Glasvezel Almere

In Almere zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Almere beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur. Dit zorgt er voor dat ondernemers in Almere vrijwel overal kunnen beschikken over goede voorzieningen op het gebied van snel internet.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Almere

Almere beschikt over diverse knooppunten in het glasvezelnetwerk. Almere-Stad alleen al kent vier centrales waaronder de centrale aan de Kampenweg. Naast deze kennen we nog Almere-Stad Flevokant aan de Veluwedreef, Almere-Stad Hollandse Kant aan de Operetteweg en Almere-stad Noorderplassen aan de Galjootweg.

Almere-Buiten kent twee centrales die een belangrijke rol spelen op het gebied van glasvezel aansluitingen. Almere-Buiten Oost is gevestigd aan de Gran Canariastraat en Almere-Buiten West bevindt zich aan de Verfmolenstraat. Die van Almere-Haven bevindt zich aan De Paal en Almere-Hout aan de Watersnipweg.

Alle knooppunten zijn onderling verbonden via glasvezel. Het is aan deze uitgebreide infrastructuur te danken dat overal in Almere ADSL, VDSL en glasvezel verbindingen tegen aantrekkelijke prijzen te realiseren zijn.
 

Snel internet

Volgens een recent onderzoek hebben alle inwoners van Almere hét snelste internet van Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd door in één jaar lang meer dan 50.000 speedtests uit te voeren. Tevens scoort Almere niet alleen hoog met de gemiddelde internetsnelheid, maar ook in de hoogst gemeten snelheid.

Aanleg glasvezel in Almere

 

Glasvezel op bedrijventerreinen in Almere

Almere beschikt over meer dan 30 bedrijventerreinen. Op allemaal kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is zeer geschikt voor allerlei toepassingen, dat komt doordat glasvezel aansluitingen bijzonder schaalbaar zijn.

Hollandsekant

Het bedrijventerrein Hollandsekant beschikt al geruime tijd over een glasvezelnetwerk. In alle straten van dit terrein liggen buizen en vezels, zodat overal eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Gooisekant

Ook op bedrijventerrein Gooisekant is het mogelijk om gebruik te maken van glasvezel om zo over een supersnelle internet verbinding te beschikken.

De Steiger

Bedrijventerrein De Steiger beschikt eveneens over een prima digitale infrastructuur. In alle straten van dit bedrijventerrein en haar directe omgeving kunnen glasaansluitingen gerealiseerd worden.

Overige locaties

Naast de eerder genoemde bedrijventerreinen kennen ook diverse andere locaties in Almere uitstekende mogelijkheden voor glasvezel verbindingen. Zo zijn er ook goede voorzieningen op Ambachtsmark, Bouwmeesterbuurt, Buitenvaart, De Binderij, De Paal, De Rederij, De Striptekenaar, De Uitgeverij, De Vaart, Draaiersplaats, Faunabuurt, Felsersplaats, Frezersplaats, Gietersplaats, Het Ambacht, Het Atelier, Hogekant, Lagekant, Markerkant, Poldervlak, Randstad, Sallandsekant, Stichtsekant en Veluwsekant.
 

Glasvezel in de rest van Almere

Naast de reeds genoemde typische bedrijfslocaties zijn er ook mogelijkheden in de diverse wijken van Almere. Zo kunnen bedrijven die niet gevestigd zijn op een industrieterrein ook een glasvezelaansluiting bestellen als zij daar behoefte aan hebben.