Glasvezel Amersfoort

In Amersfoort zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Amersfoort beschikt over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur, waardoor veel bedrijven kunnen genieten van gunstige tarieven voor Zakelijk Glasvezel.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Amersfoort die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Amersfoort beschikt over 3 KPN centrales: één aan de Utrechtseweg, één aan de Dirk Loogenstraat en één aan de Heideweg. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezelinfrastructuur. De maandelijkse abonnementskosten worden onder meer bepaald door de gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Amersfoort heeft ruim 150.000 inwoners en is daarmee in bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie. Amersfoort is een groeistad, wat inhoudt dat zij met haar centrale ligging veel mensen en bedrijven aantrekt. Dat niet alleen: Amersfoort is bovendien een belangrijk spoorwegknooppunt. Dit komt wederom door haar centrale ligging, maar ook door de kruising van de lijnen Amsterdam-Deventer en Zwolle-Utrecht.

Amersfoort biedt onderdak aan veel grote bedrijven en instellingen, waaronder de KVK voor Gooi- en Eemland, de Koninklijke Landmacht, FrieslandCampina en de Amersfoortse, maar ook stichtingen als Cliniclowns Nederland, het Diabetes Fonds en Monumentenwacht. Dit heeft de stad voornamelijk te danken aan haar centrale ligging als knooppunt op de routes oost-west en noord-zuid.

Glasvezeltarieven in Amersfoort

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.

De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.