd kunnen worden. Businesspark Aviation Valley heeft een unieke ligging nabij de cargoterminals van Maastricht Aachen Airport.

Beekerhoek

Op bedrijventerrein Beekerhoek is er eveneens een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit "open" glasvezelnetwerk is in 2016 gerealiseerd. Dankzij dit netwerk ontstaan er vrijwel overal op het terrein mogelijkheden voor bedrijven om tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten te worden.