Wat is een Meet-me-room?

Wat is een Meet-me-room?

Een Meet-me-room is een specifieke ruimte in het datacenter waar alle carriers en ISP's met hun kabels binnen komen. De ruimte is afgesloten en kan uitsluitend door geautoriseerd personeel van het datacenter worden betreden.

De meet-me-room is een verzamelplaats van alle connectiviteit in het datacenter. Vanaf deze plaats wordt met behulp van cross connects een koppeling gemaakt naar de diverse racks, cages of suites in het datacenter waar de eindklanten hun apparatuur hebben staan.

De Meet-me-room is in het leven geroepen om wildgroei te voorkomen in het werken met kabels en aansluitingen. Het is ook het demarcatiepunt voor een ISP. De ISP levert haar aansluiting op in de Meet-me-room van het datacenter en vandaar wordt met behulp van inhouse patches een koppeling gemaakt naar de kast van de klant op de vloer.

Een MMR bevat over het algemeen diverse kasten en racks met hardware van alle carriers, die een internet verbinding in het datacenter kunnen leveren.

Meet-me rooms zijn erg belangrijk in datacenters en zijn bijzondere locaties. Vrijwel elk datacenter biedt carrier-neutrale diensten aan. Dat houdt in dat meerdere verschillende Internet Service Providers (ISP) aanwezig zijn in het datacenter en aan ieder de mogelijkheid bieden die gebruik maakt van colocatie om bij hen diensten af te nemen.

Dit zorgt er ook voor dat deze datacenters aantrekkelijk zijn voor klanten, omdat hun klanten kunnen kiezen uit verschillende aanbieders. Dit zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit, maar biedt ook de mogelijkheid om redundante oplossingen te bieden.