Glasvezel Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Alphen aan den Rijn beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur, hierdoor ontstaat voor bedrijven de mogelijkheid om bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn beschikt over twee centrales. De ene bevindt zich aan de Wilhelminalaan in het centrum van de stad en de andere staat aan de Concertweg. Vanuit deze twee knooppunten in het netwerk vertrekken diverse glasvezelkabels naar bedrijventerreinen, woonwijken (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen en Rietveld) en woonkernen in het buitengebied.

Zakelijk Glasvezel op bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn beschikt over diverse bedrijventerreinen. Sinds 2017 worden alle bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn voorzien van een eigen glasvezelnetwerk onder de naam Alphen on Fiber, een initiatief dat onder andere door de gemeente ondersteund wordt. Daarnaast zorgt de beschikbaarheid van snel internet er ook voor dat de lokale economie van Alphen aan den Rijn kan blijven groeien in de toekomst. Dankzij deze glasvezelnetwerken kunnen bedrijven op vrijwel alle bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn gebruik maken van uitstekende breedbandvoorzieningen.

Molenwetering

Bedrijventerrein Molenwetering is het grootste bedrijventerrein van Alphen aan den Rijn en beschikt over een oppervlakte van ruim 107 hectare. Molenwetering is het eerste bedrijventerrein van Alphen aan den Rijn dat sinds 2017 beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Dankzij de aanwezigheid van dit glasvezelnetwerk kunnen alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting realiseren.

Rijnhaven

Rijnhaven is het tweede bedrijventerrein van Alphen aan den Rijn dat sinds enkele jaren over een eigen glasvezelnetwerk beschikt. De aanleg van dit netwerk is onderdeel van het initiatief Alphen on Fiber en zorgt ervoor dat er vrijwel overal op het terrein glasvezelvoorzieningen beschikbaar zijn gemaakt. Dankzij deze glasvezelvoorzieningen kunnen bedrijven die op het terrein gevestigd zijn eenvoudig en zonder problemen eenvoudig aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

De Schans

Op bedrijventerrein De Schans is er ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Overige bedrijvenlocaties in Alphen aan den Rijn

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er ook op andere bedrijvenlocaties mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijven die op Heimanswetering of Hoorn-West gevestigd zijn kunnen ook aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Aansluitkosten Zakelijk Glasvezel

IP Visie levert zakelijke glasvezel verbindingen in combinatie met snelle internettoegang in Alphen aan den Rijn op alle adressen waarvan de postcodes beginnen met 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408 of 2409. Voor de juiste tarieven en mogelijkheden is het noodzakelijk om een postcodecheck uit te voeren. Dit heeft te maken met het feit dat berekend moet worden wat de afstand is van uw pand tot het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. Deze afstand bepaalt voor het grootste deel de hoogte van de eenmalige aansluitkosten. Doormiddel van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in de actuele glasvezeltarieven en mogelijkheden voor uw bedrijfspand in Alphen aan den Rijn.