Glasvezel Almelo

In Almelo zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Almelo beschikt over een uitstekende infrastructuur waardoor bedrijven vrijwel overal in de gemeente tegen aantrekkelijke condities een glasvezelaansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Almelo

Almelo beschikt over twee centrales: één aan de Hagenborgh en één aan de Biesterweg. Vanaf deze centrales starten diverse glasvezelringen door de gemeente richting woonkernen en bedrijventerreinen, waardoor bedrijven in vrijwel heel Almelo gebruik kunnen maken van goede breedbandvoorzieningen.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Almelo

In Almelo zijn er diverse bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen is er een glasvezelnetwerk aanwezig of wordt er momenteel een glasvezelnetwerk aangelegd. Hierdoor kunnen bedrijven die op deze bedrijventerreinen gevestigd zijn eenvoudig aangesloten worden om zo gebruik te kunnen maken van een zakelijke glasvezelverbinding met snel internet.

Bedrijvenpark Twente

Bedrijvenpark Twente beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Op het gehele terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig. Hierdoor kunnen niet alleen eenvoudig, maar ook tegen aantrekkelijke voorwaarden glasvezelaansluitingen gerealiseerd worden.

Bedrijvenpark Twente is veruit het grootste bedrijvenpark van Almelo. Het terrein beschikt over een haven, een openbare laad-/los kade en een eigen spoorwegverbinding.

Turfkade

Op bedrijventerrein Turfkade is er ook een glasvezelnetwerk aanwezig, waarop bedrijven aangesloten kunnen worden om zo te beschikken over een toekomstvaste internetverbinding. Bedrijventerrein Turfkade kent een goede bereikbaarheid via de weg als met het openbaar vervoer. Momenteel vindt er op een deel van het terrein herontwikkeling plaats en zal er op het voormalig terrein van Koninklijke Ten Cate een kantoor-/bedrijvenzone komen waar ook bedrijfsverzamelgebouwen beschikbaar zijn.

XL Businesspark Twente

Op het XL Businesspark Twente is er eveneens een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit glasvezelnetwerk zorgt ervoor dat er op het gehele terrein mogelijkheden ontstaan voor bedrijven om tegen gunstige voorwaarden aangesloten te worden. Het XL Businesspark Twente ligt vrijwel direct aan de A35 en huisvest diverse internationale bedrijven.

Dollegoor

Op bedrijventerrein Dollegoor is er een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit netwerk is tijdens een grote opknapbeurt van het terrein aangelegd terwijl op dat moment ook de riolering op het terrein werd aangepast. Doordat er maar over enkele meters een aansluiting gerealiseerd hoeft te worden, kunnen bedrijven die op het terrein gevestigd zijn tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

Overige bedrijvenlocaties in Almelo

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijvenlocaties in Almelo ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Zo zijn er ook uitstekende voorzieningen voor Zakelijk Glasvezel aanwezig op Bornsestraat, Buitenhaven, Wendelgoor en uiteraard Twentepoort.

Aanvullende glasvezeldiensten

Zakelijk Glasvezel wordt geleverd met de standaarddienst Zakelijk Internet. Naast Zakelijk Internet heeft u de keuze uit een hoop aanvullende diensten die u kunt afnemen. Dit zijn bijvoorbeeld diensten als Zakelijk Pinnen, VoIP bellen, Ethernet VPN, Alarm over IP en nog vele andere diensten. De capaciteit van de glasvezelverbinding bepaald hoeveel diensten er afgenomen kunnen worden. Iedere dienst kan gemakkelijk worden aangepast, zolang de capaciteit van 1 Gbit/s van de glasvezelverbinding niet wordt overschreden.

Glasvezeltarieven in Almelo

Zakelijk Glasvezel in Almelo kent zoals in de rest van het land haar eigen unieke tarieven per locatie. Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.