+31 76 - 5331331

Glasvezel Amsterdam

Amsterdam biedt volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Amsterdam beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, zodat u vrijwel overal in de stad voor een aantrekkelijk tarief op glasvezel aangesloten kan worden.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Amsterdam

Vanwege de aanwezigheid van de AMS-IX als één van de grootste internetknooppunten ter wereld hebben vrijwel alle grote providers glasvezel liggen in delen van Amsterdam. Via het netwerk van AMS-IX wordt een zeer groot deel van het internationale netwerkverkeer en het Nederlandse netwerkverkeer afgehandeld. Deze situatie zorgt er voor dat ondernemers in Amsterdam vaak een ruime keuze hebben in de mogelijkheden. Al vele jaren terug is Amsterdam ambitieus van start gegaan op het gebied van glasvezel.

Kosten glasvezel Amsterdam

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezel netwerk worden er twee soorten kosten berekend. De eenmalige kosten en de maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich ten opzichte van de glasvezel infrastructuur in Amsterdam zich bevindt. De kosten die per maand berekend worden hangen af van de gewenste bandbreedte voor het internet en de contractduur. Benieuwd wat glasvezel voor uw bedrijf in Amsterdam kost? Doe de postcodecheck en u weet direct wat de kosten zijn.

Voordelen glasvezel Amsterdam

Glasvezel Amsterdam kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk zijn er oneindig veel mogelijkheden doordat u beschikt over een groeipad op het gebied van bandbreedte en diensten. Ook is een glasvezelverbinding vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of kabelverbindingen. Dit komt doordat glasvezelverbindingen symmetrisch zijn. Dat betekent dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dit samen met de hoge up-time zorgt dat glasvezel uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf.

  • Vele male sneller dan ADSL, VDSL en kabel
  • Modulair van opbouw en schaalbaar
  • Toekomstvast door oneindig groeipad
  • Up-time SLA van 99,9 % of hoger
     

Aanleg glasvezel in Amsterdam
 

IJburg als pilot gebied

KPN gaat in een aantal gebieden stoppen met het leveren van koperverbindingen. Een van die gebieden is IJburg. Alle klanten die in dit deel van Amsterdam gebruik maken van een koperaansluiting zullen worden omgezet naar glasvezel via het FTTH netwerk. Het is de bedoeling dat in april 2020 de operatie is voltooid. Het gaat om een uitgebreide pilot.

Datecenters in Amsterdam

IP Visie levert alle vormen van connectiviteit in vrijwel alle datacenters zoals Equinix, Telecity, Interxion, Global Switch en NIKHEF

Overige locaties in Amsterdam:

Jordaan, Watergraafsmeer, Dapperbuurt, Duivendrecht, Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld, Zuiderhof, Zuidas, Zeeburg, Bos en Lommer