Glasvezel Alblasserdam

In Alblasserdam zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. De tarieven van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen

Speciale glasvezel mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Alblasserdam die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Vinkenwaard
  • Hoogendijk
  • Nieuwland Parc

Vinkenwaard

Bedrijventerrein Vinkenwaard bestaat uit Vinkenwaard-Zuid en Vinkenwaard-Noord. In beide gedeelten ligt een glasvezelnetwerk. Dat is al in 2010 aangelegd en biedt uitstekende mogelijkheden voor ondernemers voor snel internet.

Hoogendijk

Het bedrijventerrein Hoogendijk is het kleinst, maar ondanks dat beschikt het over prima mogelijkheden voor snelle internetverbindingen. Op het bedrijventerrein bevindt zich al vele jaren een hypermodern datacenter. Het is bekend geworden onder de naam Dataplace Alblasserdam. Tegenwoordig is het eigendom van Eurofiber en wordt het datacenter Rotterdam genoemd. Het regionale datacenter is een ideale locatie voor bedrijven en organisaties in de Drechtsteden en het Rijnmondgebied, die hun servers veilig willen plaatsen in een datacenter. Dataplace Rotterdam is een carrier neutraal datacenter. IP Visie levert alle vormen van connectiviteit in dit datacenter, afgeleverd zowel in uw rack als in de meetme-room. Het bevindt zich aan de Van Coulsterweg 6, 2952 CB in Alblasserdam.

Nieuwland Parc

Nieuwland Parc is het grootste bedrijventerrein qua oppervlakte. In vrijwel alle straten is het mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk.

Altijd internet, altijd online

Wanneer internet van groot belang is voor uw organisatie, dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor een redundant uitgevoerde glasvezelverbinding. U bent er dan van verzekerd dat uw internetverbinding ten alle tijden online is. Redundantie kan op verschillende manieren worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het afnemen van een verbinding bij verschillende internetproviders die beschikken over een geografisch van elkaar gescheiden netwerk of door gebruik te maken van een straalzender of 4G backup.