Glasvezel Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Alphen aan den Rijn beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur, waardoor er voor bedrijven de mogelijkheid is om bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn beschikt over twee centrales. De ene bevindt zich aan de Wilhelminalaan in het centrum van de stad en de andere staat aan de Concertweg. Vanuit deze twee knooppunten in het netwerk vertrekken diverse glasvezelkabels naar bedrijventerreinen, woonwijken (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen en Rietveld) en woonkernen in het buitengebied.

Zakelijk Glasvezel op bedrijventerreinen

Alphen aan den Rijn beschikt over diverse bedrijventerreinen. Sinds 2017 worden alle bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn voorzien van een eigen glasvezelnetwerk onder de naam Alphen on Fiber, een initiatief dat onder andere door de gemeente ondersteund wordt. Daarnaast zorgt de beschikbaarheid van snel internet er ook voor dat de lokale economie van Alphen aan den Rijn kan blijven groeien in de toekomst. Dankzij deze glasvezelnetwerken kunnen bedrijven op vrijwel alle bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn gebruik maken van uitstekende breedbandvoorzieningen.

Bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Alphen aan den Rijn, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Molenwetering
  • Rijnhaven
  • De Schans

Overige bedrijvenlocaties in Alphen aan den Rijn

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er ook op andere bedrijvenlocaties mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijven die op Heimanswetering of Hoorn-West gevestigd zijn kunnen ook aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Aansluitkosten Zakelijk Glasvezel

IP Visie levert zakelijke glasvezelverbindingen in combinatie met snelle internettoegang op alle adressen waarvan de postcodes beginnen met 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408 of 2409. Voor de juiste tarieven en mogelijkheden is het noodzakelijk om een postcodecheck uit te voeren. Dit heeft te maken met het feit dat berekend moet worden wat de afstand is van uw pand tot het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. Deze afstand bepaalt voor het grootste deel de hoogte van de eenmalige aansluitkosten. Door middel van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in de actuele glasvezeltarieven en mogelijkheden voor uw bedrijfspand.