Over welke infrastructuren kan Ethernet VPN worden geleverd?

Over welke infrastructuren kan Ethernet VPN worden geleverd?

Een Ethernet VPN is een uiterst flexibele manier om bedrijfslocaties met elkaar te verbinden. Iedere bedrijfslocatie kan via een Wide Area Network (WAN) verbinding op basis van Zakelijk Glasvezel, Ethernet over Koper of een straalverbinding met het Ethernet VPN verbonden worden.

Zakelijk Glasvezel

Zakelijk Glasvezel biedt de betrouwbaarste infrastructuur om bedrijfslocaties met het Ethernet VPN te verbinden. Zakelijke glasvezelverbindingen kennen zeer hoge snelheden tot wel 1 Gbit/s of zelfs hoger. Daarnaast is de betrouwbaarheid en stabiliteit van de verbinding zeer hoog. In tegenstelling tot een ADSL of VDSL-verbinding is de uploadsnelheid bij Zakelijk Glasvezel even hoog als de downloadsnelheid. Diensten kunnen over glasvezel zowel overboekt als non-overboekt geleverd worden.

Meer over Zakelijk Glasvezel

Ethernet over Koper

Ethernet over Koper is vrijwel hetzelfde als een glasvezelverbinding. Net als glasvezel kent Ethernet over Koper een hoge beschikbaarheid en is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Het belangrijkste verschil zit in de maximaal haalbare capaciteit. Bij Ethernet over Koper is de capaciteit begrenst op 20 Mbit/s. Wanneer een hogere capaciteit gewenst is, dan is het noodzakelijk om voor een andere infrastructuur te kiezen.

Meer over Ethernet over Koper

Straalzender

Een straalzender kent veel gelijkenissen met een zakelijke glasvezelverbinding. Bij deze infrastructuur wordt het signaal over de lucht verplaatst in plaats van het signaal door een kabel gaat. Het grootste deel van de route die wordt afgelegd is hierdoor dan ook niet fysiek. Om van een straalzender gebruik te kunnen maken is altijd een Line of Sight benodigd. Afhankelijk van de geografische locatie van de bedrijfsvestiging kan een straalverbinding met een capaciteit van maximaal 1 Gbit/s worden geleverd.

Meer over Straalzender