+31 76 - 5331331

Glasvezel Science Park in Amsterdam

Op het Science Park in Amsterdam is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. De tarieven van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, afstand tot de glasvezel infrastructuur en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Amsterdam Internet Exchange

Door de aanwezigheid van de datacenters van onder andere Nikhef, Sara en Equinix op het Science Park vormt dit deel van Amsterdam als het ware het hart van de Amsterdam Internet Exchange.

Redundante glasvezelverbinding op Science Park

Wanneer het voor uw organisatie van het grootste belang is dat u bent verbonden met het internet, dan kunt u kiezen voor een redundant uitgevoerde verbinding. Door te kiezen voor een redundante verbinding heeft u zekerheid over de up-time van de verbinding. Er bestaan verschillende mogelijkheden om redundantie uit te voeren. Zo kan met een dubbele verbinding van verschillende providers met geografisch gescheiden netwerken al redundantie worden bereikt. Onze adviseurs kunnen u bijstaan bij het kiezen van de beste redundante oplossing voor uw bedrijfssituatie. Zij kunnen u alles vertellen over de verschillende varianten van redundantie en waarom deze wel of niet geschikt zijn voor uw bedrijfssituatie.

Zakelijk glasvezel delen op Science Park

Door Zakelijk glasvezel te delen met een andere partij kan er op de kosten worden bespaard. Zo kunnen bedrijven die de kosten van een eigen glasvezelverbinding niet kunnen dragen, toch worden aangesloten op het glasvezel netwerk. Om een glasvezelverbinding te kunnen delen dienen alle partijen gevestigd te zijn in hetzelfde bedrijfspand. Een enkele partij wordt aangesteld als hoofdcontractant en is verantwoordelijk voor de glasvezel access. Het is gebruikelijk dat de hoofdcontractant de eenmalige aansluitkosten en maandelijkse abonnementskosten voor Zakelijk glasvezel doorrekent naar de andere partijen. Alle diensten die worden afgenomen staan los van elkaar. Alle diensten zijn dus afgeschermd voor de overige partijen.