Ethernet VPN

koppel al uw vestigingen op basis van ethernet

Ethernet VPN

Met een Ethernet VPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet, waardoor er als het ware een groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd. Ideaal voor bedrijven, die grote volumes data uitwisselen tussen meerdere locaties.

E-VPN in Nederland

Ethernet VPN kan overal in Nederland geleverd worden

Overal in Nederland

Ethernet VPN kan in heel Nederland worden geleverd, ongeacht de geografische ligging. Een E-VPN binnen Nederland kan zowel in een Point-to-Point als in een Any-to-Any configuratie gerealiseerd worden.

Uw buitenlandse vestigingen kunnen wij aansluiten via ons internationaal Ethernet VPN netwerk.

Kenmerken van Ethernet VPN

  • VLAN transparant
  • beschikbaarheid 99,9% en hoger
  • end-to-end garanties op latency en jitter

VLAN tagging

Dankzij de Q in Q ondersteuning is VLAN tagging (802.1Q) mogelijk. Dit maakt het voor u mogelijk om zelf VLAN tagging toe te passen om bijvoorbeeld uw dataverkeer te scheiden van uw voiceverkeer.

Hoge snelheden

Ethernet VPN is beschikbaar vanaf 2 Mbit/s tot 10 Gbit/s. E-VPN dienst is een dienst op laag 2 van het OSI model. Dit zorgt er voor dat u geen routers nodig heeft om koppelingen met andere sites te realiseren. Ethernet VPN wordt ook wel Metro Ethernet Connect (MEC) genoemd en is een switched netwerk waarbinnen u zelf het IP plan bepaalt, zodat verkeer automatisch van locatie naar locatie gaat op basis van een transparant Ethernet netwerk.

Meerdere vestigingen koppelen

Met Ethernet VPN heeft u de mogelijkheid om twee of meer locaties met elkaar te verbinden. Twee locaties worden gekoppeld op basis van een point to point E-VPN. Als meer dan twee locaties met elkaar verbonden moeten worden creëren we een any-to-any E-VPN.

Point to point

Een point to point Ethernet VPN verbindt twee locaties direct met elkaar op basis van Ethernet. Het is mogelijk om te kiezen voor overbooked of non-overbooked verbindingen tussen de diverse locaties. In MEF (Metro Ethernet Forum) terminologie wordt dit ook wel een E-line genoemd.

Ethernet VPN

Een hoofdvestiging met twee Point-to-Point Ethernet VPN verbindingen naar een datacenter en een nevenvestiging

Any to any

Een any to any Ethernet VPN verbindt minimaal 2 locaties met elkaar. Het is mogelijk om honderden locaties op basis van een Any-to-Any configuratie te koppelen. Standaard worden 1000 MAC adressen toegestaan. Uitbreiding met extra MAC adressen is tegen meerprijs mogelijk. Het verkeer wordt in het geval van een any-to-any E-VPN niet via een centrale locatie geleid. Alle locaties kunnen met elkaar communiceren. Een any-to-any Ethernet VPN kan gemakkelijk uitgebreid worden met extra locaties. In MEF terminologie wordt dit ook wel E-LAN genoemd.

Schematische weergave Point-to-Point Ethernet VPN

Een Any-to-Any Ethernet VPN waarop meerdere bedrijfslocaties zijn aangesloten

Niet alleen glasvezel

Naast glasvezel is het ook mogelijk om een 'Laag 2 VPN' te leveren over straalverbindingen (Ethernet over Radio) en Ethernet over Koper of een combinatie van deze fysieke dragers.