+31 76 - 5331331

Glasvezel Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Alphen aan den Rijn beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Alphen aan den Rijn die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn beschikt over twee KPN centrales. De ene bevindt zich aan de Wilhelminalaan in het centrum van de stad en de andere staat aan de Concertweg. Vanuit deze twee knooppunten in het netwerk vertrekken diverse glasvezelkabels naar bedrijventerreinen, woonwijken (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen en Rietveld) en woonkernen in het buitengebied. Op het industrieterrein Rijnhaven staat ook de hoge KPN-toren, die prominent aanwezig is in het straatbeeld. De toren is vandaag de dag in handen van Alticon en wordt met name gebruikt voor straalverbindingen en Digitenne.

Aansluitkosten Zakelijk Glasvezel

IP Visie levert zakelijke glasvezel verbindingen in combinatie met snelle internettoegang in Alphen aan den Rijn op alle adressen waarvan de postcodes beginnen met 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408 of 2409. Voor de juiste tarieven en mogelijkheden is het noodzakelijk om een postcodecheck uit te voeren. Dit heeft te maken met het feit dat berekend moet worden wat de afstand is van uw pand tot het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. Deze afstand bepaalt voor het grootste deel de hoogte van de eenmalige aansluitkosten. Doormiddel van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in de actuele glasvezeltarieven en mogelijkheden voor uw bedrijfspand in Alphen aan den Rijn.

Glasvezelverbinding delen in Alphen aan den Rijn

Een glasvezelverbinding is te delen met andere deelnemers, wanneer u de behoefte heeft om kosten te besparen. Een vereiste hiervoor is dat beide (of meerdere) deelnemers in hetzelfde fysieke pand gevestigd zitten. Een deelnemer zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke verbinding (glasvezel access) en betaald hiervoor de kosten aanleg- en maandelijkse kosten Het is gebruikelijk (indien gewest) dat de hoofdcontractant gedeeltelijk de kosten van de glasvezel access doorrekent naar de andere partijen. Dan neemt elke partij hun gewenste diensten af bij direct bij IP Visie, zij worden ook individueel gefactureerd. Al de afgenomen diensten per deelnemer zijn afgeschermd, andere partijen hebben dus geen toegang tot uw diensten.

Dubbel uitgevoerde verbinding

Wanneer Internet van het grootste belang is voor organisaties, dan is redundantie een uitkomst. U bent dan verzekerd dat uw verbinding online is ten alle tijden. Redundantie kan op meerdere manieren toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een dubbel uitgevoerde verbinding op een geografische gescheiden netwerk van verschillende providers. Onze adviseurs kunnen u bijstaan bij het kiezen van de meest geschikte Redundante oplossing voor uw bedrijfssituatie. Zij kunnen u alles vertellen over redundantie en weten welke Redundante varianten bij uw bedrijfssituatie en wensen aansluiten.