Ethernet VPN

Zekerheid zonder zorgen
Glasvezel postcodecheck

Met een Ethernet VPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek waardoor in feite één groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd. Ethernet VPN is geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen. Het wordt gebruikt voor grotere volumes data-, voice- en internetverkeer. Het wordt ook gebruikt voor vestigingen die hun onderlinge verkeer 'realtime' afwikkelen en daardoor behoefte hebben aan een hoge bandbreedte.

Ethernet VPN, netwerk tekening

Ethernet VPN wordt geleverd via de hoogwaardige glasvezelinfrastructuur van KPN. Dit waarborgt hoge snelheden. Ethernet VPN biedt daarbij verschillende bandbreedtes tot 1 Gbit/s. De kwaliteit van de Ethernet VPN dienst is gewaarborgd door gebruik te maken van de zeer betrouwbare KPN netwerk infrastructuur. Dit netwerk is volledig eigendom van en wordt beheerd door KPN.

Kenmerken van Ethernet VPN

  • Beschikbaarheid 99,9% en hoger
  • Service Level Agreements op maat
  • Bandbreedtes vanaf 10 Mbit/s tot 1 Gbit/s
  • OSI laag 2
  • VLAN transparant (Q in Q)

Ethernet VPN is een dienst op laag 2 van het OSI model. Dit zorgt er voor dat u geen routers nodig heeft om koppelingen met andere sites te realiseren. Ethernet VPN wordt ook wel Metro Ethernet Connect (MEC) genoemd en is een switched netwerk waarbinnen u zelf het IP plan bepaalt, zodat verkeer automatisch van locatie naar locatie vloeit op basis van een transparant Ethernet netwerk. Over het algemeen worden Ethernet VPN's gebruikt wanneer grote volumes data moeten worden uitgewisseld tussen meerdere locaties.

Geografisch bereik

Ethernet VPN is leverbaar in heel Nederland. Ook is het mogelijk om eventueel buitenlandse locaties te ontsluiten via het Eurorings-netwerk van KPN. Afhankelijk van de ligging van de locaties kennen we 4 categorieen VPN's

  • City VPN
  • Regionaal VPN
  • Nationaal VPN
  • Internationaal VPN

De functionele eigenschappen van deze varianten zijn identiek, maar de afstand in combinatie met de capaciteit bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs per maand.

Point to point

Een point to point Ethernet VPN verbindt 2 locaties direct met elkaar. Het is mogelijk om te kiezen voor overbooked of non-overbooked.


Any to any

Een any to any Ethernet VPN verbindt minimaal 2 locaties met elkaar. Het is mogelijk om honderden locaties op basis van een Any-to-Any configuratie te koppelen. Standaard worden 100 MAC adressen gebruikt. Uitbreiding van extra MAC adressen is tegen meerprijs mogelijk.

Het verkeer in het geval van een Any-to-Any VPN wordt niet via een centrale locatie geleid. Alle locaties kunnen met elkaar communiceren. Een Any-to-Any E-VPN kan gemakkelijk worden uitgebreid met extra locaties.

In een any-to-any EVPN worden uitsluitend non-overbooked (legs) verbindingen gebruikt.

Class of Service

Ethernet VPN is een gedeeld netwerk waarop meerdere klanten zijn aangesloten. De capaciteit van het netwerk wordt dynamisch toegewezen aan de diverse gedefinieerde VPN’s. Deze toewijzing geschiedt per VPN op basis van de Class of Service die u heeft gekozen.

Per VPN kunt u kiezen uit twee serviceklassen: Entry en Premium. Deze beide varianten bieden verschillende garanties voor de throughput van het Ethernet-verkeer, waarbij de throughput is gedefinieerd als het percentage van het totale aantal Ethernet-frames (inclusief Ethernet-managementframes) dat via het VPN tussen twee locaties wordt getransporteerd. Door een serviceklasse te kiezen, bepaalt u in feite de prioriteit die aan het VPN wordt toegekend binnen het totale netwerk.

Entry VPN

De doorvoer van een Entry VPN varieert in de tijd en kan elke waarde tot 100 procent van de afgenomen bandbreedte aannemen. Er is geen sprake van een vaste overboekingsfactor en KPN geeft voor een Entry VPN dan ook geen garantie af voor de throughput. Bij een Entry VPN is de throughput afhankelijk van de beschikbare ‘vrije capaciteit’ in het totale Ethernet VPN van KPN. Vrije capaciteit wordt in dit geval gedefinieerd als de capaciteit die niet in gebruik is voor het verkeer van Premium VPN’s. Alle beschikbare vrije capaciteit wordt verdeeld over alle Entry VPN’s. Dit is een dynamisch proces, aangezien de hoeveelheid vrije capaciteit varieert, al naar gelang de hoeveelheid Premium-verkeer die op een bepaald moment door het netwerk wordt getransporteerd. De Entry VPN is zowel geschikt voor Point-to-Point als de Any-to-Any VPN-configuratie.

Premium VPN

Voor een Premium VPN wordt een doorvoer van bijna 100 procent gegarandeerd. Een Premium VPN kent een zeer lage en voorspelbare delay en is daarom bij uitstek geschikt voor tijdkritische toepassingen zoals spraak en video. Een Premium VPN is uitsluitend leverbaar in een Point-to-Point-configuratie. Wilt u meerdere locaties door middel van een Ethernet VPN met elkaar verbinden met een gegarandeerde bandbreedte, dan kan dat door tussen deze locaties steeds een afzonderlijk Point-to-Point Premium VPN aan te leggen. 

Glasvezel postcodecheck

Voordelen van Ethernet VPN

Hoge uptime

Ethernet VPN is zeer betrouwbaar en wordt geleverd vanuit het stabiele netwerk van KPN en kent dan ook een beschikbaarheid van 99,9%.

Service op maat

De Service Level Agreements kunnen op maat worden opgesteld. Een SLA die perfect bij uw situatie past.

Razendsnelle verbinding

Met Ethernet VPN kunt u een snelheden vanaf 10Mbit/s tot maximaal 1Gbit/s realiseren.

Any to Any

Binnen het Ethernet VPN is het mogelijk om 2 of meer vestigingen te koppelen op basis van Any-to-any.

Point to point

Binnen het Ethernet VPN is het mogelijk om 2 vestigingen direct aan elkaar te koppelen.

Overboeking

Het is mogelijk om te kiezen voor overbooked of non-overbooked verbindingen binnen het VPN.

Verbindingen voor Ethernet VPN

Zakelijk Glasvezel

Zakelijk Glasvezel

Zakelijk Glasvezel is een symmetrische verbinding dat wordt geleverd over het glasvezelnetwerk van KPN.

Meer over Zakelijk Glasvezel
Ethernet over Koper

Ethernet over Koper

Uitermate geschikt voor bedrijven die gebruik willen maken van meer bandbreedte, maar geconfronteerd worden met hoge investeringen.

Meer over Ethernet over Koper