Glasvezel Amsterdam

Amsterdam biedt volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Amsterdam beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, zodat u vrijwel overal in de stad voor een aantrekkelijk tarief op glasvezel aangesloten kan worden.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Amsterdam

Vanwege de aanwezigheid van de AMS-IX als één van de grootste internetknooppunten ter wereld hebben vrijwel alle grote providers glasvezel liggen in delen van Amsterdam. Via het netwerk van AMS-IX wordt een zeer groot deel van het internationale netwerkverkeer en het Nederlandse netwerkverkeer afgehandeld. Deze situatie zorgt er voor dat ondernemers in Amsterdam vaak een ruime keuze hebben in de mogelijkheden. Al vele jaren terug is Amsterdam ambitieus van start gegaan op het gebied van glasvezel.

Grootschalig glasvezelnetwerk

In Amsterdam wordt gestart met de aanleg van een grootschalig glasvezelnetwerk. Het is de bedoeling om in totaal 320.000 FTTH-verbindingen te realiseren. De aanleg van het netwerk begint in het eerste kwartaal van 2020 in de wijken van Amsterdam-Noord en Buitenveldert. Vervolgens wordt het netwerk geleidelijk uitgebreid naar de overige wijken. De realisatie van het glasvezelnetwerk in Amsterdam betreft een meerjarig project dat in totaal ongeveer acht jaar zal gaan duren. Ondanks dat Amsterdam lange tijd achterliep ten opzichte van de rest van Nederland wat betreft glasvezelaansluitingen, zal zodra het netwerk gerealiseerd is iedereen beschikken over een snelle glasvezelaansluiting in Amsterdam.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Amsterdam

Amsterdam beschikt over een groot aantal bedrijventerreinen. Op vrijwel alle bedrijventerreinen zijn er prima mogelijkheden voor bedrijven om op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Amsterdam aangesloten te worden.

Westpoort

Op bedrijventerrein Westpoort ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein zijn gevestigd kunnen eenvoudig- en tegen aantrekkelijke voorwaarden op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.

Sloterdijk

Op bedrijventerrein Sloterdijk ligt ook een glasvezelnetwerk. Overal op het terrein zijn glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er gemakkelijk nieuwe aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Amstel Business Park

Het Amstel Business Park beschikt eveneens over een glasvezelnetwerk. Overal op het terrein kunnen zakelijke glasvezelverbindingen tegen aantrekkelijke voorwaarden geleverd worden.

Overige bedrijfslocaties in Amsterdam

Naast de grotere bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Amsterdam ook prima mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bedrijven die op Airport Businesspark Osdorp, Alfa Driehoek, Amerikahaven, Amsterdamse Poort, Buiksloterham, Cornelis Douwes, Cruquiusweg, Drentepark, Food Center, Gembo-Terrein, Hemhavens, Houthavens, Landlust, Nieuwendammerham, Oostelijk Havengebied, Overhoeks, Riekerpolder, Schinkel, Science Park, Westelijk Havengebied, WTC, Zuid-Oost, AMC-terrein, Afrikahaven, Amstel III Bedrijvenzone, Atlaspark, Bedrijvencentrum Osdorp, Centrale Markthallen / FCA, Coen-en Vlothaven, Hamerstraat, Minervahaven Hempoint, NDSM, Papaverweg/Metaalbewerkerweg, Pereboomsloot/Zijkanaal Naar Nieuwendam, Rieker Business Park, Sloten-Slimmeweg, Vervoerscentrum, Westhaven, Zamenhofstraat/Pereboomsloot, Steigereiland, Overamstel, Havenstraat, Atlaspark, Mercuriushaven, Petroleumhaven, Westhaven, Coen-en Vlothaven, Jordaan, Watergraafsmeer, Dapperbuurt, Duivendrecht, Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld, Zuiderhof, Zuidas, Zeeburg en Bos en Lommer gevestigd zijn kunnen ook op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Amsterdam worden aangesloten.

Aanleg glasvezel in Amsterdam

Kosten glasvezel Amsterdam

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezel netwerk worden er twee soorten kosten berekend. De eenmalige kosten en de maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich ten opzichte van de glasvezel infrastructuur in Amsterdam zich bevindt. De kosten die per maand berekend worden hangen af van de gewenste bandbreedte voor het internet en de contractduur. Benieuwd wat glasvezel voor uw bedrijf in Amsterdam kost? Doe de postcodecheck en u weet direct wat de kosten zijn.

Voordelen glasvezel Amsterdam

Glasvezel Amsterdam kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk zijn er oneindig veel mogelijkheden doordat u beschikt over een groeipad op het gebied van bandbreedte en diensten. Ook is een glasvezelverbinding vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of kabelverbindingen. Dit komt doordat glasvezelverbindingen symmetrisch zijn. Dat betekent dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dit samen met de hoge up-time zorgt dat glasvezel uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf.

  • Vele male sneller dan ADSL, VDSL en kabel
  • Modulair van opbouw en schaalbaar
  • Toekomstvast door oneindig groeipad
  • Up-time SLA van 99,9 % of hoger

Datecenters in Amsterdam

IP Visie levert alle vormen van connectiviteit in vrijwel alle datacenters zoals Equinix, Telecity, Interxion, Global Switch en NIKHEF