Glasvezel Almelo

In Almelo zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Almelo beschikt over een uitstekende infrastructuur waardoor bedrijven vrijwel overal in de gemeente tegen aantrekkelijke condities een glasvezelaansluiting kunnen realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Almelo die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Almelo

Almelo beschikt over twee KPN centrales: één aan de Hagenborgh en één aan de Biesterweg. Vanaf deze centrales starten diverse glasvezelringen door de gemeente richting woonkernen en bedrijventerreinen. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezelaansluiting op het glasvezelnetwerk zijn afhankelijk van de locatie van uw pand. De maandelijkse kosten zijn onder meer afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Voordelen van een glasvezelverbinding

Voor bedrijven zijn de vele voordelen van Zakelijk Glasvezel interessant. Er is mogelijk om op glasvezel ontzettend hoge snelheden (1.000 Mbit/s of hoger op aanvraag) gerealiseerd worden. Uw downloadsnelheid is niet alleen hoog, uw uploadsnelheid is bij glasvezel gelijk aan uw downloadsnelheid. Over een zakelijk glasvezelverbinding is het mogelijk om meerdere diensten af te nemen. De glasvezelverbinding zal dus ter vervangen komen van uw (mogelijk meerdere) verbinding(en). Naast dit zijn er aan Zakelijk Glasvezel nog veel meer voordelen verbonden.

Glasvezeltarieven in Almelo

Zakelijk Glasvezel in Almelo kent zoals in de rest van het land haar eigen unieke glasvezel tarieven per locatie.  Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.

Vestiging(en) koppelen met glasvezel

Door eventuele nevenvestigingen te koppelen met glasvezel creëert u een centrale infrastructuur wat vele voordelen biedt. Het koppelen van vestigingen met glasvezel is te realiseren op verschillende manieren. Zo kan er gebruikt gemaakt worden van een IP-VPN voor een optimale quality of service. Daarnaast is het ook realiseerbaar om andere panden te verbinden met behulp van een Ethernet VPN of een IPSEC-tunnel op te zetten met eigen firewalls over het internet. Het is ook mogelijk een directe koppeling te realiseren naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Op deze wijze wordt het werken in de cloud veel prettiger, doordat een directe koppeling wordt gemaakt via een VLAN naar uw eigen kast of serverapparatuur in het datacenter.