Glasvezel De 1800 Roeden in Amsterdam

Op bedrijventerrein de 1800 Roeden in Amsterdam is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, afstand tot de glasvezelinfrastructuur en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

In Amsterdam ligt het bedrijventerrein de 1800 Roeden. Het bedrijventerrein is gevestigd in het westen van Amsterdam en ligt middenin de natuur. Op het terrein zijn allerlei oude loodsen te vinden waar bedrijven in kunnen ondernemen. De 1800 Roeden is een cultureel bedrijventerrein wat inhoudt dat er voornamelijk ateliers en ondernemers gevestigd zijn die actief zijn in de creatieve industrie. Maar op de 1800 Roeden zijn ook voldoende dienstverlenende bedrijven aanwezig. Bedrijventerrein de 1800 Roeden is direct gelegen aan de Haarlemmerweg (N200) en biedt tevens een zichtlocatie vanaf deze provinciale weg.

Munitiecomplex De 1800 Roeden

Tot 1994 was bedrijventerrein De 1800 Roeden een terrein wat eigendom was van Defensie. De 1800 Roeden is tussen 1870 en 1910 gebouwd en maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam. Het terrein deed dienst als munitiecomplex en had als doel om explosieven en munitie op te slaan voor de sector Sloten. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was in Nederland werd de 1800 Roeden gebruikt om een deel van de artillerie inrichtingen op te slaan.

Pas in 1994 vervielen deze militaire functies en werd het terrein beschikbaar gesteld aan kunstenaars en mensen die een eigen atelier wilden beheren. Sinds 1996 is het terrein ook beschikbaar gesteld voor bedrijven en ondernemingen. Tevens staan bepaalde loodsen van het bedrijventerrein op de UNESCO Werelderfgoed lijst en werd een deel van de 1800 Roeden ook op de lijst van Rijksmonumenten geplaatst.

Meer informatie over bedrijventerrein De 1800 Roeden is beschikbaar op: www.1800roeden.nl