Glasvezel Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Alphen aan den Rijn beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Alphen aan den Rijn die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn beschikt over twee KPN centrales. De ene bevindt zich aan de Wilhelminalaan in het centrum van de stad en de andere staat aan de Concertweg. Vanuit deze twee knooppunten in het netwerk vertrekken diverse glasvezelkabels naar bedrijventerreinen, woonwijken (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen en Rietveld) en woonkernen in het buitengebied. Op het industrieterrein Rijnhaven staat ook de hoge KPN-toren, die prominent aanwezig is in het straatbeeld. De toren is vandaag de dag in handen van Alticon en wordt met name gebruikt voor straalverbindingen en Digitenne.

Bedrijvigheid in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is veruit de grootste plaats in de regio. Zeker na de fusie op 1-1-2014 met de buurgemeenten Boskoop, Aarlanderveen, Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn, gelegen in het groene hart, kent landelijk gezien de grootste ondernemersvereniging; de VOA heeft meer dan 800 leden (bron: site gemeente Alphen aan den Rijn). Van oudsher spelen logistiek en distributie een belangrijke rol in het bedrijfsleven van Alphen aan den Rijn. De gemeente beschikt over een inlandterminal, die bijdraagt aan snelle verbindingen via het water. Ook het MKB is sterk vertegenwoordigd. Daarnaast werken maar liefst 700 bedrijven uit Alphen aan den Rijn en omstreken samen in Greenport Boskoop, een cluster in boomkwekerijproducten. Een supersnel glasvezelnetwerk garandeert al deze ondernemingen optimale bereikbaarheid. De faciliteiten van dit glasvezelnetwerk zijn ook beschikbaar voor de scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente, zoals Christelijke Scholengemeenschap Groene Hart, Scala college en Ashram College.

Toeristisch Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn heeft minstens twee publiekstrekkers; vogelpark Avifauna en het Archeon. Het Archeon geeft een beeld van de Nederlandse geschiedenis met vondsten uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Vogelpark Avifauna herbergt meer dan enkel bijzondere vogels. In 2015 kwam Alphen aan den Rijn helaas minder positief in het nieuws, vanwege een ongeluk bij de Julianabrug; een van de bruggen over de Oude Rijn. Bij het inhijsen van een brugdek tijdens renovatiewerkzaamheden viel een kraan om. Huizen werden geplet; gelukkig raakte niemand gewond. Dit ernstige ongeluk verandert niets aan de mogelijkheden om in deze oer-Hollandse omgeving met verschillende Hollandse plassen heerlijk te fietsen en te wandelen.

Aansluitkosten zakelijk glasvezel

IP Visie levert zakelijke glasvezel verbindingen in combinatie met snelle internettoegang in Alphen aan den Rijn op alle adressen waarvan de postcodes beginnen met 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408 of 2409. Voor de juiste tarieven en mogelijkheden is het noodzakelijk om een postcodecheck uit te voeren. Dit heeft te maken met het feit dat berekend moet worden wat de afstand is van uw pand tot het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. Deze afstand bepaalt voor het grootste deel de hoogte van de eenmalige aansluitkosten. Doormiddel van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in de actuele glasvezeltarieven en mogelijkheden voor uw bedrijfspand in Alphen aan den Rijn.