Glasvezel Aalsmeer

In Aalsmeer zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Aalsmeer beschikt over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur, waardoor veel bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Aalsmeer

Aalsmeer beschikt over een eigen glasvezelinfrastructuur en heeft één centrale aan de Stommeerweg. Van hier lopen diverse glasvezelkabels door Aalsmeer, onder andere naar de belangrijkste bedrijventerreinen, de diverse wijken en omliggende kernen. Dit netwerk is al in 2012 aangelegd en hiermee was Aalsmeer een van de eerste gemeenten in Nederland dat beschikte over een eigen glasvezelnetwerk. Tegenwoordig beschikt meer dan 91% van de woningen in Aalsmeer over een aansluiting op het glasvezelnetwerk, waarmee Aalsmeer ver vooruit loopt op het landelijk gemiddelde van slechts 38%. Met het glasvezelnetwerk is Aalsmeer klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen en kunnen zowel particulieren als bedrijven gebruik maken van uitstekende breedbandvoorzieningen.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Aalsmeer

Aalsmeer beschikt over een tweetal bedrijventerreinen. Op beide terreinen is er een glasvezelnetwerk of zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven gemakkelijk aangesloten kunnen worden.

Hornmeer

Op bedrijventerrein Hornmeer ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op het terrein een vestiging hebben kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

Schinkeldijkje

Op bedrijventerrein Schinkeldijkje ligt ook een glasvezelnetwerk. Er zijn op vrijwel het gehele terrein glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er gemakkelijk glasvezelaansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Overige bedrijfslocaties in Aalsmeer

Naast de bovengenoemde bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijvenlocaties in Aalsmeer ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bedrijven die zijn gevestigd op VBA Zuid de Kwakel, F.A. Wentstraat, Green Park Aalsmeer en VBA-terrein kunnen ook op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Aalsmeer aangesloten worden.

Glasvezeltarieven in Aalsmeer

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezel infrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.

De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.