Glasvezel Achtkarspelen

In de gemeente Achtkarspelen zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor Internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Achtkarspelen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Augustinusga

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig

Buitenpost

Gerkesklooster

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig

Harkema

Kootstertille

Surhuisterveen

Twijzelerheide

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

In Friesland ligt de gemeente Achtkarspelen. De gemeente ligt in het oosten van de provincie en telt zo'n 28.000 inwoners. De gemeente beschikt over een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, met name door 2 busmaatschappijen en een treinstation waar zowel stop als sneltreinen rijden naar Groningen en Leeuwarden. De gemeente is te bereiken met de auto via de N355, N358 en de N369.

Onlangs heeft de provincie Friesland een miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Achtkarspelen. De gemeente gaat niet investeren in de aanleg van glasvezel verbindingen, maar gaat investeren in de buizen waar de glasvezels later door heen geblazen kunnen worden. Hierdoor wordt het voor marktpartijen makkelijker en goedkoper om glasvezelaansluitingen te realiseren.

Postcodes: 9230-9233, 9280-9289, 9870-9873