Glasvezel Amersfoort

In Amersfoort zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Amersfoort beschikt over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur, waardoor veel bedrijven kunnen genieten van gunstige tarieven voor Zakelijk Glasvezel.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Amersfoort die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur Amersfoort

Amersfoort beschikt over 3 KPN centrales: één aan de Utrechtseweg, één aan de Dirk Loogenstraat en één aan de Heideweg. De tarieven voor Zakelijk Glasvezel in Amersfoort zijn onder meer afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezelinfrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Glasvezeltarieven in Amersfoort

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe aantrekkelijker de eenmalige aansluitkosten voor Zakelijk Glasvezel zullen uitvallen.

De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Capaciteit van Zakelijk Glasvezel in Amersfoort

Wanneer u Zakelijk Glasvezel afneemt, dan krijgt u standaard een capaciteit van 1 Gbit/s tot uw beschikking. Aan de hand van dit groeipad heeft u de mogelijkheid om verschillende diensten te stapelen. Dankzij de modulaire en schaalbare opbouw van glasvezelverbindingen is het mogelijk om meerdere diensten af te nemen over dezelfde glasvezelverbinding. Komt u desondanks toch capaciteit tekort? Dan is het mogelijk om op aanvraag en tegen meerprijs deze capaciteit te laten verhogen tot wel 10 Gbit/s!

Zakelijk glasvezelverbinding delen in Amersfoort

Om kosten te besparen kan er gekozen worden om met een andere partij de glasvezelaansluiting te delen. Alle partijen die meedoen aan deze constructie moeten gevestigd zijn hetzelfde fysieke pand Een partij zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke verbinding (glasvezel access) en betaald hiervoor de kosten aanleg- en maandelijkse kosten De hoofdcontractant is zelf verantwoordelijk om indien gewenst de kosten van de glasvezelaansluiting door te rekenen naar de andere deelnemers. Al de afgenomen diensten per deelnemer zijn afgeschermd, andere deelnemers hebben dus geen toegang tot uw diensten.