+31 76 - 5331331
Datacenter Roosendaal

Datacenter Roosendaal

Op dinsdag 9 april 2019 heeft IP Visie haar eigen splinternieuwe datacenter geopend in de mediatoren van Roosendaal.
 
De toren is in alle opzichten een bijzondere locatie, niet alleen omdat de toren onderdeel uitmaakt van de Nederlandse noodinfrastructuur, maar ook omdat verbindingen, veiligheid en stroomvoorzieningen hier meer dan uitstekend geregeld zijn.
 

Housing
 


Op deze locatie bieden wij de mogelijkheid voor zowel hele als halve racks. Elke kast is voorzien van een eigen slot, dat alleen geopend kan worden met de bijhorende sleutel.  Het datacenter is neutraal ingeregeld wat inhoudt dat er over het netwerk van vrijwel elke carrier geleverd kan worden tot in uw kast.

 

Perfect op temperatuur
 


De kasten staan in een zogenoemde afgesloten corridor. de corridor is voorzien van een uitgebreid systeem voor toevoer van koele lucht en de afvoer van warme lucht zodat de ruimte perfect op temperatuur blijft. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de temeratuur en oververhitting van uw apparatuur in ons datacenter.

 

Toegang
 

Het is niet voor iedereen mogelijk om zomaar de toren te betreden. Het is noodzakelijk dat u beschikt over een persoonlijke pas en sleutel waarmee u het pand kunt betreden. Met de persoonlijke pas heeft u alleen toegang tot de verdiepingen waarvoor deze geautoriseerd is, zoals de verdieping waar uw apparatuur zich bevindt. U heeft een sleutel nodig om uw kast te kunnen openen.