+31 76 - 5331331

Ethernet VPN

Zekerheid zonder zorgen

Met een Ethernet VPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek waardoor in feite één groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd. Ethernet VPN is geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen. Het wordt gebruikt voor grotere volumes data-, voice- en internetverkeer. Het wordt ook gebruikt voor vestigingen die hun onderlinge verkeer 'realtime' afwikkelen en daardoor behoefte hebben aan een hoge bandbreedte.

Kenmerken van Ethernet VPN

  • Twee of meerdere vestigingen koppelen
  • Beschikbaarheid 99,9% en hoger
  • Service Level Agreements op maat
  • Bandbreedtes vanaf 10 Mbit/s tot 1 Gbit/s
  • Oplossing op laag 2 van het OSI model

Veel capaciteit via glasvezel

Ethernet VPN wordt uitsluitend geleverd via hoogwaardige glasvezelverbindingen, waardoor hoge snelheden kunnen worden gerealiseerd. Ethernet VPN is beschikbaar in verschillende capaciteiten van 10 Mbit/s tot 1 Gbit/s. De kwaliteit van de Ethernet VPN dienst is gewaarborgd. Ethernet VPN is een dienst op laag 2 van het OSI model. Dit zorgt er voor dat u geen routers nodig heeft om koppelingen met andere sites te realiseren. Ethernet VPN wordt ook wel Metro Ethernet Connect (MEC) genoemd en is een switched netwerk waarbinnen u zelf het IP plan bepaalt, zodat verkeer automatisch van locatie naar locatie vloeit op basis van een transparant Ethernet netwerk. Over het algemeen worden Ethernet VPN's gebruikt wanneer grote volumes data moeten worden uitgewisseld tussen meerdere locaties.

Ethernet VPN, netwerk tekening

Landelijk beschikbaar

Ethernet VPN is leverbaar in heel Nederland. Daarnaast kunnen wij uw buitenlandse locaties ontsluiten. Afhankelijk van de ligging van de locaties kennen we 4 categorieën VPN's. De functionele eigenschappen van deze varianten zijn identiek, maar de afstand in combinatie met de capaciteit bepaalt de maandelijkse kosten.

  • City VPN
  • Regionaal VPN
  • Nationaal VPN
  • Internationaal VPN


Meerdere vestigingen koppelen

Met Ethernet VPN heeft u de mogelijkheid om meer dan 2 locaties met elkaar verbindinden. In dit geval wordt er gesproken over een point-to-point verbinding. Er kan gemakkelijk worden uitgebreid op een bestaande Ethernet VPN implementatie door extra vestigingen te koppelen om zo een zogenoemde any-to-any verbinding te realiseren.

Point to point

Een point to point Ethernet VPN verbindt 2 locaties direct met elkaar op basis van Ethernet. Het is mogelijk om te kiezen voor overbooked of non-overbooked verbindingen tussen de diverse locaties. In MEF (Metro Ethernet Forum) terminologie wordt dit ook wel een E-line genoemd.


Any to any

Een any to any Ethernet VPN verbindt minimaal 2 locaties met elkaar. Het is mogelijk om honderden locaties op basis van een Any-to-Any configuratie te koppelen. Standaard worden 100 MAC adressen gebruikt. Uitbreiding van extra MAC adressen is tegen meerprijs mogelijk. Het verkeer in het geval van een Any-to-Any VPN wordt niet via een centrale locatie geleid. Alle locaties kunnen met elkaar communiceren. Een Any-to-Any Ethernet VPN kan gemakkelijk worden uitgebreid met extra locaties. In MEF terminologie wordt dit ook wel E-LAN genoemd.

Class of Service

Ethernet VPN is een gedeeld netwerk waarop meerdere klanten zijn aangesloten. De capaciteit van het netwerk wordt dynamisch toegewezen aan de diverse gedefinieerde VPN’s. Deze toewijzing geschiedt per VPN op basis van de Class of Service die u heeft gekozen.

Per VPN kunt u kiezen uit twee serviceklassen: Entry en Premium. Deze beide varianten bieden verschillende garanties voor de throughput van het Ethernet-verkeer, waarbij de throughput is gedefinieerd als het percentage van het totale aantal Ethernet-frames (inclusief Ethernet-managementframes) dat via het VPN tussen twee locaties wordt getransporteerd. Door een serviceklasse te kiezen, bepaalt u in feite de prioriteit die aan het VPN wordt toegekend binnen het totale netwerk.

Entry VPN

De doorvoer van een Entry VPN varieert in de tijd en kan elke waarde tot 100 procent van de afgenomen bandbreedte aannemen. Er is geen sprake van een vaste overboekingsfactor. Bij een Entry VPN is de throughput afhankelijk van de totale beschikbare ‘vrije capaciteit’ in het complete Ethernet VPN netwerk. Vrije capaciteit wordt in dit geval gedefinieerd als de capaciteit die niet in gebruik is voor het verkeer van Premium VPN’s. Alle beschikbare vrije capaciteit wordt verdeeld over alle Entry VPN’s. Dit is een dynamisch proces, aangezien de hoeveelheid vrije capaciteit varieert, al naar gelang de hoeveelheid Premium-verkeer die op een bepaald moment door het netwerk wordt getransporteerd. Het Entry VPN is zowel geschikt voor Point-to-Point als de Any-to-Any configuratie.

Premium VPN

Voor een Premium VPN wordt een doorvoer van bijna 100 procent gegarandeerd. Een Premium VPN kent een zeer lage en voorspelbare delay en is daarom bij uitstek geschikt voor tijdkritische toepassingen zoals spraak en video. Een Premium VPN is uitsluitend leverbaar in een Point-to-Point-configuratie. Wilt u meerdere locaties door middel van een Ethernet VPN met elkaar verbinden met een gegarandeerde bandbreedte, dan kan dat door tussen deze locaties steeds een afzonderlijk Point-to-Point Premium VPN aan te leggen. 


Advies nodig?

Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug