Glasvezel Appingedam

In Appingedam zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Appingedam beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven bijna overal tegen aantrekkelijke condities een razendsnelle internet aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Appingedam

Appingedam beschikt over een tweetal bedrijventerreinen. Beide bedrijventerreinen bieden mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Fivelpoort

Bedrijventerrein Fivelpoort is het enige bedrijventerrein in de regio dat beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Ondanks de terughoudendheid van bedrijven hadden onder andere Fivelpoort BV, de gemeente en Groningen Seaports samen het succesvolle initiatief genomen om een glasvezelnetwerk te realiseren door één telecenter in te stellen, waardoor een glasvezelverbinding voor bedrijven uiteindelijk hetzelfde zou zijn als het gebruik van gas en licht. De aanleg van het netwerk nam uiteindelijk een snelle vaart, dit kwam omdat een bedrijf in hun nieuwe bedrijfspand op het terrein van het netwerk gebruik wilde maken. Op 2 januari 2006 was de officiële ingebruikname van het netwerk.

Wat de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Fivelpoort nog meer bijzonder heeft gemaakt, is dat er geen vraagbundelingstrajecten aan te pas zijn gekomen. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn beschikken standaard over een aansluiting. Deze manier van aanleggen heeft Fivelpoort een voorsprong gegeven, met name omdat operators hun digitale diensten allemaal via dit netwerk aanbieden. Het telecenter van waaruit de glasvezelkabels vertrekken is redundant uitgevoerd, waardoor de continuïteit van de diensten die door de operators geleverd worden gewaarborgd blijft. Bijkomend voordeel hierbij is dat ook alle aangesloten bedrijven automatisch over een redundante verbinding beschikken. Wat ook bijzonder is, is dat Fivelpoort operators heeft uitgenodigd om hun diensten via het glasvezelnetwerk aan te bieden. Dit vanwege het enorme voordeel voor deze operators dat alle voorzieningen al aanwezig zijn en dat deze diensten over het gehele terrein geleverd kunnen worden. Essent was uiteindelijk het eerste bedrijf dat hiervan heeft kunnen profiteren.

Het bijzondere netwerk van de Fivelpoort heeft ook een directe verbinding met de breedbandring van Groningen, waarmee het bedrijventerrein via de Groningen Internet Exchange een uitstekende ontsluiting op het internet heeft. Dankzij dit netwerk en met name ook de bijzondere opzet van het netwerk kunnen alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn tegen uiterst aantrekkelijke voorwaarden beschikken over een razendsnelle breedbandverbinding.

Woldweg

Bedrijven die op het bedrijventerrein aan de Woldweg zijn gevestigd kunnen ook van glasvezel gebruik maken om zo over razendsnel internet te beschikken.

Appingedam maakt onderdeel uit van de gemeente Eemsdelta