+31 76 - 5331331

Ethernet VPN

Garanties op latency, jitter en bandbreedte

Met een Ethernet VPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek waardoor in feite één groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd. E-VPN is geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen. Het wordt met name gebruikt voor grotere volumes data-, voice- en internetverkeer, waarbij garanties op latency, jitter en bandbreedte belangrijk zijn.

Kenmerken van Ethernet VPN

  • VLAN transparant
  • vast tarief per maand
  • beschikbaarheid 99,9% en hoger
  • end-to-end garanties op latency en jitter
  • bandbreedtes vanaf 2 Mbit/s tot 10 Gbit/s

Veel capaciteit via glasvezel

Ethernet VPN wordt uitsluitend geleverd via hoogwaardige glasvezelverbindingen, waardoor hoge snelheden kunnen worden gerealiseerd. Ethernet VPN is beschikbaar vanaf 2 Mbit/s tot 10 Gbit/s. De kwaliteit van de E-VPN dienst is gewaarborgd en is een dienst op laag 2 van het OSI model. Dit zorgt er voor dat u geen routers nodig heeft om koppelingen met andere sites te realiseren. Ethernet VPN wordt ook wel Metro Ethernet Connect (MEC) genoemd en is een switched netwerk waarbinnen u zelf het IP plan bepaalt, zodat verkeer automatisch van locatie naar locatie gaat op basis van een transparant Ethernet netwerk. Over het algemeen worden E-VPN's gebruikt wanneer grote volumes data moeten worden uitgewisseld tussen meerdere locaties.

Ethernet VPN is leverbaar door heel Nederland. Op verzoek kunnen wij ook uw buitenlandse locaties ontsluiten.

Meerdere vestigingen koppelen

Met Ethernet VPN heeft u de mogelijkheid om twee of meer locaties met elkaar te verbinden. Wanneer u twee locaties wil koppelen doen we dat op basis van een point to point E-VPN verbinding. Wanneer meer dan twee locaties met elkaar verbonden moeten worden creëren we een any-to-any E-VPN.


Point to point

Een point to point Ethernet VPN verbindt twee locaties direct met elkaar op basis van Ethernet. Het is mogelijk om te kiezen voor overbooked of non-overbooked verbindingen tussen de diverse locaties. In MEF (Metro Ethernet Forum) terminologie wordt dit ook wel een E-line genoemd.


Any to any

Een any to any Ethernet VPN verbindt minimaal 2 locaties met elkaar. Het is mogelijk om honderden locaties op basis van een Any-to-Any configuratie te koppelen. Standaard worden 1000 MAC adressen toegestaan. Uitbreiding met extra MAC adressen is tegen meerprijs mogelijk. Het verkeer in het geval van een Any-to-Any VPN wordt niet via een centrale locatie geleid. Alle locaties kunnen met elkaar communiceren. Een Any-to-Any Ethernet VPN kan gemakkelijk worden uitgebreid met extra locaties. In MEF terminologie wordt dit ook wel E-LAN genoemd.

Class of Service

Per VPN kunt u kiezen uit twee serviceklassen: Entry en Premium. Deze beide varianten bieden verschillende garanties voor de throughput van het Ethernet-verkeer, waarbij de throughput is gedefinieerd als het percentage van het totale aantal Ethernet-frames (inclusief Ethernet-managementframes) dat via het VPN tussen twee locaties wordt getransporteerd. Door een serviceklasse te kiezen, bepaalt u in feite de prioriteit die aan het VPN wordt toegekend binnen het totale netwerk.

Entry E-VPN

De doorvoer van een Entry E-VPN varieert in de tijd en kan elke waarde tot 100 procent van de afgenomen bandbreedte aannemen. Er is geen sprake van een vaste overboekingsfactor. Bij een Entry VPN is de throughput afhankelijk van de totale beschikbare ‘vrije capaciteit’ in het complete Ethernet VPN netwerk. Vrije capaciteit wordt in dit geval gedefinieerd als de capaciteit die niet in gebruik is voor het verkeer van Premium E-VPN’s. Alle beschikbare vrije capaciteit wordt verdeeld over alle Entry E-VPN’s. Dit is een dynamisch proces, aangezien de hoeveelheid vrije capaciteit varieert, al naar gelang de hoeveelheid Premium-verkeer die op een bepaald moment door het netwerk wordt getransporteerd.

Premium E-VPN

Voor een Premium E-VPN wordt een doorvoer van nagenoeg 100 procent gegarandeerd. Een Premium VPN kent een zeer lage en voorspelbare delay en is daarom bij uitstek geschikt voor tijdkritische toepassingen zoals spraak en video. Een Premium E-VPN is uitsluitend leverbaar in een Point-to-Point configuratie. Wilt u meerdere locaties door middel van een Ethernet VPN met elkaar verbinden met een gegarandeerde bandbreedte, dan kan dat door tussen deze locaties steeds een afzonderlijk Point-to-Point Premium EVPN aan te leggen. 


Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug