Glasvezel Almelo

In Almelo zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Almelo beschikt over een uitstekende infrastructuur waardoor bedrijven vrijwel overal in de gemeente tegen aantrekkelijke condities een glasvezelaansluiting kunnen realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Almelo die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

In de provincie Overijssel ligt de gemeente/stad Almelo. Almelo telt maar liefst ruim 72.000 inwoners en bevat een aantal woonkernen. Almelo beschikt over diverse musea, bezienswaardigheden en heeft zelfs een rijk uitgaansleven. Tevens heeft Almelo diverse theaters, wat allemaal in het centrum van Almelo is gevestigd. Almelo kent een hoge mate van bedrijvigheid waaronder Bedrijvenpark Twente en de Twentepoort. Tevens zijn er ook plannen voor een nieuw bedrijventerrein in Almelo wat voor de gehele regio is bedoeld en een goede aansluiting biedt naar de autosnelweg A35. Almelo is zowel via de weg (autosnelwegen A1 en A35, provinciale wegen: N36, N349 en de N741-N743), als via het water en via het spoor bereikbaar. Almelo heeft zelfs de eerste Fietssnelweg van Nederland ontwikkelt.

Regio Twente

Almelo maakt deel uit van de regio Twente en bestaat uit 14 gemeentes in Overijssel. Regio Twente houdt zich met name bezig over particuliere als zakelijke glasvezelvoorzieningen in de buitengebieden van de regio. Regio Twente heeft in totaal meer dan 620.000 inwoners en is hiermee een van de grootste regio's van de provincie Overijssel.

Meer informatie over glasvezel in Almelo

Almelo beschikt over twee KPN centrales: één aan de Hagenborgh en één aan de Biesterweg. Vanaf deze centrales starten diverse glasvezelringen door de gemeente richting woonkernen en bedrijventerreinen. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezelaansluiting op het glasvezelnetwerk zijn afhankelijk van de locatie van uw pand. De maandelijkse kosten zijn onder meer afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Voordelen glasvezel

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van capaciteit en diensten. Een glasvezelverbinding is vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezelverbindingen zorgt dat er voor dat glasvezel uitermate geschikt binnen uw bedrijf.

  • Modulair en schaalbaar
  • Toekomstvast
  • Uiterst betrouwbaar
  • Up-time SLA van 99,9 %

Glasvezeltarieven in Almelo

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.

Overige bedrijvenlocaties: Ambachtstraat, Twentelaan, Woonboulevard, Zeearend