+31 76 - 5331331

Glasvezel Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Alphen aan den Rijn beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur, hierdoor ontstaat voor bedrijven de mogelijkheid om bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Alphen aan den Rijn die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn beschikt over twee centrales. De ene bevindt zich aan de Wilhelminalaan in het centrum van de stad en de andere staat aan de Concertweg. Vanuit deze twee knooppunten in het netwerk vertrekken diverse glasvezelkabels naar bedrijventerreinen, woonwijken (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen en Rietveld) en woonkernen in het buitengebied.

Aansluitkosten Zakelijk Glasvezel

IP Visie levert zakelijke glasvezel verbindingen in combinatie met snelle internettoegang in Alphen aan den Rijn op alle adressen waarvan de postcodes beginnen met 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408 of 2409. Voor de juiste tarieven en mogelijkheden is het noodzakelijk om een postcodecheck uit te voeren. Dit heeft te maken met het feit dat berekend moet worden wat de afstand is van uw pand tot het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. Deze afstand bepaalt voor het grootste deel de hoogte van de eenmalige aansluitkosten. Doormiddel van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in de actuele glasvezeltarieven en mogelijkheden voor uw bedrijfspand in Alphen aan den Rijn.

Glasvezelverbinding delen in Alphen aan den Rijn

Een glasvezelverbinding is te delen met andere deelnemers, wanneer u de behoefte heeft om kosten te besparen. Een vereiste hiervoor is dat beide (of meerdere) deelnemers in hetzelfde fysieke pand gevestigd zitten. Een deelnemer zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke verbinding (glasvezel access) en betaald hiervoor de kosten aanleg- en maandelijkse kosten Het is gebruikelijk (indien gewest) dat de hoofdcontractant gedeeltelijk de kosten van de glasvezel access doorrekent naar de andere partijen. Dan neemt elke partij hun gewenste diensten af bij direct bij IP Visie, zij worden ook individueel gefactureerd. Al de afgenomen diensten per deelnemer zijn afgeschermd, andere partijen hebben dus geen toegang tot uw diensten.

Telefoneren via uw zakelijke glasvezelverbinding

Het is mogelijk om via uw zakelijke glasvezelverbinding op een veilige en betrouwbare manier te telefoneren. Over de glasvezelverbinding worden data- en telefonie gescheiden van elkaar getransporteerd. Wanneer u doet telefoneren via een glasvezelverbinding, dan wordt hiervoor gebruik gemaakt van de techniek Voice over IP (VoIP). Er zijn bij IP Visie een tweetal VoIP diensten waaruit u een selectie kunt maken. Het is mogelijk om uw huidige telefooncentrale op locatie te voorzien van een SIP Trunk, om zo aangesloten te worden op het IP-netwerk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de functionaliteiten van een geavanceerde telefooncentrale te huren met Hosted Telefonie.