Glasvezel Alkmaar

In Alkmaar zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Alkmaar beschikt over een uitstekende infrastructuur waardoor bedrijven vrijwel overal in de gemeente tegen aantrekkelijke condities een aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerreinen in Alkmaar

Alkmaar beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen in Alkmaar zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om een aansluiting op het glasvezelnetwerk te realiseren.

Boekelermeer

Bedrijventerrein Boekelermeer bestaat uit de gedeelten Boekelermeer, Boekelermeer-Noord en Boekelermeer-Zuid. Op bedrijventerrein Boekelermeer is sinds 2009 een glasvezelnetwerk aangelegd. Daarnaast beschikken de standaardkavels op het terrein over eigen glasvezelvoorzieningen, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruik te maken van Zakelijk Glasvezel.

Beverkoog

Op bedrijventerrein Beverkoog is ook een glasvezelnetwerk aanwezig, waarop alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn op kunnen worden aangesloten.

Oudorp

Op bedrijventerrein Oudorp is ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Dit netwerk is aangelegd na een vraagbundelingstraject van de gemeente Alkmaar en Belangenvereniging Industrieterrein Oudorp. Dit glasvezelnetwerk stelt bedrijven in staat om gebruik te maken van innovatieve diensten die zonder de aanleg van het netwerk niet mogelijk waren geweest.

Overige locaties in Alkmaar

Naast de grootste bedrijventerreinen in Alkmaar zijn er ook op andere bedrijvenlocaties meer dan genoeg mogelijkheden om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Op Huiswaard-Overstad, Overdie en Viaanse Molen kunnen bedrijven ook beschikken over een snelle zakelijke glasvezelaansluiting.

Diensten over glasvezel

Glasvezel is geschikt voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf, mede doordat glasvezel aansluitingen modulair van opbouw en volledig schaalbaar zijn. Van snelle internettoegang tot het koppelen van vestigingen of thuiswerkers. Ook zaken als videoconferencing, backup op afstand en het gebruik maken van software- of telefoniediensten uit de cloud worden hierdoor mogelijk.

Bellen over uw glasvezelverbinding

Bellen over glasvezel biedt een betrouwbare en bovendien veilige manier om uw telefoonverkeer via uw zakelijke glasvezelverbinding af te laten handelen. Zowel data als telefonie lopen hierbij gescheiden over dezelfde verbinding. Wanneer u doet bellen via uw glasvezelverbinding, dan wordt er gebruik gemaakt van de techniek Voice over IP (VoIP), wat simpelweg inhoudt dat uw telefoonverkeer over het internet wordt getransporteerd. Daarnaast biedt VoIP meer mogelijkheden voor gebruikers dan het traditionele telefoonverkeer over een analoge verbinding.

IP Visie biedt een tweetal VoIP oplossingen om uw telefoonverkeer via VoIP aan te sluiten op Zakelijk Glasvezel. Zo kan er voor uw telefooncentrale gebruik worden gemaakt van een SIP Trunk, waardoor u kunt profiteren van de voordelen van IP. Wanneer u niet in het bezit bent van een eigen telefooncentrale, dan is er de mogelijkheid om de functionaliteiten van een telefooncentrale te huren met Hosted Telefonie.