+31 76 - 5331331
Technische begrippen Ethernet over Koper

Technische begrippen Ethernet over Koper

Ethernet over Koper kent termen- en begrippen die voor veel mensen onbekend of onduidelijk zijn. Deze termen- en begrippen zijn echter wel zeer belangrijk, omdat hierdoor een goede- en efficiënte werking van Ethernet over Koper mogelijk wordt. Op deze pagina leggen wij de begrippen uit die veelvuldig gebruikt worden bij Ethernet over Koper en de diensten die daarbij geleverd kunnen worden.


Zoek een term op beginletter:

A

Access

Een access biedt toegang tot het netwerk van IP Visie en bestaat uit onder andere een ethernetswitch. De poorten op deze switch zorgen ervoor dat het mogelijk is om netwerkdiensten van IP Visie af te nemen.

E

Ethernet switch

Een ethernet switch is een centraal station waarmee computers, printers en vele andere netwerkapparaten met elkaar verbonden worden. Een ethernetswitch staat altijd in verbinding met een router zodat een netwerk verbinding kan maken met het internet.

F

Fair Use Policy

Bij een Faire Use Policy wordt er door de internetprovider een limiet gesteld aan de hoeveelheid data die er gedownload mag worden. Deze limiet kan vaak niet worden overschreden. Daarnaast zijn er ook internetproviders die geen precieze grenzen stellen en ook niet ingrijpen zolang de verbinding normaal gebruikt wordt.

K

Koperader

De koperader zijn draden van koper die in een netwerkkabel die het mogelijk maken om een signaal over de kabel te transporteren.

M

Mbit

Mbitm ofwel Megabit, is een eenheid die wordt gebruikt om aan te geven hoe snel gegevens overgedragen kunnen worden van het ene naar het andere apparaat. Het bijbehorende symbool is Mbit/s. Met Mbit per seconde wordt de snelheid in miljoenen (1.000.000) bits (dus geen bytes) per seconde bedoeld.

O

Overboeking

Bij een overboeking wordt de beschikbare capaciteit van een internetverbinding in het netwerk van de internetprovider gedeeld met meerdere gebruikers, waardoor de maximale capaciteit van de verbinding niet gegarandeerd is.

R

RJ-45

Een RJ-45 kabel is een geregistreerde insteekplug die wordt gebruikt om computers, modems, ethernet switches en Smart TVs met het internet te verbinden.

S

Symmetrische verbinding

Bij een symmetrische bandbreedte is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. De tegenhanger van symmetrische bandbreedte is asymmetrische bandbreedte waarbij de uploadsnelheid lager is dan de downloadsnelheid.

U

Upgrade

Een upgrade is het verhogen van de capaciteit of snelheid van een internetverbinding.

UTP

UTP staat voor Unshielded Twisted Pair en zijn een van de belangrijkste kabels voor computer- en telefoonnetwerken. Een UTP-kabel bestaat uit 4 aderparen waarbij de aders van ieder aderpaar om elkaar heen zijn gedraaid om zo elektromagnetische verstoringen te voorkomen.

V

VLAN

VLAN staat voor Virtual Local Area Network en is een techniek waarmee het mogelijk is om binnen een bedrijfsnetwerk meerdere virtuele netwerken te realiseren, vaak per afdeling of voor een specifieke afdeling, die losstaand functioneren van het fysieke bedrijfsnetwerk.

W

Wijkcentrale

Een wijkcentrale is een centrale locatie waarin alle koper en/of glasvezelkabels van alle locaties die op die wijkcentrale zijn aangesloten samenkomen. Vooral bij koperverbindingen wordt de snelheid van de verbinding bepaald door de afstand tussen de wijkcentrale en de aangesloten locatie.