Zakelijk Glasvezel

Zakelijk glasvezel voor elk bedrijf

Doe de glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel

Snelle internetverbindingen zijn vandaag de dag onmisbaar voor vrijwel alle bedrijven. Glasvezel speelt daarbij een belangrijke rol, omdat het bij uitstek geschikt is om tot in de verre toekomst qua capaciteit te kunnen blijven groeien.

Voordelen glasvezel

  • ideaal voor werken in de Cloud
  • symmetrische internetverbindingen
  • meerdere diensten over één verbinding
  • standaardcapaciteit van 1.000 Mbit/s
  • uptime van 99,9%

Overal in Nederland leverbaar

Overal in Nederland is zakelijk glasvezel te leveren. De éénmalige aansluitkosten van een verbinding zijn afhankelijk van de afstand tot de dichtstbijzijnde glasvezel infrastructuur. Hoe verder uw pand verwijderd is van de infrastructuur hoe groter de graafafstand zal zijn, waardoor de eenmalige kosten kunnen oplopen.

Om deze reden heeft elke locatie in Nederland haar eigen prijs voor glasvezel en is het dus noodzakelijk om aan de hand van een glasvezel postcodecheck te bepalen wat de mogelijkheden en prijzen zijn voor uw bewuste locatie.

Meerdere diensten over één verbinding

Een zakelijke glasvezelverbinding bestaat uit twee componenten. De access (drager), dit is de fysieke glasvezelkabel in combinatie met de glasvezelswitch waarover de verbinding wordt gerealiseerd. De tweede component is de dienst die geleverd wordt over de glasvezelverbinding. De glasvezel access en de bijbehorende diensten kennen elk hun eigen tarieven.

De capaciteit van de glasvezelverbinding bepaalt hoeveel diensten op de verbinding afgenomen kunnen worden. Zakelijk Glasvezel zoals deze standaard geleverd wordt kent een capaciteit van 1.000 Mbit/s. Deze capaciteit is uit te breiden tegen een meerprijs naar 10 Gbit/s. U kunt diensten blijven stapelen tot de capaciteit van de drager bereikt wordt.

Redundantie wanneer online zijn écht telt

Steeds meer bedrijven zijn volledig afhankelijk van het internet. Data staat in de cloud of een datacenter en telefonie verloopt via de internetverbinding, waardoor een stabiele internet verbinding cruciaal is om bereikbaar te blijven voor de klant. Een verstoring van enkele uren kan al leiden tot omzetverlies of imagoschade.

Voor deze bedrijven is het essentieel de connectiviteit redundant uit te voeren. U kunt hierbij denken aan het aansluiten van uw verbinding via twee 100% geografisch gescheiden routes door het netwerk of gebruik te maken van Dual Carrier oplossing waarbij gebruik gemaakt wordt van twee geheel verschillende infrastructuren, waardoor alle Single Point of Failures worden geëlimineerd.

Meest gestelde vragen over Zakelijk Glasvezel