+31 76 - 5331331
Datacenter Roosendaal

Datacenter Roosendaal

In onderstaande animatie ziet u hoe de mediatoren in Roosendaal is omgebouwd tot een volwaardig datacenter. De mediatoren voorziet in ruimte voor 10 vloeren die omgebouwd kunnen worden tot een datacenter. Het datacenter is voorzien van state-of-the-art technologie als het gaat om toegang, verbindingen en koeling.


De mediatoren is een ideale locatie voor een datacenter!

IP Visie exploiteert een bijzonder datacenter in de mediatoren van Roosendaal, die eigendom is van Cellnex. Het datacenter is in april 2019 in gebruik genomen en voorziet in State-of-the-art technologie. De locatie voor het datacenter is vooral ideaal vanwege het feit dat de mediatoren in Roosendaal destijds gebouwd is als onderdeel van de Nederlandse noodinfrastructuur. Vanwege het feit dat apparatuur voor zendinstallaties steeds kleiner werd en techniek steeds verder digitaliseerde is veel fysieke ruimte vrijgekomen in de toren.

Alticom Mediatoren RoosendaalDeze ruimtes bleken door de aanwezige infrastructuur en voorzieningen op het gebied van continuïteit, de ideale bouwstenen voor hergebruik als datacenter. Als eerste datacenter in Nederland wordt gebruik gemaakt van Direct Free Air Cooling. Mede door het gebruik van energiezuinige koelsystemen (waaronder lucht- en waterkoeling), behoort het datacenter tot de top 3 van groenste datacenters in Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van groene stroom (100% windenergie uit Nederland). Ook de "boven NAP-situatie" is een veilige gedachte. De kans op een dijkdoorbraak in Nederland is weliswaar zeer beperkt, maar het sterk veranderende weerbeeld en de hevige wolkbreuken van de afgelopen jaren laten ons zien dat water-risico's ook in andere vormen een bedreiging kunnen zijn.

Verbinden op hoogte

De grote hoogte maakt ook de inzet van verschillende verbindingstechnieken zoals straalverbindingen mogelijk. De combinatie van deze eigenschappen maakt de hoogst mogelijke uptime garanties mogelijk.

Door de cellenstructuur van de toren en het feit dat het datacenter steeds per vloer wordt gerealiseerd zijn we continu in staat de laatste techniek te integreren. De racks en infrastructuur zijn nu al berekend op de groter wordende energiedichtheid (W/M). De racks zijn op een verhoogde vloer geplaatst, volgens het zogenaamde cold corridor principe. Hierdoor wordt een optimale conditionering van alle serverapparatuur gerealiseerd.


Op dinsdag 9 april 2019 heeft IP Visie haar eigen splinternieuwe datacenter geopend in de mediatoren van Roosendaal.


De toren is in alle opzichten een bijzondere locatie, niet alleen omdat de toren onderdeel uitmaakt van de Nederlandse noodinfrastructuur, maar ook omdat verbindingen, veiligheid en stroomvoorzieningen hier meer dan uitstekend geregeld zijn.

Housing


Op deze locatie bieden wij de mogelijkheid voor zowel hele als halve racks. Elke kast is voorzien van een eigen slot, dat alleen geopend kan worden met de bijhorende sleutel.  Het datacenter is carrier neutraal, wat inhoudt dat er over het netwerk van meerdere carriers connectiviteit geleverd kan worden tot in uw kast.


Perfect op temperatuur


De kasten staan in een zogenoemde afgesloten corridor. de cold-corridor is voorzien van een uitgebreid systeem voor toevoer van koele lucht en de afvoer van warme lucht zodat de ruimte perfect op temperatuur blijft. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de temperatuur en oververhitting van uw apparatuur in ons datacenter.


Toegang

Het is niet voor iedereen mogelijk om zomaar de toren te betreden. Het is noodzakelijk dat u beschikt over een persoonlijke pas en sleutel waarmee u het pand en het terrein kunt betreden. Met de persoonlijke pas heeft u alleen toegang tot de lift en verdiepingen waarvoor u bent geautoriseerd. Alle kasten in het datacenter zijn daarnaast voorzien van een cijferslot.ISO certificering

Het datacenter in Roosendaal is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd en het datacenter concept voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering. Om de beschikbaarheid per datacenter vloer te verhogen is het datacenter per verdieping autonoom. Een eventuele calamiteit op een willekeurige datacentervloer hoeft zo geen invloed te hebben op een andere vloer. De elektrische installaties zijn gebouwd conform NEN1010 en NEN3140. Daarnaast zijn de kritieke bedrijfsinstallaties opgebouwd conform "TN-CS stelsel en smeltveiligheden".