Glasvezel Arnhem

In Arnhem zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Arnhem is van oudsher een belangrijk knooppunt in het landelijke glasvezelnetwerk van KPN en behoort tot één van de vier belangrijkste knooppunten van Nederland. De grote centrale aan de Apeldoornsestraat in Arnhem is opgenomen in de belangrijkste Zakelijk Glasvezel backbone en vormt daarmee het hart van de Arnhemse Cityring, die in diverse lussen door de stad loopt. Dit zorgt er voor dat vrijwel overal in Arnhem voor bedrijven en instellingen snel internet beschikbaar is.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel in bedrijvig Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van provincie Gelderland, telt ruim 154.000 inwoners. Bovendien trekt Arnhem vele bezoekers van buiten de stad, met toeristische attracties als Burgers Zoo en het vlak daarbij gelegen Nederlands Openlucht Museum. In 2017 gaat het nieuwe informatiecentrum over de Slag om Arnhem open. Het informatiecentrum houdt met nieuwe technieken, met een glasvezelverbinding als basis voor een betrouwbaar netwerk, de herinnering aan de slag (september 1944) om Arnhem levend.

Mede vanwege de grote hoeveelheden bezoekers van buiten de stad, heeft Arnhem geïnvesteerd in een goede glasvezelinfrastructuur. Bovendien is de aanwezigheid van glasvezel een randvoorwaarde voor de kantoren en bedrijven die in Arnhem zijn gevestigd of zich er willen vestigen. Arnhem is de zevende kantorenstad van Nederland (bron: website gemeente Arnhem, ondernemers). De meeste mensen die in Arnhem werken, doen dat in de dienstensector. Ook voor (productie)bedrijven is Arnhem een aantrekkelijke vestigingsgemeente door de diversiteit van bedrijventerreinen en ligging. Arnhem is namelijk goed bereikbaar per trein en met de auto (via de A12, A50 en A325/N325).

Glasvezel in beeldend Arnhem

De Gelderse stad profileert zich daarnaast als aantrekkelijke culturele gemeente. Zo heeft Museum Arnhem een interessante kunstcollectie. Vermeldenswaardig is het tentoongestelde werk van sieraadontwerpers. Een deel van hen heeft vermoedelijk een connectie met ArtEZ Academie voor beeldende kunsten Arnhem. Het ruimtelijk ontwerp van ArtEZ is van architect Gerrit Rietveld. Een ander bekend instituut in Arnhem is het nationaal sportcentrum Papendal waar (Olympische) sporters hun vaardigheden verder perfectioneren.

In al deze uiteenlopende gebouwen en situaties is internet niet meer weg te denken. Een aansluiting op het snelle glasvezelwerk zorgt dat bezoekers, medewerkers en relaties kunnen beschikken over een betrouwbaar en snel functionerend netwerk.

Voordelen glasvezel Arnhem

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van capaciteit en diensten. Een glasvezelverbinding is vele male sneller dan ADSL, VDSL of een kabelverbinding en is per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Samen met de hoge up-time van glasvezelverbindingen zorgt dat er voor dat glasvezel uitermate geschikt is voor elk bedrijf.

Glasvezeltarieven in Arnhem

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk in Arnhem krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezel infrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.

De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Overige bedrijvenlocaties:

Arnhem XMS, Facility Point Arnhem, Het Hoofdkwartier, La Ligne, Lorentz, Rijnpoort, Simon Stevin, WTC Arnhem-Nijmegen, Coehoorn, Rijnboog, Koningspleij, Groningersingel, Kroonpark, Merwedeterrein, Presikhaaf, Schuytgraaf, Residence Zijpendaal, De Federatie, Vlamoven.