+31 76 - 5331331

Glasvezel Almere

In Almere zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Almere beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de grote KPN centrale aan de Kampenweg in het centrum. Van hier vertrekken diverse glasvezel kabels naar alle wijken en bedrijventerreinen. Dit zorgt er voor dat ondernemers in Almere vrijwel overal kunnen beschikken over goede breedband voorzieningen.

De kosten van een glasvezelaansluiting in Almere zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Almere

Almere beschikt over diverse knooppunten in het glasvezelnetwerk. Almere-Stad alleen al kent vier centrales waaronder de eerder genoemde centrale aan de Kampenweg. Naast deze kennen we nog Almere-Stad Flevokant aan de Veluwedreef, Almere-Stad Hollandse Kant aan de Operetteweg en Almere-stad Noorderplassen aan de Galjootweg.

Almere-Buiten kent twee centrales die een belangrijke rol spelen op het gebied van glasvezel aansluitingen. Almere-Buiten Oost is gevestigd aan de Gran Canariastraat en Almere-Buiten West bevindt zich aan de Verfmolenstraat. Die van Almere-Haven bevindt zich aan De Paal, die van Almere-Haven Stichtse Kant aan de Lijsterweg en Almere-Hout aan de Watersnipweg.

Alle knooppunten zijn onderling verbonden via glasvezel. Het is aan deze uitgebreide infrastructuur te danken dat overal in Almere ADSL, VDSL en glasvezel verbindingen tegen aantrekkelijke prijzen te realiseren zijn.

Snelste internet van Nederland

Volgens een recent onderzoek hebben alle inwoners van Almere hét snelste internet van Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd door in één jaar lang meer dan 50.000 speedtests uit te voeren. Tevens scoort Almere niet alleen hoog met de gemiddelde internetsnelheid, maar ook in de hoogst gemeten snelheid. De hoogste snelheid van Almere is maar liefst 557 Megabyte per seconde. Volgens de website Providercheck hangt een groot deel af van deze snelheden van meerdere factoren, waaronder of er gebruik van een glasvezelverbinding wordt gemaakt.