Glasvezel Barendrecht

In Barendrecht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezelinfrastructuur, gewenste capaciteit voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Barendrecht die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Barendrecht

Het Barendrechtse netwerk is opgebouwd vanuit de KPN centrale aan de Kerkweg. Van hier vertrekken diverse glasvezelringen richting de woonwijken en bedrijventerreinen, waardoor vrijwel overal goede breedband mogelijkheden zijn zowel op basis van koper en glasvezel. Glasvezel voor bedrijven heeft veel voordelen. Naast het feit dat de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn beschikt u met een capaciteit van 1 Gbit/s over een nagenoeg oneindig groeipad voor uw organisatie en kunt u uw pakket zo uitgebreid maken als u zelf wilt.

Voordelen van glasvezel op een rij

Zakelijk Glasvezel kent vele voordelen. Naast het feit dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn beschikt u met een bandbreedte van 1 Gbit/s over een toekomstvast groeipad voor uw organisatie en kunt u uw pakket zo uitgebreid mogelijk maken als uw zelf wilt. De voordelen van Zakelijk Glasvezel op een rijtje:

  • Alle diensten over één verbinding: Met glasvezel kunt u tot maximaal 1Gbit/s aan diensten afnemen op de glasvezel access. 
  • Verbinding delen: Door één glasvezelaansluiting te delen, kunnen de eenmalige en maandelijkse kosten gedeeld worden. Ieder bedrijf heeft op deze manier voor een laag tarief een eigen gescheiden internetaansluiting.
  • Upload gelijk aan download: Uploadsnelheid wordt steeds belangrijker door het toenemende aantal clouddiensten waarvan gebruik wordt gemaakt. Glasvezelverbindingen zijn altijd symmetrisch, dit houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.
  • Het snelste internet: Tijd is geld. Daarom wilt u zo efficiënt mogelijk (online) werken. Zakelijk Glasvezel i.c.m. Zakelijk Internet levert u het snelst mogelijke internet, waardoor u elke dag tijd bespaart.
  • Zeer betrouwbaar: Glasvezel is met een uptime van 99,9% zeer betrouwbaar. Door de hoge uptime bent u verzekerd van nagenoeg continue (online) bereikbaarheid.
  • Met het oog op de toekomst: Met een glasvezelverbinding bent u klaar voor interne en externe toekomstige ontwikkelingen, op het gebied van zowel bandbreedte als diensten.

Tarieven voor Zakelijk Glasvezel in Barendrecht

Wanneer u uw bedrijf wenst aan te sluiten op het glasvezelnetwerk, dan krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten voor Zakelijk Glasvezel zijn afhankelijk van de afstand tussen uw bedrijfspand en het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt, des te aantrekkelijker de eenmalige aansluitkosten zullen uitvallen.

De maandelijkse kosten worden onder andere bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Voor een direct inzicht in alle actuele tarieven en mogelijkheden kunt u een Postcodecheck uitvoeren.

Levertijd voor Zakelijk Glasvezel in Barendrecht

Zakelijk Glasvezel kent een levertijd van 3 tot 4 maanden. Er komt een hoop kijken om een bedrijfspand aan te sluiten op het glasvezelnetwerk in Barendrecht. Zo wordt de doorlooptijd bepaald door de inrichting van het opleveringsproces. Dit proces bestaat uit ongeveer 20 deelprocessen en kent verscheidene levertijd vertragende factoren. Denk hierbij aan factoren als bouwvak, vorst, obstakels op de route (snel- / waterwegen), aanvragen van gemeentelijke vergunningen en meer...