+31 76 - 5331331

Glasvezel Amersfoort

In Amersfoort zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Amersfoort beschikt over een uitgebreide glasvezel-infrastructuur, waardoor veel bedrijven kunnen profiteren van gunstige tarieven voor Zakelijk Glasvezel.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur Amersfoort

Amersfoort beschikt over 3 centrales: één aan de Utrechtseweg, één aan de Dirk Loogenstraat en één aan de Heideweg. Vanuit deze centrales lopen er diverse glasvezelringen door de stad naar de omliggende wijken en bedrijventerreinen. In 2010 is door de gemeente besloten om alle woningen in de stad aan te sluiten op een glasvezelnetwerk, waarbij meer dan 55.000 woningen in verschillende wijken van Amersfoort zijn voorzien van glasvezel. Vervolgens zijn al deze glasvezelnetwerken gekoppeld aan het stedelijke glasvezelnetwerk. Hierdoor loopt Amersfoort flink voor op het landelijk gemiddelde van snelle internetaansluitingen en is het de tweede stad in Nederland die helemaal is "verglaasd" (Bron: website gemeente Amersfoort).

Glasvezel op bedrijventerreinen in Amersfoort

Amersfoort beschikt over diverse bedrijventerreinen. Dankzij het uitgebreide glasvezelnetwerk in Amersfoort zijn er op al deze bedrijventerreinen uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om eenvoudig aangesloten te worden.

De Isselt

Bedrijventerrein De Isselt ligt in het westen van Amersfoort en is met een oppervlakte van ruim 170 hectare hét grootste bedrijventerrein. Bedrijventerrein De Isselt beschikt over een eigen glasvezelnetwerk waarop alle bedrijven eenvoudig kunnen worden aangesloten.

De Hoef

Bedrijventerrein De Hoef kent een uitstekende ligging tussen autosnelwegen A28 en A1. Het terrein beschikt heeft een oppervlakte van 80 hectare en er is een glasvezelnetwerk aanwezig. Hierdoor kunnen alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting op dit netwerk realiseren.

Wieken-Vinkenhoef

Op bedrijventerrein Wieken-Vinkenhoef zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk.

Overige bedrijvenlocaties in Amersfoort

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er ook op andere bedrijvenlocaties in Amersfoort voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijven die op Calveen, De Brand, Vathorst, Izi Office, Le Roc, Trade Center Amersfoort, Bunschoterstraat, Henry Dunantstraat, Kantorenpark Stationsgebied, Kantorenpark Podium, Smink-Locatie, Middelhoefseweg, Van Boetzelaerlaan en Noack zijn gevestigd hebben ook de mogelijkheid om te beschikken over een zakelijke glasvezelverbinding.

Overige locaties in Amersfoort

Naast de typische bedrijvenlocaties zijn er ook diverse glasvezelmogelijkheden in de diverse wijken van Amersfoort. Bedrijven die gevestigd zijn in Hof, Coninckstraat, Stadhuisplein, Meridiaan en Curacaolaan kunnen een glasvezelaansluiting aanvragen wanneer hiervoor behoefte bestaat.

Zakelijk Glasvezel in Amersfoort aanvragen

Wanneer u Zakelijk Glasvezel doet aanvragen, dan zijn er een aantal zaken die om de hoek komen kijken, waaronder een aantal vereiste bedrijfs- en locatiegegevens. In de aanvraag dient u onder andere op te geven van welke aanvullende diensten u gebruik wenst te maken en uw voorkeur voor een managed of unmanaged glasvezelrouter. Indien u extra (vaste) IP-adressen wenst af te nemen, dan kan dit ook worden aangegeven in de aanvraag. Zakelijk Glasvezel kunt u aanvragen bij een van onze consultants of voer een Glasvezel Postcodecheck uit voor een accurate prijsopgave.

Aanleg glasvezel in Amersfoort

Zakelijk glasvezelverbinding delen in Amersfoort

Om kosten te besparen kan er gekozen worden om met een andere partij de glasvezelaansluiting te delen. Alle partijen die meedoen aan deze constructie moeten gevestigd zijn hetzelfde fysieke pand Een partij zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke verbinding (glasvezel access) en betaald hiervoor de kosten aanleg- en maandelijkse kosten De hoofdcontractant is zelf verantwoordelijk om indien gewenst de kosten van de glasvezelaansluiting door te rekenen naar de andere deelnemers. Al de afgenomen diensten per deelnemer zijn afgeschermd, andere deelnemers hebben dus geen toegang tot uw diensten.