Glasvezel Amstelveen

In Amstelveen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op hetglasvezel netwerk. Amstelveen beschikt over een uitgebreide digitale infrastructuur waardoor vrijwel overal binnen de gemeente tegen gunstige tarieven een aansluiting gerealiseerd kan worden.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Amstelveen

In nieuwe wijken van Amstelveen worden glasvezelnetwerken aangelegd. In de wijken Waardhuizen, Groenelaan en Middenhoven wordt glasvezel gecombineerd met een upgrade van het bestaande kopernetwerk. Vanuit de telefooncentrales komt er namelijk glasvezel naar de verdeelkasten in deze buurten (FttC). Deze kasten worden op een dusdanige manier aangepast dat zij via het bestaande kopernetwerk hogere internet snelheden kunnen leveren.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Amstelveen

Er zijn in Amstelveen diverse bedrijventerreinen. Er zijn op alle bedrijventerreinen in Amstelveen voldoende mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Amstelveen-Zuid

Op bedrijventerrein Amstelveen-Zuid zijn er mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

De Loeten

Op bedrijventerrein De Loeten kunnen bedrijven ook gebruik maken van Zakelijk Glasvezel om zo over een razendsnelle internetverbinding te beschikken en klaar te zijn voor de (digitale) toekomst.

Legmeer

Bedrijventerrein Legmeer beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen hierdoor eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten worden.

Overige locaties in Amstelveen

Naast de genoemde bedrijventerreinen zijn er op diverse andere locaties in Amstelveen ook vele mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Een zakelijke glasvezelaansluiting kan ook gerealiseerd worden voor bedrijven die zijn gevestigd op Bankrashof, Bovenkerk, Legmeerdijk, Bavinckhouse, Burgemeester Colijnweg, Commerce Parc, de Bovenlanden, Groenelaan-Rooie Rug, Kronenburg, Middenhoven, Poortwachter, Startbaan en Westwijk.

Vestiging(en) verbinden met Zakelijk glasvezel

Door eventueel 2 of meer vestigingen aan elkaar te koppelen met glasvezel creëert u een centrale infrastructuur. Hiermee kunt u het beheer vereenvoudigen en zijn data en applicaties op iedere vestiging beschikbaar. Het koppelen van vestigingen doormiddel van glasvezel kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Om de Quality of Service optimaal te gebruiken kunt u gebruik maken van van een IP-VPN. Daarnaast is het ook mogelijk om andere panden te verbinden met een Ethernet VPN of een IPSEC-tunnel te bouwen, met eigen firewalls over het internet. Tevens is het ook mogelijk om naast uw vestigingen ook een directe koppeling te realiseren naar een datacenter, waar uw applicaties en servers zich bevinden. Hierdoor wordt met name werken in de Cloud veel aangenamer omdat er een directe koppeling via een VLAN wordt gemaakt naar uw eigen kast of apparatuur.